Nyheter

Wahl har fina chanser på avslutningsdagen

Publicerad
Det är redan klart, innan avslutningsdagen, att Patrick Wahl försvarar sin titel som champion på Bro Park. Han är faktiskt historisk då det är en titel han innehaft sedan banan öppnade 2016. Även om han inte når upp till de senaste årens siffror så har han avslutat säsongen starkt och kan nå över 4,4 miljoner insprunget. Om stallet tar tre segrar på söndag så har han också tangerat fjolårets antal segrar.
fws3mjso1e4rayb7kaq
April Song bröt segertorkan den 4 december under Per-Anders Gråberg. Är det dags för andra raka segern på söndag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det är inte omöjligt att man når fjolårets 26 segrar då det ser klart intressant ut på förhand. Vi får lov att säga att samtliga fem starthästar är mycket utvecklingsbara. Vi tar dem i tur och ordning (nedan). 

Lopp 1

5 Pembroke var bra senast. Han fungerade bra med blinkers och Jacob (Johansen) var väldigt nöjd då. Han är osäkert startande då han hostade två gånger i morse (läs: tisdag) och startar förstås endast om han är frisk. 

Lopp 2

7 Blue Origin tog sitt löp bra. Jag är väldigt nöjd, det känns som att han gått framåt efter det. Jag tror inte att spåret gör så mycket. Han tacklar den här tunga banan på ett bra sätt. Jag tycker han ska räknas.

V64-3 / V4-1

4 Rough Boy var lite het senast. Detta är ett test med distansen, jag är lite osäker på om han står den och det är en tveksam distansförmåga. Han är en häst jag gillar. Står han har han en hyfsad chans. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

5 April Song var positiv senast. Om hon fortsätter utvecklas kanske man ändå börjar att få förtroende för henne – det är möjligt att polletten trillat ner. Det är lite tuffare emot nu, men mina förhoppningar är att hon blir/är bättre. Jag var väldigt nöjd med ”P-A:s” (Gråberg) ritt senast och hon fungerar bra med blinkers. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

2 Cousteau tycker jag närmar sig en seger och det kan ske den här gången även om han behöver längre distans på sikt. Motståndet avskräcker inte. 

Tänk på att dagen startar redan klockan 11:00 med ett kvallopp. Patrick Wahls Pembroke startar cirka klockan 11:25 i det första loppet.