Nyheter

Anette Stjernstrands stall startar sju hästar på Bro Park

Publicerad
Stallet från Skara trummar på och Team Stjernstrand startar flest hästar av alla på söndag då hela åtta stycken finns i startlistorna. Förra helgen blev det en seger i lördags på Bro Park med Thunderboy och en på söndag på Jägersro Galopps säsongsavslutning då Heshmah var först över linjen. Nu är man uppe i hela 28 årssegrar och man har tre tävlingsdagar på sig att komma upp i rekordet 33 segrar som man nådde 2020. Vi har ringt och pratat med den ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen.
hbhdre3wsqgmyc57lzf
Scytale segrade i augusti i år på Bro Park. Blir det en ny seger nu? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hon inleder intervjun med att berätta: 

– Vi har haft perfekta träningsförhållanden som jag varit jätteglad över. Det ska bli dåligt i slutet på veckan.  

Vi tar hästarna i tur och ordning och de redovisas nedan. 

Lopp 1

5 Titanium Carlras gick täta starter vilket kan förklara förra insatsen senast. Han är pigg och fin i träning. Det här ser jättetufft ut då Disraeli blir svårslagen, men på pengar hoppas jag han är. Vi testar sidoludd igen. 

V64-2 

1 Ruby Carlras får täta starter så hinner inte träna så mycket emellan. Det behöver hon inte heller – hon har form, är ingen stressad “sak” utan cool och äter väldigt bra. Hon verkar ta täta starter. Spår ett är bra, Michelle (Rosenqvist) är superduktig och hon bär vikt bra, tror jag, då hon ändå är en stor häst. 

3 House Doctor har Johanna (Rasmussen) ridit bra hemma och han behöver fyra kilo av. Distansen är bra, han gillar Bro Park och har fyra kilo av. Jag tycker att han en okej chans. 

5 Dolores var Martin (Rodriguez) ganska nöjd med senast och han sa att “sanden” inte är några problem. Hon kändes väldigt fräsch i kroppen. Hon är lite problem i munnen och hon kan hänga lite i svängarna och jobbig att styra. Det är inga problem på rakorna. Charlotta (Ericsson) är rutinerad och jag tycker verkligen inte att hon är chanslös om hon får ett bra lopp då distansen är bra, tror jag. Bästa segerchansen är beroende på vem som får det bästa loppet. Ingen av dem är borta.

V64-4 / V4-2

3 Started It All har inte riktigt fungerat på sanden, men tränar så f-bannat bra och känns väldigt fin. Jag vet ännu inte vilken distans hon ska ha. Jag trodde 1730 meter var rätt, men det tog tvärstopp. Det var samma över 1600 meter på Göteborg Galopp. Hon har segrat över 1170- och 1400 meter på gräset. Vi försöker hitta rätt med hästen för springa kan hon verkligen göra. Jag tror inte att hon kommer vara med och slåss om segern. Hon får komma ut så får vi se. 

V64-4 / V4-3 / V3-1 / LD-1

10 Scytale är alltid pigg. Vi fick ett väldigt tråkigt startspår. Hon gick jättebra i amatörloppet senast så jag var jättenöjd med det. Distansen fungerar hon bra på. Jag hoppas hon kan få pengar.

V3-3 

1 Laoch Liath är en underbar och snäll häst. Han är fin att rida. Vi tar mest ut honom för att se vad vi ska göra med honom och testar. Det är osäkert vilken distans han ska ha egentligen. Stammässigt känns det som kortare. Det är första starten i vår regi. Han är inte jättesnabb, men det är inte det tuffaste loppet heller. Han får testa sidoludd för han är inte så himla pigg. Han är svårvärderad.

– Bästa segerchansen för dagen är någon av hästarna i amatörloppet, avslutar Nathalie Mortensen.