Nyheter

Stallsnack – Bro Park 4 december

Publicerad
Bro Park arrangerar roliga och ovissa tävlingar den andra advent. Fokus är förstås på V64 (med jackpot), men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med fin omsättning. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
zqsws9f94aqevlpuuch
Visiteur Du Pom har en fin uppgift på söndag. Här vid seger med Elione Chaves 2020. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V64-4 / V4-2  

6 Bearium gick jättebra senast efter lite strul i löpet, något tuffare motstånd denna gång men hon ska ses med chans. Hon kommer att vara framsatt och har tagit loppet bra.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

3 Visiteur Du Pom gick väldigt bra senast och står bättre till denna gång. Bra chans.

Andreas Lydow

V3-3

3 Nikki St Martin har en bra proposition så vi testar 1200 DT. Eftersom hon klarade 1400 DT senast mot tuffare hästar så borde detta gå vägen. Hon har inte startat på en månad och inte gjort något tuffare under tiden. Hon var lite sliten efter starten på Jägersro och den sista starten så hon fick ta igen sig i hagen. Jag ser detta som ett jobb inför den 18 december och hoppas på en bra peng. 

Annette Stjernstrand

Intervjun hittas här

Annika Sjökvist

Lopp 1

3 Forward Focus borde vara i fin form. Han gick lite för tidigt senast, men höll bra till en fjärdeplats. Det blir svårt att slå Disraeli – det är klart vi vill vinna, men en andraplats är mer realistiskt. 

V64-3 / V4-1 

4 Cava Queen gick lite märkligt senast, hon var av och på bettet, men kom tillbaka på upploppet på snabba ben. Här är det passande med 2350 meter DT. Motivationen är lite lägre än vanligt och det är ett minus med tre täta starter. Hon ska säljas som ridhäst efter säsongen. 

Bodil Blomqvist

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 

3 Grey Runner tog löp och resa bra och jag tror inte starter vecka / vecka skall vara något problem. Han hade ett hopplöst läge senast och kom inte ner utan blev hängande långt ut i spåren, men gör ändå en bra insats. Nu har han ett mycket bättre utgångsläge och det är ett mindre fält. Är entaktad och behöver ett lite offensivare upplägg. Ulrika (Holmquist) upp som känner honom väl.

Catharina Vång 

Intervjun hittas här

Claes Björling 

V64-1 

1 Grimeford Lane är det lite i längsta laget för. Det är viktigt med fäste och han kommer bakifrån. Han mår bra och formen är fortsatt fin. Jag tycker det är ett par, tre hästar med ett par ben i mål. Jag är glad för pengar. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

– Det negativa för 5 Sir Gnet är att det kan vara lite för kort distans. Jag förväntar mig inga storverk, men han är en outsider.

Henrik Engblom 

Intervjun hittas här

Johanna Åberg

– Hästarna tog starterna fint i söndags och jag skulle nog säga att det är samma förutsättningar som förra gången (bägge startade på Jägersro Galopp 27/11). För att se vad hon sade om hästarna då kan du läsa här

V64-3 / V4-1

6 Dherby(s) lopp i söndags får man nog se lite mellan fingrarna på, amatörlopp är ju vad det är.

undefined

Dherby segrade på Göteborg Galopp i maj i år. Här är han, Annie Nilsson Lindahl och tränare Johanna Åberg på väg till vinnarcirkeln. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

V3-3

7 Newton hade ju bollar samt huva och nog tyckte jag att det gick lite bättre. Carlos (Lopez) tyckte dock också att han hoppar ur boxarna och springer som att han är rädd, men han blev lite trängd där i början och hamnade bakom hästar och det var lite bra. Sedan drog han en del in mot railen på upploppet och bromsade när Carlos drog ut honom, annars gick han bra och är med för att få erfarenhet.

Karen Kuszli

V64-3 / V4-1

1 House Deposit skulle med facit i hand inte gått så hårt i början utan tagits tillbaka så han hade slappnat av mer och gått på den speed han faktiskt har i slutet. På söndag är det lite längre och vi fick ett väldigt bra startspår! Förhoppningsvis får vi då bättre förutsättningar och att han kan slappna av mer. Jag ligger lågt, men han gör sitt bästa som vanligt.

