Nyheter

Stallsnack – Bro Park 9 november

Publicerad
Bro Park har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna hittas i separata artiklar.
coairyoachgrcorxpu2
Day Trader och Rebecca Stålhandske segrade tillsammans i maj i år. Inleder ekipaget V4-kupongen? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Andreas Lydow

V5-3 / V3-1

8 Nikki St Martin gick helt okej senast. Jag tror Jägersrostarten satt lite i kroppen. Hon kommer ut på lite kortare denna gång och jag tror distansen passa. Jag siktar på en peng bakom ”Roys” häst (Peace N’ Love). 

Annika Sjökvist

V4-1

1 Innana Sacc var ju jätteduktig senast då hon var avhängd, men spurtade till fjärdeplatsen bara två längder efter. Jag var väldigt nöjd med henne. Är också nöjd med spåret – hon kommer inte att gå i front men få en spårsnål resa. Distansen är längre och jag tror det ska passa bra. Om hon bara har lite flyt så är hon min bästa chans för dagen. 

V5-2

2 Cava Queen valde Ulrika (Holmquist) att rida, men hon hade inte lätt att välja. Senast gick det lite för fort i fronten för henne på gräset. Hon tränar bra och är i fin form. Hon kommer få en bra resa, kan gå i främre träffen och har bäst chans av mina två i loppet på grund av startspåret.

13 Moloch Sacc tränar också bra och är i fin form. Det är ett getingbo med så många hästar. Jakob Johansen sitter nu upp på Moloch Sacc då Ulrika (Holmquist) valde vår andra då vi ville ha en stark kille då ryttarna säger att han är tungriden. 

V5-4 / V3-2

9 King Felix Sacc är en jättefin häst. Det blev ett väldigt tråkigt startspår i ett ganska tufft maidenlopp. Med tanke på startspåret ligger jag lågt. Det är mycket att begära att han ska gå ut och vinna här. 

Bodil Blomqvist

Intervjun hittas här

Camilla Nilsson 

Intervjun hittas här

Catharina Vång 

V4-1 

14 Day Trader har jobbat bra de senaste veckorna och känns fin. Han har vunnit i silverklassen och varit placerad i en guldhandicap. Jag håller den här hästen ganska högt och han kan mer än sitt tal, Rebecca (Stålhandske) känner honom, men med det här startspåret så krävs det mycket tur. Med ett annat spår hade han varit min bästa segerchans för dagen. 

V4-3 / LD-1

2 Jungle Dream tappade start senast och så där dåligt har han inte hoppat ut sedan han var ung – han hoppade in i grindarna precis innan de gick upp och det blev pangkaka. Han är inte direkt någon frontrunner, men gillar inte att gå i sprutet. Jag hade gärna sett ett spår lite längre ut då han trivs bättre utvändigt. Elione (Chaves) får lösa det. Med klaff måste han verkligen räknas här. 

14 All About Fun får köra sitt ”race” där ute i spåren. Han gav inte upp för att han hamnade där bak senast, men kan inte speeda och håller sin fart. Han hängde in vänster och bytte inte ben, men var inte långt slagen med 71 kilo på ryggen så det blir blev lite stumma ben. Han är i fin författning och det får bli vad det blir från det här spåret. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

9 Central Park får gå ut och få det här loppet som ett led i matchningen. Vi får sätta ett frågetecken för DT – favoritunderlaget är nog gräs. I första starten blev han hängande från spår tolv (12) och hade inte ett suck att komma in i matchen. Han var lite kort om jobb också. Nu har han fått fler jobb och Shane (Karlsson) fick testa förra veckan på Bro Park. Jag vet inte ännu vad han ska ha för distans. Både jag och uppfödaren är övertygade om att han är en stayer. Han är stor som ett hus och vikten borde inte vara några problem, är fin i kroppen och ser jättebra ut. Vi får hoppas på fäste och inte för tung bana. 

Charlotte Goss

Intervjun hittas här

Cecilia Durchbach

Intervjun hittas här

Daniel Mattsson

V5-2

–Gällande 3 Divorce så har jag alltmer börjat inse att vi får börja prioritera lopp över de längre distanserna beroende på att hon helt enkelt inte längre kan gå med i dessa öppningstempon och det blir för mycket att ta igen och då hinner hon inte fram. Om hon kan tråckla sig igenom ett femtonhästarsfält (15) så skall hon ses med en liten chans, men har som sagt inte vunnit på över två år.

Elin Roberts

Elin och Christopher Roberts uttalar sig. 

V4-3 / LD-1

11 Lancaster har laddat om batterierna och vi tror att han går bäst på kort distans vilket vi i denna preparation har tränat för. Han kan nog behöva loppet samtidigt som han går bra fräsch. Det är platschans på sin höjd i ett nästan fullt startfält. 

