Nyheter

Francisco Castro om sitt obesegrade jättelöfte och onsdagens chanser

Publicerad
Det ser sannerligen ut som att den efter tre starter obesegrade Bushmill är något alldeles extra. Segrar han i Skånelandlöpning är han nästan uppe i 400 000 kronor insprunget. Stallet har hittills tagit 20 segrar och lär gå över 2 miljoner insprunget i år redan i morgon. Redaktionen slog en signal för att höra om chanserna på hemmabanan för Francisco Castro som närmar sig hela 700 tränarsegrar.
jtgilumc3c39cdlxci3
Mycket lovande Bushmill i vinnarcirkeln efter segern den 9 oktober. Tränare Francisco Castro längst till vänster ihop med glada ägare och en glad Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Francisco Castro uttalar sig om hästarna i tur och ordning. 

V4-2 (Skånelandlöpning) 

6 Bushmill är obesegrad och jag tror jag har en bra häst. Senaste loppet så var banan antingen krävande eller så gick det för långsamt i början då loppet gick ganska sakta – det var en dålig segertid. Han fick tryck av en annan häst och sedan kom Yoyo och hon kunde ändå inte gå förbi honom så det gjorde han bra igen. Den viktigaste utmanaren och hästen att slå är Yoyo som vann på en 1:43-tid i loppet innan. Jag tycker att han har fått ett bra spår och jag tror på bra chans, hälsar Francisco Castro. 

V4-3 / LD-1

4 Civilon tycker jag alltid gör sitt bästa. Jag tycker att han står bra till i loppet så han ska vara med bland de tre här. 

V5-1

1 Amon Ra är lite upp och ner och ser ut att behöva 1600 meter. Han står så bra till i loppet att han ska ha en riktigt bra chans här. 

3 Sea Lieutenant känns bättre nu och han står bra till loppet. Han kommer att ställa en sista fråga här. 

V5-2

7 Footfall är kastrerad och det är upp till bevis om han kan upprepa sina två första starter när han var tvåa två gånger efter Bushmill. 

V5-3 / V3-1 (Manoustielöpning)

5 Wortheverypingin har fått ett bra spår. Hästen är att slå i loppet är Tucci som besegrade henne senast. Tempot var väldigt tufft i loppet. Hon var tvåa och den som var trea var fem längder efter så jag var nöjd med prestationen, avslutar Francisco Castro. 

Den som vågar spikar Bushmill, en häst med en hög kapacitet och ett löphuvud som är något alldeles extra. Han började sin karriär med att segra i Derby Day Juvenile, följde sedan upp det med seger i Lambada Cup och en tredje i följd i en 2-årslöpning. Nu väntar den tuffaste utmaningen hittills i karriären.