Nyheter

Hellgren, Bellander och Johansson inför söndagens avslutning

Publicerad
Det är riktigt bra anmält på söndag vilket gör hela dagen till en spelvänlig tillställning. Det är inte bara ganska många hästar i loppen, det är också en del härliga löften som kommer ut. Ett sådant är Tobias Hellgrens Fort Dodge som var duktig förra söndagen. Nu väntar en sista start (?) innan vintervilan och treååssäongens stora höjdpunkter. Redaktionen har varit i kontakt med honom, Nadja Bellander och Maria Johansson inför finaldagen på Bro Park.
krgl4j2p3avaivzct9l
Det var värmande leenden i en kylig vinnarcirkel i söndags när Fort Dodge vann. Han har bra chans på söndag också. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det är bråda dagar för tränaren Tobias Hellgren. Under denna dag (som detta publiceras) var han och startade sin travhäst Fury Scoop på Solvalla inom V65-spelet. Just i dag gick det inte så bra, men förra fredagen var stoet trea på huvudstadsbanan tillsammans med Erik Adielsson. På söndag bär det av från gården i Skara igen, men den här gången är det huvudsysslan i livet som han ska arbeta med, det vill säga galopphästarna. Som vanligt tar vi dem i tur och ordning. 

Lopp 1

2 Fort Dodge har bara gjort tre starter och är fräsch, pigg och allting. Det är svårt att säga något annat än det som vi sa innan det han gjorde i söndags då han inte gjort så mycket emellan. Jag tycker det är en bra chans. 

V64-4 / V4-2 / V3-1

7 Dragonfly tyckte jag gick jättebra. Spåret är inte lika betydelsefullt som tidigare under året när banan var snabb invändigt och hon är ganska snabb ut. Hon har ju mött många av dem förut och både slagit och blivits lagen, men är i otroligt fin författning. Jag tror absolut på chans här.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

7 Ede’s Garrinchi gick ganska godkänt senast. Han stod rätt dåligt till med vikten då. Jag tror inte att han har något emot om banan blir tyngre. Han borde kunna göra ungefär samma prestation som förra gången. Han är en outsider, avslutar Tobias Hellgren. 

Nadja Bellanders stall är i toppform 

Trotjänarna Man In The Moon och Sir Duke bär återigen stallets fana på söndag när det är dags att avrunda säsongen. De och stallet har haft en strålande senhöst och “förvinter” och båda har väldigt fin form  – Man In The Moon har ju till exempel två raka segrar och de är tagna med mersmak. Hästarna redovisas i tur och ordning. 

V64-4 / V4-2 / V3-1

9 Man in the Moon trivs bäst på vinterhalvåret och har inget emot tunga och lösa vinterbanor. Han har höjts fyra kilo under november för de två segrarna, men ska fortfarande kunna löpa upp till sitt tal. Han är en av många med chans i ett öppet lopp med flera formstarka hästar.

undefined

Man In The Moon under Tina Långström tog sin andra raka seger senast. På marken en nöjd tränare i Nadja Bellander. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

11 Sir Duke är en hedershäst som alltid försöker göra sitt bästa, men är beroende av att få fritt spår för sin spurt. Senast fick han det lite trångt på upploppet igen och då fick han inte det rätta flytet i sin aktion. Han behöver även gott fäste under hovarna så om banan blir väldigt lös är det ett minus för honom. Vi hoppas på ett optimalt upplägg nu, och då ska han räknas tidigt, avslutar Nadja Bellander. 

Blir El Camino Bro Parks och hela Sveriges segerrikaste häst? 

Det är en otrolig utveckling som vi fått se underbart bildsköne El Camino ta under året. Vinner han på söndag så blir han Bro Parks segerrikaste häst, men inte bara det utan han blir hela Sveriges (på fler andraplatser än Swinging Of Venice). Samtliga segrar har tagits på hemmabanan och vi rekommenderar den här artikeln som kom ut i dag (Anders Engman). Så här säger tränaren om honom och kämpen Ocean Side. 

V64-2 

5 El Camino är i fortsatt bra form. Han har höjts rejält och står så klart lite sämre till mot konkurrenterna. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta med dagens förutsättningar.

undefined

El Camino har snart nått eliten och övertygar mer och mer. Han och Leonard Rios (i sadeln) har vunnit fem raka segrar tillsammans och han har fem på de senaste sex. Den glada tränaren heter Maria Johansson. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-4 / V4-2 / V3-1

3 Ocean Side mår också fortsatt bra och är gynnad av distansen. Han gillar vintern, avslutar Maria Johansson. 

Det kan bli en härlig söndag för Maria Johansson och hennes team.