German Barrameda Alzola

V4-3

3 Fury The Bullet går nu i bronsklassen då det inte fanns något lopp silver. Allt är okej med honom efter loppet senast då han under Carlos Lopez gick med 61 kilo. Han är en snabb häst med ett bra spår, hälsar German Barrameda Alzola.  

Lenitha Adolfsson

Intervjun hittas här

Maria Hagman-Eriksson

Intervjun hittas här

Madeleine Smith

V4-3 / LD-1

12 Menina har varit väldigt jämn, det var i kanske i längsta laget senast? Det är fulla fält i dag så vi får väl se. Det har mycket med positioner att göra. Hon har en svår utgångsposition. Vi får se. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

14 Double UX har lite oflyt med spåren och vill väl helst ha Göteborgs gräsbana. Ett stort frågetecken. 

V5-2 

12 Fade Into Darkness vann äntligen sitt maidenlopp i Malmö senast. Hon kräver fäste i banan. Det är många hästar i fältet så det är svårt att säga något om chanserna. Jag hoppas på pengar. 

undefined

Fade Into Darkness kommer från maidenseger på Jägersro Galopp. Står med ett kilo “i hand”. Kan det bli en ny nu? Foto:  Stefan Olsson / Svensk Galopp

V5-3 / V3-1

5 Alvena Tudor och 7 Bad Reputation debuterar bägge två och är svåra att placera och inte särskilt vässade. Bad Reputation tror jag ska ha längre distans. Alvena Tudor var inte hårt jobbad inför kvalet och har gått framåt sedan dess. Vi får se hur långt det räcker – jag är glad för pengar här då det blir svårt att ta ”Roys” häst (Peace N’ Love).  

Marie Twomey

Intervjun hittas här

Maria Heinrichs

–9 Gold Sensation tartar på lite längre distans i dag, ingen nackdel då hon hanterar både 1600 och 2100 utan problem.
Fullt fält igen, så hoppas hon får en luckan och kan få fritt.
Startspåret helt okey, då hon brukar släpa efter lite.
Hon kommer nog att fightas därframme, men många jämlika hästar med

Nadja Bellander

Intervjun hittas här

Patrick Wahl

V4-1 

6 Champagne Eyes hade vi större förhoppningar på än så. Det är möjligt att hon är sent utvecklad häst och kan mer än hon visat. Hon måste visa bättre för att räcka här. 

V4-2

9 Dust Devil tränade väldigt bra i dag (läs: fredag) och är en bra häst. Han slår till ibland och kan inte räknas bort. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

7 Uppuppandaway har väntat på längre distans. Jag är framför allt nyfiken på hur hon presterar här. Ett osäkert kort. 

11 Brignoles har inte visat något vidare. En entaktad häst som har en fördel av den långa distansen. Jag tror han hanterar dirttrack, han har helt enkelt startat från en kort distans. Han kunde inte speeda senast. Även för honom tror jag att distansen kommer passa bättre. 

V5-4 / V3-2

5 Chantal har gjort det bra utan att vinna lopp. Det är ett lurigt lopp där jag tror att det gömmer sig en del bra hästar. Hon har gått bra på dirttrack. En outsider. 

7 Second Try kan vi bara glömma förra loppet för då hon hade svårt spår (15). Hon kommer att vinna lopp, men inte den här gången. 

V5-3 / V3-1

9 Cousteau är en treårig ostartad häst som det inte finns några lopp för. Han Går ut på fel distans. Han är en fin häst och han möter inga världsstjärnor, men Roys (Peace N’ Love) debutant var ruggigt snabb i kvalet. 

Roy Arne Kvisla 

Intervjun hittas här

Sandra Brolin

V4-2

–Mycket bra spår för 1 Gazelle, hon mår toppen och tål nog uppgraderingen. Bra vinstchans. 

3 Fast And Free får gå med bakom den här gången så får vi se vad hon tycker om det.

Susanne Brunius

V4-4 / V5-1 / LD-2

1 Paakame Enki tog det sista loppet väl så jag tänkte att jag gör ett nytt försök. Dock ser ju motståndet ut att vara ganska tufft och med många hästar till start.Det blev en dålig start sist och när hon kommer dåligt ut ur boxarna stör det henne en hel del som det verkar? Har suttit och tittat på gamla lopp. Spåret är bra och jag satte upp Fredrik (Janetzky) trots två kg för mycket. Han känner henne bäst. Jag hoppas givetvis på ett bra resultat, men med tillförsikt. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

Intervjun hittas här

Terese Compier

Intervjun hittas här

Åsa Edvardsson

Intervjun hittas här