Nyheter

Marie Twomey startar en kvintett

Publicerad
Fjolårssiffrorna är redan slagna och på onsdag finns chansen att späda på ett bra år ännu mera. Många spelare är nyfikna på vad löftet Alfarees kan göra i den första avdelningen på V4-spelet och det är vi med. Utöver honom kommer hela fyra hästar till ut från stallet. Finns det någon annan "oddsare" som stallet tror på? Redaktionen har varit i kontakt med den hårt arbetande amatörtränaren från Bergshamra.
oahprrpy1pmguxezoz4
Löftet Alfarees och Angelika Berg segrar på Jägersro Galopp och de har chans igen. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar dem i tur och ordning utifrån lopp. 

V4-1 

8 Alfaares var rejäl på Jägersro fast han var lite grön och vinglig. Han tog resan lite hårdare än vi hade önskat, men är tillbaka igen. Han verkar må bra och känns fin. Han är fortfarande ute efter rutin och är inte vässad nu heller. Det var många hästar i loppet och han behöver klaff för att komma till sin rätt här, där han får anses orutinerad. 

V4-3 / LD-1

8 Cece Amazing blev bortriden senast på en lite för lång distans. Hon känns fortsatt bra i kropp och sinne, skötte sig fint i ledvolten med mera senast och gjorde det bra ändå. Hon blev trött sista 150 meterna utan att ha fått en pust. Jag vet att hon har övervikt men Leonard (Rios) känner henne väl och jag anser att det kompenserar upp vikten. Hon är också en stor, stark tjej som bär vikt. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

6 Shaken Not Stirred blev trött förra starten och är nog bäst på gräs. Han tränar på fint och får starta någon gång till, om inte annat för att komma ner lite i handicap. En peng?

V5-2

6 Loki får gå ner i distans och upp i klass. Han mår mycket bra och är nöjd med sig själv. Här blir det nog rusning från start på flera händer. Han har fått ett bra startspår i nummer sex (6). Loki är mer stark än speedig så det får bli som det blir. Det är tuffare nu.

V5-3 / V3-1

6 Liveyourowndream tränar vi vidare på att få att koppla av lite och andas. En gammal ”Breeze Up – häst” som han är så kör han bara på högsta växeln och luften tar slut. Han tränar jättefint, men tävlar inte lika bra. Roy Arnes (Kvisla) (Peace N’ Love. Reds. anm.) bör leka hem det här.

–Kort sagt så tror jag att alla får det lite hett om öronen denna gång och om vi får med oss någon liten slant blir vi glada och nöjda. Det är jättekul med så många hästar i loppen, även om det då blir svårare att sia om sina chanser då, avslutar Marie Twomey.