Om Galopptips.se

Sveriges bästa tips till svensk och internationell galopp

galopp_bro

Vi hälsar dig välkommen till galopptips.se - hemsidan med de bästa och mest genomarbetade tipsen till alla galopptävlingar som du kan spela på hos ATG. Oavsett om det handlar om galopptävlingar en onsdagslunch i Sverige - eller om det är en av galoppens stordagar, en Stockholm Cup-dag, Derbyt på Jägersro eller varför inte Nationaldagsgaloppen på Gärdet - så är ambitionsnivån alltid densamma: På galopptips.se hittar ni de bästa tipsen med utförliga rankingar, analyser, intervjuer och systemförslag. 
Galopptips.se ger dig som är intresserad av spel på fullblodskapplöpningar allt du behöver veta innan du lämnar in ditt spel.

Vi fokuserar extra hårt på tävlingsdagarnas huvudspelform, oftast V4, men vi levererar självfallet tips till alla lopp - alla tävlingsdagar.

Men vi nöjer oss inte med detta: På denna hemsida kommer du även att hitta genomarbetade tips till alla internationella tävlingsdagar som man kan spela på hos ATG. ALLA tävlingsdagar på främst engelska och sydafrikanska galoppbanor kommer du också att hitta fullödiga tips tips till på.... galopptips.se!

Hemsidan galopptips.se har utvecklats av Svensk Galopp - och som en trygg garant i en omdanande spelmarknad så är det Svensk Galopp som äger galopptips.se till 100%. Sidan har dessutom utvecklats tillsammans med Mile Media (TR Media) och vi har dessutom fullt stöd från ATG, vad gäller satsningen på galopptips.se Så du sitter i trygga händer - äntligen har landets galopp- och spelintresserade publik fått en helhjärtad och heltäckande hemsida som just fokuserar på detta: Spelet på "äkta, fullblodiga hästkapplöpningar"!

Vi på redaktionen

Josephine Chini

Josephine_Chini_Pa6lr0G

Galoppen har varit en del av mitt liv sedan jag var 14 år. Intresset för sporten kom inte hemifrån, då jag är uppvuxen i kulturens värld. Utan allt började av en slump, lyckan var total då jag fick sitta på ett fullblod för första gången, jag var fast i denna underbara värld!
Jag har varit lärling i Sverige, men även i England där jag red min andra vinnare i livet.
Galoppsporten har möjliggjort att jag har arbetat i länder som Frankrike, England och Dubai.
2015 och 2016 reste jag välden runt och representerade Sverige i amatörryttar-VM, Fegentri. En fantastisk upplevelse att få rida på banor i världsklass, som amatör. Dessutom att få ta hem titeln som världsmästare är en obeskrivlig känsla. Jag har tur som får jobba med min passion och mitt mål är att fler ska få upp ögonen för denna otroliga sport.

 

Niclas Cronberg

Niclas_Cronberg_1MXun12

Född i Nässjö, flyttade till Malmö 1971. Kommer från en galoppintresserad familj. Farfar Nils Ebbe Cronberg var aktiv inom galoppen sedan 30-talet - han var banläkare, med i skiljedomstolen och handikapper. Pappa Ebbe Cronberg var funktionär inom galoppen i över 60 år och hade flertalet olika funktioner, bland annat som ringmaster, löpningsreferent, tävlingsläkare och handikapper. Niclas har själv varit verksam inom flertalet olika funktioner på galoppbanan genom åren. Började skriva om galopp i Sydsvenskan 1990. Har de senaste åren agerat som tips- och spelexpert på Jägersro och Göteborg. Har sett mer än 100 skandinaviska derbyn live.

 

Anders Engman

Journalist sen födseln (eller i alla fall sen jag var nyfyllda 12 år) och jag körde min första häst som 5-åring. Det var en bruksnordis som användes för att köra hem hö från hässjorna, den visste givetvis vägen till stallet så det spelade nog ingen roll hur mycket 5-åringen slet i tömmarna - för hem kom vi. Har bevakat galopp- och travsporten hela mitt yrkesverksamma liv; med reportage, nyheter, tips samt en och annan skandal. Idag är jag nog lika bekväm framför kameran med en mikrofon i näven som vid tangentbordet på datorn. Bor sedan 10 år på hästgård och har Jägersro som hemmaplan. Får erkänna att jag de senaste 10 åren missat en tävlingsdag på Jägersro - den 19:e juli 2014 (Hurricane Red var en av vinnarna den dagen). Orsaken var min hustrus 50–årsdag.

 

Josefin Fransson

Kärleken till hästar är medfödd då jag kommer från en riktig hästfamilj och jag har ridit sedan jag lärde mig gå. Hoppning är mitt stora intresse och familjen har ett flertal hopphästar. Jag tävlar aktivt samt är en riktig nörd som dagligen följer resultat på worldofshowjumping och clipmyhorse. Galopptips egen hoppexpert så att säga. Jag kan rabbla stamtavlor i nedstigande led och svara på tävlingsresultat i sömnen. Jag brinner för att kombinera mitt stora intresse med min utbildning inom data och systemvetenskap. Bor i Stockholm men ständigt på resande fot!

