Nyheter

Stallsnack – Bro Park 20 november

Publicerad
Bro Park tävlar återigen på söndag. Fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med fin omsättning. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
vtmbpqchzyczr2gussp
Mogsy startar tätt just nu. Kan han få ledningen och hålla undan i V64-3 / V4-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

–Vi har dessvärre sjuka hästar i stallet och det är inte alltid de visar några symtom. Blodprov är tagna i veckan. Håller tummarna att dessa tre är friska.

V64-2 

7 Bearium är jag väldigt nöjd med. Är hon bara frisk så är hon med i striden. Lös bana är dock ett frågetecken? 

V64-3 / V4-1

4 Visiteur Du Pom har haft en lång säsong, men känns pigg och fräsch i träning. Hade dåliga blodvärden senast. Platschans. Lös bana är ett minus. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

–2 Circus Girlfriend är jag väldigt nöjd med. Är hon bara frisk så är hon med i striden. Lös bana är dock ett frågetecken? 

Annelie Eriksson

V3-3

1 Eastway är mest med för att ha kul. Hoppas att han gör en bra prestation. Han är nog inget för spelarna, men det ska bli spännande att se hur mycket han får för att gå med flugvikt.

2 Mohaymin känns väldigt fin i träning, positiv och glad. Jag tror och hoppas att han är med och fightas om det. Det blir ett spännande lopp. 

Annette Stjernstrand 

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

Lopp 1

7 For A Better Day gör nu första starten så det är lite svårt att veta. Hon gjorde ett okej kval även om inte tiden var så snabb. Hon såg fin ut och borde springa av snabbare från boxarna nu. Det är två kilo av med ”Willa” som är superduktig. 

8 Is What It IS är väldigt positiv, trevlig och glad. Jag tycker att han gjort det bra. Förra gången sprang han av jättebra i Norge. Han har kommit lite längre än min andra. Jag tycker att han är väldigt fin i vart fall och jag blir inte förvånad om han vinner. 

V64-4 / V4-2

2 Scytale har startat väldigt mycket i år. Hon är fräsch, pigg och allting så. Hon absolut bättre på gräset än på sanden och löpet blev tufft. Hon är oftast på pengar och jag hoppas på det här också. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

2 Ruby Carlras får vi se hur hon känns efter starten i dag (läs torsdag. Slutade fyra på Övrevoll. Reds. anm.). Distansen på söndag är kanske lite bättre? Jag vill testa henne med flexibla blinkers innan och det är därför hon går ut på Övrevoll först. Hon känns fin och tränar bra. 

Annika Sjökvist

Intervjun hittas här

Catharina Vång 

Lopp 1

1 Ombra Mai Fu är tveksamt startande då hon blivit hovöm. Spåret är kanon och är hon frisk och fräsch så startar hon. Hon är snabb ut och har mött hårt motstånd – det här ser lättare ut. Det är många orutinerade hästar. Senast mötte hon Master Zone och hon är i varje fall rutinerad. 

V64-2 

4 All About Fun har fått ta det jättelugnt sedan förra loppet som han tog kanonbra. Han är så fruktansvärd stor så man får vara försiktig med honom. Han har tagit loppen otroligt bra, vuxit i sin kropp och blivit en tuff och hård kille. Han går hela vägen, men har inte så mycket speed. Snabb ut och jag tror han är lättriden. Han var vrålstark förra gången. Det borde vara hans tur snart, det närmar sig.

V64-4 / V4-2

7 Central Park gick tåget där framme för senast och han var inte med när tempoökningen kom. Han har tagit de här två löpen bra. I det första loppet blev han trött, i det senaste var han inte det minsta trött. Det var lite långt på DT med 2350 meter. Han hade sand i hela ansiktet och stöd och hostade ett tag – det inte hans bästa upplevelse. Han hade blåst ut när han kom tillbaka till boxen. Min förhoppning är att han ska tåla 1600 meter nu och få ett betydligt mer offensivt upplägg.  Det är färre hästar i loppet, han är väldigt lättriden och borde passa till en amatörryttare. Emelie Gustafsson är bra. Vi satsar på pengar. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

