Nyheter

Stallsnack – Göteborg Galopp 1 oktober

Publicerad
Göteborg Galopp arrangerar storlopp och det är lördagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Några av intervjuerna hittas också i separata artiklar och inbakade i tipsen.
fephcnmhf1iw7mih2x9
Miss Rachel Zane är ett löfte hos Annika Delinder (t.v.). Här efter debutsegern senast. Ny nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Alice Elmerskog 

V4-1

4 Heart Of Dreams mår bra, hamnade för långt bak senast och fick trafikproblem. Jag tror på god chans i Göteborg, förhoppningsvis är hon bland de tre första. 

V4-2

1 Circus Girlfriend gick ett godkänt löp senast och nu får hon gräs. Jag är dock osäker på om hon klarar en mjuk gräsbana över 1600 meter. Oliver (Wilson) upp är ett plus. Det är en ärlig och fin liten häst som kan bättre än sitt handicaptal.

Anna-Maria Andersson

Intervjun hittas här

Annika Delinder

V4-3

6 Miss Rachel Zane är en fin häst. Har lite nerver och är lite “för keen”, men jag behåller huva med gummiöron på liksom senast. Tror hon gör ett bra löp om hon inte blir för klämd. Jag tror hon är en häst som kan gå upp i distans.

Annika Sjökvist

V4-2

2 Innana Sacc har ett jättebra spår och tre kilo av. Vi behövde viktlättnad för att komma ner i lämplig vikt. Hon har fått ytterspår innan så det var kul hon fick innerspår. Hon är en av dem som kan vinna och gör alltid sitt bästa. Tränar fint. Är nöjd med bägge hästarna. Vi reser på fredag. 

V5-2

2 Moloch Sacc har varit lite seg, men snart vänder det. Första resan. Första till Göteborg. Kanske hade behövt gå på banan en gång innan finalen? Han är mer svårbedömd. Tränar fint. 

Caroline Myrman

Intervjun hittas här

Hans-Inge Larsen 

V4-2 

Credit Card har varit lite nervig tidigare och måste hushålla med krafterna. Hon har små hovar, som en ponny, och en framhovarna är väldigt liten och det är ingen fördel för henne om det blir en mjuk bana. Så som hon galopperar är jag inte främmande för att hon kan vinna, men det är svårbedömt. Jag är väldigt nöjd med det hon har visat mig. Jag gillar henne skarpt.

V4-3

11 Golden Treasure gick hyfsat mot äldre i Danmark på gräset. Det var inte så ”pjåkigt” då han var slagen 3,5 längder. Det är många hästar, vi får se hur vädret blir. Jag tror att mina har jämngoda chanser. 

9 Spoonful Of Sugar var jag jättenöjd med senast då hon hade trafikproblem och gick bakifrån. Det var det bästa loppet hon har gått för mig. En liten häst med mycket vikt. Hon är inte främmande för att gå på gräs och det är inte debut då hon gjort lopp i England, dock utan resultat. Hon behöver inte vara helt avsågad. 

Henrik Engblom

V4-4 / V5-1

5 Mojave Ghost hade problem innan, men vi fick ordning på honom inför Breeders’, men det gick för snabbt för honom. Han blåste inget efter loppet. Han känns jättefin efter det. Det är Sea Lodge, Tin Win och sedan är det vidöppet. Jag tycker absolut att han kan skrälla här. Det ska regna och det kommer bli en god till mjuk bana och det är inte alla som passar för det på den extremdistansen. Han halvsyskon Lady Of Jazz var stark och galopperade hela dagen. Kan han bara hitta ett flyt och galoppera så…

V4-2

13 Gin fick ett tråkigt lopp senast. Har toppchans här.  

V5-2

7 The Skimmer är lite entaktad och måste ha det lite på sitt sätt. Vår andra häst i loppet är det lite utveckling i på ett annat sätt. 

10 Perfect Plan A går från klarhet till klarhet och jag tror han har en riktigt bra chans att vinna.

V5-5 / V3-3

Avseende Impact Of Bloom och Topas Royal hittas intervjun här.  

Jane Olin

V4-3

–Jag tyckte 5 Brienne kämpade väl senast, men tyvärr kan man inte tappa så mycket i starten så det loppet får vi lägga bakom oss. Nya tag ....ja, det är med skräckblandad förtjusning vi prövar gräset, men även att hon reser för första gången! Har ingen aning om hur hon ska ta det?  Dessutom är det ett tufft lopp så här ligger vi lågt och ser det hela som en utflykt och att hon ska få testa gräset, men jag tror att gräs kan passa henne. 

