Nyheter

Sivrup-Rosenqvist och Heinrichs om sina möjligheter på söndag

Publicerad
Amatörtränaren Maria Heinrichs har haft sitt bästa år och hennes två trotjänare möter varandra i V64-3. Göteborgstränaren Susanne Sivrup-Rosenqvist kommer på besök till Bro Park igen och det ser ut att vara fortsatt fin form i stallet. Hon har en fin chans inom V64-spelet. Vi har varit i kontakt med dem båda inför jackpotomgången.
rr2ywqjkgbstkpdipag
Maria Heinrichs och Double Rock på väg mot vinnarcirkeln på Bro Park i april i år. Ombord Maikel Narvaez Bravo. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det ser onekligen intressant ut för Maria Heinrichs duo i järnlöpningen på söndag. Så här säger hon om chanserna: 

V64-3 / V4-1

3 Gold Sensation får ett långlopp denna gång och vi får se hur det passar henne. Hon var inte trött efter sista starten och hade kunnat springa ett varv till. Klarar hon distansen så tror jag hon är med därframme och hon är min bästa chans för dagen, säger magkänslan. 

10 Double Rock behövde den senaste starten, han gick bra med hela vägen, men blev trött på upploppet så bör vara framsatt till denna start. Det är ett ganska jämnt gäng i denna "strid", han har dock ett tråkigt startspår. Nu är banan åt det tyngre hållet, så jag hoppas han tar i hela vägen till mål. Det är svårtippat då han är lite ojämn i sina prestationer, avslutar Maria Heinrichs. 

Point Boy och Sir Walter på besök

Det är två mycket rutinerade hästar som kommer från stallet i Älvängen där Susanne Sivrup-Rosenqvist håller till. Blir det nya segrar på Bro Park? 

V64-4 / V4-2

2 Point Boy känns som vanligt fin i träning, är pigg och fräsch. Han gör alltid sitt bästa och med “P-A” (Gråberg) i sadeln så satsar vi på en placering bland de tre första.

undefined

Point Boy, Evelina Rönnlund (i sadeln), Susanne Sivrup-Rosenqvist (t.v.) och träckaren Sophia Andersson på väg mot Bro Parks vinnarcirkel förra året i juni. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V3-3

6 Sir Walter har under sitt tioåriga liv mestadels startat på gräs och har trivts bra med det med goda resultat, men har gjort några bra starter på Övrevolls DT nu i höst. Han har aldrig vunnit på underlaget, men kanske kan trivas på Bros bana med den stora svängen? 1200 meter är dock i kortaste laget. “P-A” (Gråberg) har ridit honom på gräset ett par gånger tidigare med gott resultat, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Kom ihåg att tävlingsdagen börjar redan klockan 11:50.