Nyheter

Madeleine Smith har flera riktigt bra chanser på Bro Park

Publicerad
Madeleine Smith är en hårt arbetande tränare som oftast också rider sina egna hästar i loppen. År efter år plockar hon fram nya talanger, presterar fina resultat och har förmågan att få publiken att flockas runt vinnarcirkeln när hon har vunnit – en publikfavorit som alltid bjuder på sig själv och sina vältränade hästar. Om det är show ni har kommit för så är det show ni ska få, tycks hon resonera. På söndag har stallet flera kanonchanser och inte minst får åskådarna chansen att se stjärnan Espen Hill innan höstgardinerna rullas ner för gott.
ptbmj5qq2b5xjpsvtvs
En glad Madeleine Smith i vinnarcirkeln. Det finns goda chanser till nya segerleenden på söndag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Espen Hill startar i SGS Stockholms Hösthandicap över 2100 meter DT och som namnet antyder är det en handicap vilket gör det en aning ovisst förstås. Vi tar hästarna i tur och ordning (en del av intervjuerna finns också inbakade i tipsen).

V64-1

2 Espen Hill ser det här fruktansvärt bra ut för på pappret, men man ska inte glömma att det här är slutet på säsongen och det kan vara en sådan grej som att det kommer vinterpäls. Det ska ändå ridas om det.

V64-2 

2 Menina har bättre startspår nu än förra gången och det är ungefär ett liknande fält. Hon är väl med där uppe bland de tre fyra första.

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

–När jag skulle kvala 8 Alvena Tudor var jag osäker på om han kunde kvala, men han gick fram mycket på det. Jag har lagt ner mycket tid på honom. Han har tagit loppet bra. Jag vet inte vad han ska ha för distans och han går ut här för att det är en järnlöpning. Angående 5 Bad Reputation så Elione Chaves att om det varit hundra meter längre förra gången så hade han varit med i striden. Han ska ha längre distans. han gick ju bra och kom på slutet. Vi får se vad täta på starter gör. Vi får se, hoppas att någon av dem är med och slåss om segern. Som spelare ska man ska man ha bägge två med. 9 Zacramento behöver nog loppet, avslutar Madeleine Smith. 

Det har börjat rulla på rejält för stallet, tillhörande Bro Park, men hemmahörande på Angarn, och fortsätter det så här är det inte omöjligt att hon slår 2020 års siffror (drygt 1,7 miljoner). Hon är dessutom utan tvekan den Bro Park-tränare som startar flest hästar på Jägersro Galopp och senast i onsdags blev det en ny seger där (Tough Love). På söndag tror vi stenhårt på Espen Hill och Alvena Tudor, men visst ska man se upp för Menina, Bad Reputation och Zacramento också.