Nyheter

Annika Sjökvist jagar nya segrar på Bro Park

Publicerad
Säsongen är än så länge hennes näst bästa i karriären sett till insprungna pengar och högst troligt går hon förbi, eller åtminstone tangerar, fjolårets 19 segrar inom kort. Inför söndagen är antal årssegrar 18 och segermaskinen Swinging Of Venice står för en tredjdel av dessa. Hans utveckling i händerna på Bro Park-tränaren är häpnadsväckande och kanske blir det hans tolfte seger i SGS Stockholms Hösthandicap på söndag? Men, det är faktiskt två andra hästar som vi tror har större chanser på söndag och det är debutanten King Felix Sacc och Cava Queen – den sistnämnde rankar vi först i V64-avslutningen.
sslkcxv3rsdonkgobnb
En fin segerbild från nyårsdagen 2021 på Swinging Of Venice och teamet. Han tog då sin fjärde seger i karriären. Nu har han 20 kilo mer i handicaptal. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annika Sjökvist uttalar sig om hästarna i tur och ordning (en del av intervjuerna finns också inbakade i tipsen).

Lopp 1

2 King Felix Sacc kvalade fint med massor kvar i tanken. Det finns mycket fart i honom. men han är enormt stor, cirka 1,70 centimeter hög, och lite het. Det är två saker som kan sätta käppar i hjulet – om det blir tungt så är det jobbigt för en stor häst att bli trött i debuten och sedan är det om han blir för het. Under normala förutsättningar har han segerchans, men debut är debut.

–5 Nintu Sacc fick (Elione) Chaves be lite i kvalet, men hon gjorde det ganska lätt. I träning är hon inte riktigt lika vass som King Felix Sacc, men träning är träning och tävling är tävling. Hon är en trevlig häst på alla sätt och vis, har en bra ryttare och tar säkert en peng. 

V64-1

5 Swinging Of Venice känns så fin så jag är väldigt nöjd med honom och träningsformen. Han har inte haft något av hostan som vissa i stallet har haft och har varit frisk hela tiden. Jag är osäker på om han kan visa 88 på dirttrack. Distansen är jättebra. Senast var det en rolig bana där kunde komma från olika positioner. En front-innerspårbana gynnar inte honom. Det tror jag inte det kommer bli. Han har varit ovanligt pigg, ambitiös och på bettet – normalt är han bekväm i träning. Är ovanligt på hugget och om det är positivt eller negativt vet man inte? Jag tycker att han är en outsider med tanke på hur nöjda ryttarna är med honom i träningen.

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2  

–1 Cava Queen var lite blekare än förväntat senast. Hon hade missat något jobb inför förra starten och inför den här känns hon jättefin. Allt är bra. Det ser bra ut på förhand, avslutar Annika Sjökvist. 

På söndag vet vi om det blivit några nya segrar för hemmatränaren. Apropå Swinging Of Venice – Ulrika Holmquist har ridit honom alla gånger han vunnit! Vi rekommenderar också läsning av Anders Engmans artikel om Swinging Of Venice.