1 Jungle Dream har tappat farten lite med ålderns rätt. De gånger han vunnit på 1200 meter så har han fått sitta utvändigt och få gå ifrån. Nuförtiden måste man vara som en demon ut i boxarna. Det positiva var att han ”gick fram mot sprutet”. ”P-A” (Gråberg) har ridit honom förut, 1600 meter känns bra och det börjar att brännas för honom nu. 

undefined

Jungle Dream och Fabienne De Geer vid seger tillsammans 2021. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Camilla Nilsson

Intervjun hittas här

Cecilia Durchbach

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2  

5 Saint Jimmy överraskade oss negativt senast genom att gå från "oriden till tom" på mindre än två galoppsprång 700-800 kvar – detta utan att vara speciellt tagen efteråt. Vi har gått igenom hästen och hittar inga större fel på honom. Han är pigg och fin i lättare träningen och vi ger honom en chans till. Löper han upp till sitt "kunnande" kan han vara med och fightas om det i detta lopp, men med hans uppträdande senast på näthinnan ligger vi dock rejält lågt denna gång.

Henrik Engblom 

V64-1

4 Warwick Avenue fick några kilo för den senaste prestationen. Han gillar Bro Parks DT. Man får hålla tummarna för att han gör ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Jag var nöjd senast. 

V64-3 / V4-1

1 Mogsy fick det jobbigt på Jägersro. Han har fått ett bra startspår och vi får se om han står 1400 meter som Globemaster är gynnad av.

V64-2

3 Constanzia vek ner sig lite senast då hon fick hästar på bägge sidor om sig. Hon verkar okej efteråt. 

V64-4 / V4-2

3 Yalla Yalla ska det bli intressant att se över 1600 meter för första gången. Det beror lite på hur banan är på dagen, men det borde vara en fördel för honom även om det återstår att se. Han var sjuk i förra starten. Jobbar fint och en outsider är han.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2  

7 Gin kommer (troligen) strykas. 

Karen Kuszli 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2  

6 House Deposit var jag nöjd med senast då han visade att han även står en längre distans. Han mår fortsatt bra och börjar bli ”sprallig” i detta kallare väder. Han fick ett tråkigt startspår nu, tyvärr, men jag vet att han gör sitt bästa som vanligt. 

Maria Hagman – Eriksson 

Intervjun hittas här

Maria Heinrichs

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

6 Gold Sensation gör ofta jämna prestationer och jag tycker att detta löp ser bra ut på papperet. Han har tagit förra löpet på ett bra sätt och känns på hugget igen.
Fredrik (Janetzky) känner henne väl och kommer ge henne en bra resa.

Nadja Bellander 

8 Sir Duke fick äntligen fritt spår på upploppet senast och kunde då utnyttja sin fina spurtförmåga till en mersmakande andraplats. Nu är det ner i klass och högre vikt, men om han bara får sitt optimala upplägg så ska det kunna räcka långt. Vi hoppas på en plats bland de tre främsta.

Patrick Wahl

Intervjun hittas här

Madeleine Smith 

Intervjun hittas här

Susanne Sivrup-Rosenqvist

Intervjun hittas här

Roy Arne Kvisla 

V64-4 / V4-2

8 Alsimsaam har en orutinerad ryttare som kommer från ponnygaloppen, men har ridit många vinnare där. Det är bra med fyra nyttiga kilo av. Jag tycker han levererade senast också. Han hade inte det bästa startspåret då heller. På senaste formen så ser det ut som att han närmar sig sin andra årsseger.

5 Luna Kalejs får lite bättre fäste nu på “sanden” än tidigare, men hon är troligtvis inte lika bra på ”sanden” som Alsimsaam är. Hon har en rutinerad ryttare i sadeln och kan vara med och hugga om en bra placering.

Ylva Brandt

Lopp 1 

3 Liquid Light var fyra i första starten och det var en besvikelse, men han hoppade rakt upp i starten och hamnade efter. Det blev lite fel och jag hoppas på bättring. Jag tycker han ska vara nära i mål här.

V64-2

5 Semiramis var snabb ut senast. Hon hade varit lite sjuk inför förra så då tänkte jag det kunde saknas lite luft, men hon var bättre än väntat och jag var jättenöjd. Om hon kan pricka starten så ska hon räknas.