Spelskola

Så spelar du på galopp

Att spela på galopp är spännande och underhållande. Oavsett om du satsar små eller stora belopp är det alltid en fantastisk känsla när just din vinnare är först över mållinjen. Spel på galopp bygger mycket på kunskap. Ju mer du lär dig desto större blir dina vinstchanser.
pk6azlbzvoovuz5whe6
Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp

Att lära sig galoppsportens alla hemligheter kan ta en stund. Men genom att lägga ner lite tid på att studera hästarnas formrader kommer du ganska snart att hitta dina egna vinnare. Programmet och formraderna är en riktig guldgruva med massor av information. Det kan se rörigt och svårtolkat ut i början, men när du väl lär dig vad de olika siffrorna och förkortningarna betyder är det inte så svårt.

Kom ihåg att det framför allt ska vara roligt att spela på galopp. Oavsett om du vinner eller förlorar pengar. Om du bara spelar för nöjes skull bör du hålla insatserna relativt små. Då kommer du att få betydligt större glädje av sporten. Ett bra råd är att lägga undan ett visst belopp till spel inför varje tävlingstillfälle.

På Svensk Galopps hemsida finns en spelskola för dig som vill lära sig mer om spel på galopp. Spelskolan är uppdelad i fem kapitel:

  1. Formraderna
  2. Handicaptal och vikter
  3. Jockeyn och tränaren
  4. Galoppbanan
  5. Inför start

På Galopptips YouTube-kanal finns en kort video som heter Spela på galopp - enklare än vad du tror. Där ger vi några råd och visar hur du kommer igång!