Nyheter

En ny resa med många hästar för Team Stjernstrand

Publicerad
Jakten på att bli segerrikast i Sverige fortsätter och Annette Stjernstrands stall är nu bara två segrar bakom Lennart Reuterskiöld Junior sett till antalet segrar. Kommer årsseger nummer 29 på söndag? Kanske blir det ännu fler? Stallet från Skara startar som så ofta flest hästar av alla. Redaktionen har hört sig för med den ställföreträdande tränaren och jockeyn Nathalie Mortensen.
c3poeewweekezpd1qug
På söndag är det två veckor sedan Thunderboy segrade tillsammans med Nathalie Mortensen. Han gillar Bro Park och har storform. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det är sex hästar som kommer till start på söndag och fem av dem reser från Skara, men en har stått kvar på Bro Park. Vi tar hästarna i tur och ordning, men först lite om träningsförhållandena just nu:

– Hästarna har inte gjort så mycket i veckan. Träningsförhållandena har inte varit så bra. Det är stenhårt i marken och vi rider i skogen och på åkern, inleder hon. 

V64-2

1 For A Better Day är ute i ett tufft lopp mot bra hästar. Jag hoppas vi får med oss pengar, men vi inte slår inte de bästa.  

V64-3 / V4-1

– 4 Titanium Carlras blev väldigt pigg senast. Han är väldigt stark och när han blev trött så blev han ”dret-lat”. Han är en jättestor och tung häst. Jag var nöjd med prestationen och han sänktes ett kilo, men det kan han inte nyttja här. Jag är nöjd med att Caröos Lopez sitter upp. Det är ett väldigt tufft löp, men jag har lite förhoppningar på honom. Han är en bättre segerchans än Laoch Liath, tror jag. 

– 5 Laoch Liath behöver galoppera in sig i början så han tappade mycket från början, men jag var nöjd med avslutningen. Det är upp i klass nu och han har ett ganska bra lopp över 1400 meter den 18 december så han får ta det här loppet som ett led i matchningen. 

V64-4 / V4-2 / V3-1

– 3 Is What It Is är alltid pigg och glad hela tiden, men också väldigt stressad.  Bara han gör ett bra lopp så är jag nöjd med det. Han är snabb ut, men med tanke på att han är väldigt stressad så är han nog bättre bakifrån. Huvudsaken är att han lär sig någonting och han behöver ridas i ryggar och komma på speed. Jag tycker att han är en mycket bra häst om än väldigt liten. Jag tror inte att det går att slå Willing And Able, men han är med där bakom. Han får säkert pengar.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

– 3 Started It All kändes det som att hon tvärstannade senast. Hon har stått kvar på Bro Park sedan förra starten och har gått en canter, vilket är mer än mina andra, vilket jag tror är en fördel. Sedan är det ett nytt ställe med ny mat så det är svårt att säga om det är en fördel eller nackdel. Jag hoppas på pengar. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

– 9 Thunderboy känns fortsatt fin, men har inte kunnat gjort något den här veckan mer än gått i skogen. Jag skulle kanske galopperat något, men han känns fin ändå, det är rätt distans och rätt bana. Okej att han gått upp i handicaptal och har ett sämre spår, men vi har haft det här loppet i planen och det är ett bra lopp för honom över rätt distans så jag tycker att han ska vara med där framme. 

Vem är stallets bästa segerchans för dagen? 

– Bästa segerchansen för dagen? Det är Thunderboy. Sedan hoppas jag också på att vinna med Highland Queen i det första loppet, avslutar Nathalie Mortensen.