Nyheter

Tre tränare från Göteborg Galopp om sina möjligheter på Bro Park

Publicerad
Det kommer flera gäster med licens hemmahörande på Göteborg Galopp och vi har varit i kontakt med alla fyra. Bodil Blomqvist uttalar sig i en annan artikel, men vad säger de andra tre om sina hästar som gästar Bro Park på onsdag?
ed1z7pwswaf96soaryp
Susanne Sivrup-Rosenqvist och Point Boy på väg mot vinnarcirkeln vid senaste besöket på Bro Park. I sadeln då satt dottern Michelle Rosenqvist. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi redovisar dem i bokstavsordning (som vanligt). 

Lenitha Adolfsson gästar med två hästar som båda vunnit på banan i år

Med över 100 000 kronor insprunget i år till stallet och 17 i segerprocent så sitter formen där. Black Power hade otur senast och är en outsider. Vi tror dock ännu mer på Gimme Love. 

V4-3 / LD-1

10 Black Power kom dessvärre in med tåkappan i hoven i den senaste starten, därav resultatet av hans prestation. Han plåstrades om och är på ”g ”igen. Han har inte riktigt funnit formen då han haft lite småotur på vägen och värmlandskylan har påmint honom så han har börjat sätta vinterpäls, tyvärr. Men, vi kämpar på och hoppas på en placering. 

V5-2

7 Gimme Love har tagit senaste löpet otroligt bra. Han är jättepigg och glad. Vi provar längre distans igen för det verkade han vara väldigt nöjd med. Formen sitter i. Vi tror på honom och han ger alltid sitt bästa, avslutar Lenitha Adolfsson. 

undefined

Gimme Love och Thuva Hjalmarsson på väg mot seger på Bro Park i Britta Strokirk Memorial i oktober. Formen sitter där. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Susanne Sivrup-Rosenqvist med en duo som trivs på Bro Park

Vid senaste besöket gick det mycket bra för Point Boy som segrade och det var inte heller långt ifrån för Samara Bay som var trea. Nu är de redo för ny start och kanske blir det full pott med hem till Älvängen? 

V4-1

7 Samara Bay känns fortsatt fin i träning. 1600 meter är ingen nackdel. Det är många bra hästar i loppet, men är det bra med fäste i banan när det är dags att öka så är det nog ingen omöjlighet att vara bland de tre första i mål.

V4-3 / LD-1

1 Point Boy mår kanon efter vinsten sist. Han känns superfin i träning och han gillar höstbanor. Dock vill jag inte att banan blir alltför snabb för då kan han få det tufft med att komma bakifrån så som han vill ha det. Vi hoppas och tror att han är på trippeln om allt stämmer, avslutar Susanne Sivrup Rosenqvist. 

Åsa Edvardsson på nytt besök

Det underbara landskapet Dalslands enda nuvarande galopptränare har också Göteborg Galopp som licensbana och gör ett nytt besök på Bro Park dit hon kommer då och då och startar. Tootick är svår att räkna på denna gång, men kan aldrig avfärdas från segerdiskussionen då han, när han är i form, levererar fina slutspeeder. Han är en angelägenhet för många på hemmabanan då konsortiet Göteborg 1 – Easy äger. Menada står tufft inne, men testar nu blinkers igen. 

V4-3 / LD-1

5 Tootick är jag nöjd med startspåret för. Den senaste starten glömmer vi då han fick en tryckare av en häst i starten. Han tränar bra och känns i bra form, men har satt en del päls. Nu sitter en ny jockey upp som är duktig. Jag tror det räcker till en plats där framme. 

undefined

Tootick är en tapper kämpe som har vunnit sex lopp i karriären. Här i vinnarcirkeln på hemmabanan med Malin Holmberg (till vänster) och tränare Åsa Edvardsson (till höger). Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V5-3 / V3-1

1 Menada pullade bort sig i senaste starten. Nu provar vi kortare distans och blinkers. Jobbar mycket bra hemma och långt över sitt handikaptal. Kan hon visa samma i lopp har hon en bra chans i detta löp, avslutar Åsa Edvardsson.