Nyheter

Henrik Engblom startar en kvintett inom V64-spelet

Publicerad
Henrik Engblom är uppe i 24 segrar under året och hoppas förstås på att inleda december på bästa möjliga sätt efter att för en gång skull varit segerlös under november månad. På söndag har rankar vi två av hästarna först, men de andra tre är definitivt outsiders och får den som är vågad kan det finnas fynd när streckprocenten har klarnat lite.
pigcasdpvcbkzn2jrcc
Apple Valley i vinnarcirkeln tillsammans med Henrik och Ylva Engblom. Shane Karlsson sitter ombord och det gör han nu också. Ny seger? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hästarna kommenteras i tur och ordning. 

V64-3 / V4-1

5 The Skimmer är egentligen en gräshäst. Han står ganska bra inne loppet och får gå ut här. Han tränar fint och får han ett lopp som är serverat så kan han vara med på trion. Han är entaktad.

V64-4 / V4-2  

1 Yalla Yalla jobbade bra i dag (läs: onsdag). Han är snabb ut, men runt svängen brukar han gå av bettet. På upploppet efter att ha skiftat galopp så kommer han snabbt. En lite tyngre med fäste är ingen nackdel när det är 1200 meter. Han behöver inte gå i spets, har droppat lite i handicaptal och börjar nu komma in på ett handicap han kan vinna från. Han kommer att var där uppe och ska räknas.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1 

5 Forward Dream jobbar jättetrevligt. Hon saknar löprutin och hamnade lite långt bak senast. Mycket beror på hennes löprutin. Vi får se, förra veckan var det ännu tuffare. Det här veckan är det ett lite mindre fält och lite lättare emot. Täta starter ska hon klara då hon är i bra ordning. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

 2 Apple Valley tränar fint, mår bra och distansen är nog bra. Han gick nog lite på ett andetag i senaste starten –  hon hade luvan på lite för länge och den åkte av precis innan start. Hon var lite groggy då och inte i balans när starten gick. Hon sprang av snett, fick forceras, men fick inte fronten. Hon fick sedan inte någon pust och gick på ett andetag och tröttnade. Hon hade huva på sig när den vann andra starten också, men då fick hon fronten och fick andas på vägen. På vinterbanor är det skiftande resultat. Det är tufft motstånd så vi får se hur långt det räcker? Får hon ett bra löpningsförlopp så ska hon kunna vara med i en öppen och svår handicap.

7 Mogsy får blinkers på och tränar fint. Det kan vara lite långt och han har ett dåligt spår, avslutar Henrik Engblom. 

Angående Yalla Yalla, vår spik på V64- och V4-spelet, så kan du också läsa mer här.