Nyheter

Patrick Wahl luftar en kvintett inom V64-spelet

Publicerad
Bro Parks champion Patrick Wahl har efter problem under sommaren börjat att trampa i gång och på söndag kan det komma nya segrar. De stora frågorna är förstås om Falkor kan utmana Espen Hill och om Thunder Mack är i samma form som förra gången när han snöpligt förlorade på målfoto mot Ellis St Martin i Ulriksdals Minneslöpning efter en toppinsats? Dust Devil var fin att skåda senast och kommer April Song att ta sista chansen?
ojirf716mvlscsxnw4s
Dust Devil var tillbaka i gammalt gott slag senast under Jacob Johansen. Tränare Patrick Wahl (t.v.) var nöjd och belåten med den insatsen. Han har bra chans på söndag igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Tränare Patrick Wahl uttalar sig om hästarna i tur och ordning (en del av intervjuerna finns också inbakade i tipsen). 

V64-1

–Jag tror att det blir svårt för 3 Falkor att slå Espen Hill med tanke på hur bra han var i Songline Classic, även om det är en handicap. Jag hoppas han kan slåss om en plats bakom honom. Alina Öhgren gjorde det bra med honom och har två nyttiga kilo av.

V64-3 / V4-1

2 Thunder Mack var väldigt nära seger senast. Han har hittar formen och har hittat sitt tal. Det är ju Globemaster som är tuff emot. Han trivs i ledningen, men han måste inte gå där. Är han på gott humör är han tuff.

V64-4 /  V4-2

4 Dust Devil  var ju rejäl senast och jag tycker han vann utan att vara bottnad – det fanns utrymme för mer. Det borde vara en bra chans.

9 Cimmaron blev påriden senast och tappade allt. Det är inget fel på formen. Jag undrar om inte det kan vara lite för kort för henne här? Det är i kortaste laget.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2  

3 April Song har tyvärr inte visat någon löpvilja alls och det är sista försöket. Visar hon ingen bättring så får hon bli ridhäst. Distansen är rätt, kanske hon bara inte är en tävlingshäst? avslutar Patrick Wahl. 

Det här med att hästar får “sista chansen”, som nog är fallet med April Song, är något att lägga på minnet. Det har hänt fler än en gång att de då börjar att leverera. På söndag vid cirka klockan 14:20 vet vi.