Karen Kuszli

V4-2

8 House Deposit mår bra för dagen och Kevin (Parkin) brukat rida honom väldigt bra och förhoppningsvis kanske vi har lite tur och får med oss en peng hem. Jag ligger lite lågt. Han brukar gå okej på Göteborg, men det är bra hästar emot. 

Lars-Åke Enström

Intervjun hittas här

Lena Natt och Dag

V4-2

7 Focus On Me tror jag har en fin chans att ta sin andra seger för i år. 

Maria Heinrichs

–Vi reser med lastbil på fredag. 

V4-2 

14 Gold Sensation släpade långt efter i sista loppet, men sprang in en tredjeplats, så det får man vara nöjd med. Det är första gången hon reser, men tror det ska gå bra, hon har sin ”rumskamrat” med sig. Fullt fält här också, så lika spännande i detta lopp. Fredrik (Janetzky) kommer att hantera henne på bästa sätt. Jag hoppas på en framskjuten placering och hon är glad och nöjd för dagen.

V5-2

6 Double Rock gjorde ett bra lopp sist, blev tyvärr lite för mycket jaga mellan honom och Tatum, så han tröttnade på upploppet. Det ska bli spännande att se honom i Göteborg (han har varit där förut). Det är fullt fält så allt kan hända, men hoppas på en framskjuten placering. Är pigg och glad för dagen.

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här

Preben Sövik 

V5-2

8 Bobcat var riktigt fin senast och första gången på gräs, Han visade att han tacklade det på ett bra sätt. Den som vann fick några kilo i handicap, men inte vår. Duktig lärling upp med två kilo av och står bra till loppet. Vi har siktat mot det här loppet en längre period och jag blir besviken om han inte gör ett bra lopp på lördag. Han har lite mer speed än Apple Of My Eye som behöver mer tempo och också känns riktigt fin för dagen. Jag tror mest på honom. Han känns bättre för dagen och står bättre inne.

9 Apple Of My Eye var ute i Svenskt Oaks och ibland är det inte fel att ta ut dem i tuffare sammanhang så att de får lite hårdhet. Jag har fått stryka henne inför en tilltänkt start, men har tränat på nu i stället för att starta och siktat hit. Känns riktigt fin för dagen. Är beroende av lite tempo och ingen häst som man kan rida på speed.

undefined

Familjehästen Bobcat startar med en bra chans. Här vid seger i augusti förra året på Jägersro Galopp. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Ricardo Ramallo 

V4-2 

5 Amazing Halo tränar bra. Det är många hästar, men jag tror hon kommer att göra ett bra lopp. Hon har fått ett bra spår på 1600 meter, det är inte så långt ut. Jag är nöjd och tror hon är lika bra på gräs som på dirttrack. 

V4-3

13 Chizonwheels är spåret bra för och jag är ganska nöjd med det då hon ofta hamnar i trubbel / problem. Hon har kapacitet att vinna, vi får se vad hennes ”huvud” säger?

V5-2

3 Inga Lilla fick ett väldigt bra spår för henne.  Om vi kan få ner henne bakom hästar så kommer det att vara riktigt bra. Kate (Alvesparr) känner henne väl då hon är den enda som rider henne i träning. Hon förbättrar sig mycket för varje lopp och jag har varit nöjd med dem alla.

Roy Arne Kvisla 

V4-4 / V5-1

1 Bearwinner är en häst som står varje meter. Det är inte alla som gör det och det ska bli jättespännande. Är han bland de tre ska vi vara jättenöjda, jag tror inte han vinner ”St Leger”. 

Sigyn Dysell

Intervjun hittas här

Sophia Andersson

Intervjun hittas här

Sandra Brolin

V4-1

2 Fast And Free är på topp och jag tror att hon vinner.

Tobias Hellgren 

Intervjun hittas här och avseende Latour hittas intervjun här.  

Wido Neuroth 

Intervjun hittas här

Åsa Edvardsson

Intervjun hittas här

Göteborg Galopp lopp 1, 1600 meter gräs

Loppet rids utom toton då underåriga är med. Inget spel på detta lopp alltså. Vi har tippat loppet. 

4 Constanzia – 3 Started It All – 8 Zingaro Boy Outs: 5 L’Opera