Nyheter

Marie Twomey avrundar sin bästa säsong någonsin

Publicerad
Fjolårssiffrorna är, som vi skrivit tidigare under säsongen, redan slagna och nu har hon och German Barrameda Alzola en kamp om bronsmedaljen i amatörtränarchampionatet på banan. Det skiljer drygt 3000 kronor och båda tränarna startar på söndag. Hon ligger dessutom på åttonde plats i den allsvenska amatörtränartabellen 2022 och hon kommer att klättra minst en placering på söndag. Spännande. Redaktionen har, som så många gånger under året, varit i kontakt med den hårt arbetande amatörtränaren från Bergshamra.
b7iehx0qqz2oepqdqgj
Alfaares och Angelika Berg är ett samspelt par. Här vid debutsegern på Jägersro Galopp. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Den sista dagen är det fyra hästar som kommer ut från stallet och vi tar dem i tur och ordning utifrån lopp. 

V64-1

7 Alfaares var inte på topp sist och Angelika (Berg) sade att han saknade luft till slut. Han har emellertid hämtat sig fort och är pigg och rask igen. Ett mindre fält tycker vi är bra och om han är fortsatt pigg och glad startar han. Jag tror han klarar de flesta underlag. Det är ett tufft lopp detta. Vi kan hoppas på en slant?

V64-3 / V4-1

3 Liveyourowndream är en svår nöt att knäcka och vi provar längre för första gången och ser om han kan koppla av och andas. Han var helt okej senast då han var lugnt tagen inför den starten. Angelika (Berg) känner honom väl och han gillar henne. Jag ligger lågt.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

6 Loki är pigg, glad och verkar må fint nu. Han har även han haft en liten ”dipp i hälsan” i den sista starten som han nu verkar ha rett ut. Distansen är rätt, men motståndet tufft.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

8 Cece Amazing är som hon är och var riktigt bra på Bro Park i fredags. Form finns, men även här är det tuffare sällskap nu. Det är mycket vikt, men hon är stor och rejäl. Kanske är 1400 meter lite långt?

– Jag tror att alla våra vill ha lite grepp i banan i alla fall. Nu blir det tuffa puckar denna gång. Vi kör på och hoppas på det bästa, avslutar Marie Twomey.