 

Erik Ivares

Erik_Ivares_O5yo9W9

Erik Ivares - journalist, marknadsförare och mycket, mycket mer… Har sprungit på Täby Galopp sedan slutet av 80-talet. De senaste två decennierna är det inte särdeles många tävlingsdagar som missats. Brinner lika mycket för sporten som för spelet. Tillbringar minst ett par dagar i veckan ute på Bro Park - kollar morgonträningen och drömmer hårt om den där "riktiga" hästen - en vinnare av Derbyt (helst det i Kentucky…). Har varit på tävlingar på 94 banor runt om i världen och kämpar hårt för att nå den magiska siffran 100.

 

Amie Karlsson

Amie_Karlsson

Amie Karlsson är värmlänningen som hamnat i Bro efter nästan åtta år utomlands. Newmarket och Chantilly har varit bland bostadsorterna. Hon är dessutom den enda svenskan som blivit antagen till Godolphin Flying Start, galoppsportens mycket högt ansedda ledarskapsprogram där deltagarna studerar, arbetar och bor i Australien, USA, Dubai, Storbritannien och Irland under en tvåårsperiod. Karlsson har besökt merparten av de mest kända galoppbanorna runt om i världen och nästan alla galoppevenemang värda namnet, men Breeders’ Cup är fortfarande på önskelistan.

 

Robert Okpu

Robert_Okpu

Robert Okpu är författare till boken "Järvsöfaks - sagan om kallblodskungen" (Sportförlaget).
Han är en f d nyhets- och nöjesreporter (Expressen, Vestmanlands Läns Tidning m fl) som jobbat med trav och galopp på heltid, sedan slutet av 90-talet. Anställd på Kanal 75 (1999-2014) och travkrönikör i Expressen 2011-2014. Tippar fortfarande galoppens storloppsdagar i Aftonbladet ibland. 
Har på senare år jobbat som producent för konferensen i-Gaming Forum i Stockholm.
Den bäste galoppören som han delägt är Saving Kenny.

 

Fredrik Otter

Fredrik_Otter

Fredrik Otter är känd från Kanal 75 och Travronden och har varit sportchef på Täby Galopp. Nu återfinns han i USA där han spanar ut över världen och är lika hemma på Longchamp som på Cheltenham. Skyr "lampor" som pesten och bästa spelminnet är när Alcohuaz segrar på Maison-Laffittes till 20 ggr smeten och reskassan är lirad. När Overdose segrade lätt i ett avblåst Prix de l'Abbaye där Otter fått sexsiffrigt vid seger var han dock inte lika nöjd.

 

Paul Stanley

Paul_Stanley

Min kärleksaffär med hästkapplöpning började när jag var tre år gammal och såg det på TV tillsammans med min farfar uppkrupen i hans knä. När min far några år senare tog mig med på mitt första live race var jag helt såld. Jag växte upp i England och hade lyckan att besöka många galoppbanor över hela Storbritannien och under 40 år har denna fantastiska resa fortsatt till Frankrike, Irland, USA och även Barbados. Jag har fått uppleva några av världens bästa galopptävlingar, från Chetenham Festival till Breeders Cup, och Royal Ascot till Prix de l’Arc Triomphe.
Det är omöjligt att välja ut en enstaka häst eller dag, men två höjdpunkter måste bli Frankels överlägsna prestation under en känslosam dag på Juddmonte International 2012 och med vilken lätthet som Montjeu krossade King George-fältet på Ascot 2000. Efter flytt till Sverige har jag kvar samma passion för vår underbara sport och jag är glad över att vara en del av den spännande riktning som svensk galoppsport nu tar. Jag är övertygad om att galopptips.se kommer att bidra till att galoppsporten blir ännu roligare och mer spännande för oss entusiaster och även locka nya att förälska sig i sporten precis som jag gjorde en gång för länge sen.

 

Mikael Söderlind

Mikael_S%C3%B6derlind

Har varit en del av Travrondens redaktion och försäljningsavdelning i många, många år och tycker att det är just bredden i uppgifterna som är det roligaste med hästmediebranschen: symbiosen mellan sport, spel, tips, försäljning, print, hemsidor, utveckling av nya koncept och idéer. Och jag kan definitivt säga att den senaste tidens arbete tillsammans med Svensk Galopp med att utveckla galopptips.se är det roligaste och mest spännande projekt som jag någonsin varit inblandad i. Tror verkligen att galopptips.se kommer att bidra rejält till ökade spelomsättningssiffror för galoppen i landet. Något som i slutändan även skall leda till ett större intresse för sporten och nya hästägare.


 

Ulf Zeider

ulf_zeider_HlgV3NQ

Mitt stora galoppintresse började i samband med premiären år 1960 på Täby Galopp. Jag är 69 år och har dagligen ägnat mitt liv åt galoppsporten. Mina kunskaper samt kontaktnät är vida kända i spelarkretsar och bland aktiva. Sedan i mitten av 1980-talet har jag jobbat med konsultuppdrag åt Täby Galopp med programtips och - inte minst- som "spelexpert" tävlingsdagar. Jag har även varit verksam i ATG-live några säsonger och är numera anlitad av Svensk Galopp och nu framöver även av spelsajten Galopptips.se.