Lenitha Adolfsson

V64-2

–Vi skulle egentligen tagit vintervila, men 2 Gimme Love har varit så pigg och fräsch efter senaste starten och vår bana här hemma har varit kanonfin så vi ger honom ett löp till innan semestern. Han har Thuva (Hjalmarsson) på ryggen som är en stor fördel då hon aldrig ger upp och rider han hela vägen till mål, som vi hoppas ska vara uppe i toppen. Han mår jättebra för dagen.

Lotta Lien 

V64-3 / V4-1

2 Hawker Hind är jag väldigt nöjd med. Innan kvalet hade vi bara öppnat boxarna två gånger. Hon är så himla smart den här hästen så när hon väl fattar så kommer det bli bra. Hon förstod ingenting i debuten, men hundra kvar så tog hon en liten ”rivare” då hon intervalltränas. Hon är grön och har orutin, men har alltid tränat på och har mycket grundkondition. Distansen kan vara lite för lång, men hon behöver starta. Om banan är lite tyngre kan det bli för mycket. Samtidigt är det en liten lätt häst, det är svårt att veta – tiden får visa. Hon är en tuff liten märr.

Maria Andersson

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 

8 Jackpot har tagit loppet bra, han är frisk och har en bra ryttare. Jag förväntar mig en liknande eller bättre prestation då han var dåligt förberedd senast.

Maria Heinrichs

Intervjun hittas här

Maria Johansson

V64-1

2 Ocean Side gör alltid sitt bästa. Han är som en trisslott - plötsligt händer det.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

6 El Camino är i fortsatt fin form och jag har inget att anmärka på där. Skillnaden denna start är att han kommer att bära 7,5 kilo mer på ryggen, men jag tror han hanterar det.

Marie Twomey

V64-2

5 Shaken Not Stirred var en annan häst med blinkers, men blev störd flera gånger av löshästen och orkade inte ladda om gång på gång. ”Leo” (Leonard Rios) var nöjd med hur han kändes och agerade tills det hände. Han är nu ute i ett riktigt getingbo, men mår bra och är pigg. Det är lite kortare nu och blinkers igen. Han droppar stadigt i handicap och en vacker dag har han lågt nog för att få med sig en slant. Han vill ju ha gräs.

V3-3

5 Liveyourowndream kliar vi oss alltjämt i huvudet över, han kan mycket mer än han kan bevisa på en löpdag och än ger vi inte upp. Han kan vara ”lite kort i rocken” här då han varit lite snorig och därför lätt tagen inför detta.

9 Cece Amazing gick mycket bra i lördags, var “pratbar” och avslutade fint. Hon måste inte ha spets och är stark. "Leo" (Leonard Rios) känner henne utan och innan. Det är mycket vikt, men hon är stor och rejäl och distansen är bra. Laoch Liath i ny regi får vi ha väldigt stor respekt för allihop i detta lopp – Stjernstrand / Mortensen brukar ha bra ordning på sina hästar. Jag efteranmälde båda då jag tyckte det såg trevligt ut på pappret.

Nadja Bellander

V64-3 / V4-1

8 Sir Duke tycks vara tillbaka i sin bästa form och har avslutat starkt till andraplatsen i de två senaste starterna. Vi får frågor om hans löpstil, men det är ju inte så att vi håller tillbaka honom i början av loppen, utan han kan helt enkelt inte gå med i startrusningen utan behöver lite tid på sig i loppet för att bli varm i kläderna. Vi hoppas på tredje gången gillt och att spurten räcker hela vägen den här gången.

undefined

Sir Duke, Tina Långström och tränare Nadja Bellander på väg mot vinnarcirkeln på hemmabanan Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Patrick Wahl

Intervjun hittas här

Sandra Brolin

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

4 Fast And Free och 9 Gazelle är det trist att matcha två frontrunners mot varandra. Båda mår bra så får vi se vem som får bäst löpningsförlopp här. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

Intervjun hittas här

Ylva Brandt 

V64-4 / V4-2  

8 Semiramis var jättebra senast och har tagit loppet bra och mår utmärkt. Hon gick upp tre kilo och har ett tråkigt startspår. Hon har varit snabb ut på sistone och jag tror hon är med där framme igen.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 

2 Rhodium Star var jag inte nöjd med senast. Hon tränar bra, men hon måste visa något i lopp. Vi prövar igen.