Nyheter

Catharina Vång om hästarna på Bro Park

Publicerad
Tränare Catharina Vång startar en kvartett på söndag inom V64-spelet och en av hästarna tror vi mycket hårt på. Han heter Spenzer och är förstastreckad på våra V64- och V4-förslag. Nu är det ju som så att tränaren själv tror att stallets andra häst, en riktig veteran, har lika bra chans som vårt val. Mycket intressant. Redaktionen har varit i kontakt med henne inför tävlingarna den andra advent på hemmabanan.
sn2wngpwyuu02cfuwrm
En glad Catharina Vång tillsammans med ELione Chaves och Hootenanny efter seger förra året. Kanske kommer det nya segrar på söndag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tyvärr har stallet fått stryka All About Fun i det första loppet, men så är ju galopplivet ibland. Fyra hästar kommer till start och vi tar dem i tur och ordning. 

V64-1

3 Central Park var det ett fall framåt för senast. Han pullar inte ihjäl sig utan går i sitt eget tempo – det som känns bra för honom. Det är minst tre hästar som han på pappret inte har en chans emot här. Han får löpa på och så hoppas vi på en peng. 2350 meter DT var för långt förra gången, men 2100 meter med ett annat viktläge kan fungera. Banorna är lite mer krävande nu så det kan vara mer förmånligt att ha 54 kilo. 

V64-4 / V4-2

4 Alto Volante skötte sig jättebra i kvalet där han gick med en tvååring med järnskor bak.* 1200 meter kan vara för kort, han vann i England över (cirka) 1700 meter. Han har varit borta ett tag för behandling och har fått börja om från början med den här hästen. Han har bara gjort åtta lopp tidigare. Jag är jättenöjd om han är på pengar.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

1 Spenzer är inte så rolig att rida långt bakifrån – det är inte så att han prompt måste gå i spets om någon skenar utan kan sitta strax bakom, men vill vara med högt upp. Han behövde en återhämtningspaus efter förra loppet som blev väldigt tufft från ett dåligt startspår. Nu har han hämtat sig och har segerchans.

4 Jungle Dream löpte lite konstigt senast – han "frontade" som en vansinnig och kunde inte hållas. Under de förutsättningarna gick han jättebra och höll ju faktiskt strålande. Nu blir det ett annat upplägg och han har lika god chans som Spenzer. Maikel (Narvaez Bravo) har ridit honom förut. Han har lika bra segerchans som Spenzer och jag är försiktig optimist med bägge två. Bästa segerchansen för dagen är med någon av dessa, avslutar Catharina Vång. 

*Notera att detta inte finns noterat i LGD-protokollet.