Nyheter

Stallsnack – Bro Park 18 december

Publicerad
Bro Park anordnar årets sista tävlingsdag på söndag. Fokus är på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med fin omsättning. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
vfktpr9zfjiadoe34bn
Grey Runner och Ulrika Holmquist vinner på Bro Park i maj i år. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V64-2 

1 Visiteur Du Pom är i fortsatt fin form och står på tur för seger, tycker jag. Han är med i segerstriden så länge banan inte blir alltför lös.

Andreas Lydow

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

6 Nikki St Martin är det en lite bättre distans för nu. Det är tråkigt med övervikt, men det fanns inga jockeys så de var inte så mycket att göra. Hon mår bra efter senaste loppet.  Efter den starten har hon varit mycket piggare och busigare. Jag är nöjd om hon gör om samma insats som sist. 

Annette Stjernstrand 

Intervjun hittas här

Annika Sjökvist

Lopp 2

4 Nintu Sacc var duktig trea i första loppet. Hon gjorde inget fel och var inte långt slagen, bara en hals från andraplatsen. Banan då var inte snabb och tyngre än tidigare under sommaren, men inte tung. Jag tror banan passar bra. Hon är mer än treåring. En trevlig häst som säkert kan ta en peng. 

6 King Felix Sacc tränar som en demon, men är ganska så spänd och hetsig och det kan sätta käppar i hjulet. Ulrika (Holmquist) är bortrest. ”P-A” (Gråberg) har ridit honom i träning en vecka och han valde att rida King Felix Sacc. Han känns som en enormt kapabel och jobbade tillsammans med Nintu Sacc i lördags och han gick fortfarande efteråt. Båda gjorde jobbade bra, men med plus för honom. Jag tror ändå att King Felix Sacc är snabbare. Nu är det 1600 meter och tung bana, men träningsjobbet gick på tung bana. Det såg ut som att han tacklade det jättebra. 

V64-3 / V4-1

6 Forward Focus är i toppform, men jag är lite osäker på distansen. Han har inte riktigt levererat över 2100 meter, men har inte heller varit på topp när han prövade. Vi prövar igen Han står bra till, men det är som sagt varning för distansförmågan som inte är bekräftad. Jag är osäker på hur han hanterar banan. Han måste gå lite bakifrån och får inte pulla bort sig i front. Han har svarat väldigt bra på blinkers. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

8 Moloch Sacc har fortsatt toppform och har visar väldigt mycket självförtroende i träning. Jag tror att tung bana inte är några problem, men det är klart att det är hårdare motstånd nu. Vi provar igen och hoppas på tredje rakas segern.

Bodil Blomqvist

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

7 Grey Runner hade nog behövt ett jobb emellan, men vi har bara ett tunt lager snö hemma och det är hårt i marken. Jag är glad att det är 200 meter kortare nu. Man får gå på gammal form. 

Göran Schillström

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

9 Spirit River känns för dagen helt okej, han känns bra i kroppen. Träningsmöjligheterna har varit begränsade och det här är ett förberedelselopp så vi räknar inte med någon sämre position (läs: bättre placering) utan han behöver ett lopp i kroppen. Tre kilos övervikt gör också sitt därtill, speciellt över distansen och en tung vinterbana.

undefined

Kämpen Spirit River är tillbaka och det är också tränaren Göran Schillström som gör sin första start som tränare under året. Foto: Ellna Björklund / Svensk Galopp

Karen Kuszli

V64-3 / V4-1

10 Just Me har vi haft ett tag, men det har varit mycket arbete med honom. Han går endast ut nu för att få rutin då han är väldigt grön. Det är bra med Kevin (Parkin) som jockey då vi säkert kan få massa en nyttig information för kommande starter.

Lotta Lien

V64-3 / V4-1

5 Hawker Hind gick jättebra sist och tog det loppet mycket bra så hon har väl goda chanser på söndag, som jag ser det – hon är ju fortfarande orutinerad. Hon har till exempel aldrig varit på en eventuell tung vinterbana, men hon visade ju både tuffhet och stridsmoral sist så vi hoppas på god tur och lite mindre trafikproblem denna gång. 

Maria Andersson

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

9 Jackpot var det nog tufft för med vecka / vecka, men är pigg nu och lever upp till sitt handicaptal. Christopher (Roberts) känner honom väl och vi har fått till ny lösning i boxarna. Han är en av flera och klarar höga vikten utmärkt. 

Maria Heinrichs

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

1 Gold Sensation var jag jättenöjd med i senaste starten då hon slutade 1,5 längd slagen – hon får ju kämpa på lite mera när hon hamnar i de yttre spåren och en vid kurva, men eftersom hon kommer bakifrån så måste jockeyn ta det beslutet att ibland ta ut henne och gå. Nu är banan lite tyngre än sist, tycker jag att det känns som, så hon blir klart gynnad av låg vikt med 55kg. Tanken var att hon skulle få vintervila efter den senaste starten den 4 december, men hon gick så fint och blev inte nämnvärt trött så hon får starta en gång till innan lite längre semester väntar. Det är många bra hästar med, men jag hoppas på att den lägre vikten hon bär ska uppväga.

Maria Johansson

Intervjun hittas här

Marie Twomey

Intervjun hittas här

Nadja Bellander

Intervjun hittas här

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här

Roy Arne Kvisla 

Intervjun hittas här

Sandra Brolin

Lopp 1

1 Im A Dragon känns bra efter loppet. Det är tufft emot får honom, men han är i bra ordning. Han gick en bra tid i söndags om man jämför tvåårsloppen. 

V64-2

3 Gazelle känns bra efter loppet. Det är tufft emot får henne också, men hon är i bra ordning.

Sigyn Dysell 

V64-4 / V4-2 / V3-1

5 Monsieur Vic har blivit så himla lugn. Han gick ett jobb och en liten genomkörare inför söndagen i dag (läs tisdag) – det blåste så in i ”h-skotta” så när man öppnade munnen på upploppet så gick det inte att andas som ryttare. Det ser lite tufft ut det här sällskapet med 66 kilo på ryggen, men om de rider för fort där framme så ska han räknas. 

Tobias Hellgren

Intervjun hittas här