Nyheter

Bellander och Durchbach med intressant information om hästarna

Publicerad
Nadja Bellander är en tränare som arbetar hårt i det tysta och förr eller senare så vänder det efter en lite trög säsong. Hösten är en bra årstid för henne och hästarna så det ligger liksom i luften att det kan hända saker på onsdag. Tränare Cecilia Durchbach har inte startat så mycket under året, men stallets två starthästar har visat en mycket bra form och båda står redo när startboxarna öppnas på lunchen.
wusn3bemble5iohfdks
Man In The Moon och Tina Långström vid seger på Bro Park. Det måste snart vara dags för de igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Bro Park-tränaren Nadja Bellander väntar på årets första seger och som vi skrev i ingressen så kan den komma i morgon när det är lunchtävlingar på hemmabanan. Hästarna redovisas i tur och ordning. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

12 Man In The Moon var på väg mot en fin placering i en guldhandicap senast när hans spår täpptes till och han fick tas upp bakom en mur av tröttnande hästar 200 meter från mål. Han kom hem oförbrukad och är nog lika revanschsugen som Tina (Långström) och jag. Normalt sett räcker han långt i silverklassen och vann ju två silverhandicaper 2021. Vi hoppas på ett bättre lopp denna gång och då bör han sluta där framme.

V5-2

8 Sir Duke har också haft en hel del otur på upploppet i sina tre senaste starter, när han kommer med sin långspurt, och den här gången får vi försöka gå runt dem, även om det kostar många meter att spurta utvändigt i ett så stort fält. Han är väldigt pigg och fin i träning och borde kunna tjäna en peng här, avslutar Nadja Bellander. 

En segerprocent på 38 hos Stall Durchbach

Siffran i rubriken är förvisso baserad på åtta starter, men det är ändå anmärkningsvärt att man vunnit tre av dem samt varit tvåa och trea i en start vardera. Frågan är hur det går nu på onsdag? 

V4-1

2 Saint Jimmy sköter sin träning utan större anmärkningar och formen är nog fortfarande okej. Han hamnade en bit ner i fältet från ett tråkigt läge senast och fjärdeplatsen var nog maxutdelning i den starten. Det är ett bättre spår denna gång och han trivs lite bättre om han får en resa i främre träffen. Jag tror han på läget kan plocka fina slantar, men att vinna kan bli svårt. En bronshandicap och fullt fält brukar mestadels innehålla minst ett par hästar med överkapacitet i förhållande till sina respektive handicaptal.

V5-2

11 Troublemaker har fått ladda om batterierna efter att ha gjort tre starter på kort tid, detta efter ett långt skadeuppehåll. Hon tränar på fint och har nog gått framåt med loppen i kroppen. Vi tycker hon har blivit lite starkare i kroppen samt spänstigare än vad hon var tidigare. Hon agerar fortfarande väldigt orutinerat, men lär sig lite varje gång. Det är hårdare emot nu, och då hon lottats till ett tråkigt spår är det nog klokast att ligga lite lågt denna gång. Det är dock en häst som är under utveckling, så helt överraskade skulle vi inte bli om hon finns med på målbilden, avslutar Cecilia Durchbach. 

undefined

Glada miner i vinnarcirkeln när Troublemaker segrade den 28 september. I sadeln, då som nu, Malva Blademo. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Onekligen intressant information som de båda tränarna bjuder på och det kan bli dyrt att missa att strecka. Vi har störst tro på Man In The Moon och Troublemaker som vi betalar för.