Nyheter

Patrick Wahl reser västerut

Publicerad
Det har börjat bubbla av form i Stall Wahl efter en tuffare tid och alla spelare ska se upp med hästarna som kommer ut från Bro Parks championtränares stall i dagsläget. År efter år har han funnits med i toppen av tränarligan och hästarna ska tas med respekt när de startar. I söndags segrade Miss Arabella i Jockeyklubbens Auktionslöpning I och bekräftade att höstformen för många av hästarna sitter där.
cllnpivo1rqzzghfpvu
Silent Night och Oliver Wilson vann SM för sprinters 2022i fin stil. Hon är nu tillbaka i gammal god form och startar i Adalöpning. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Patrick Wahl ska förstås också gå på auktionen på Åby Arena, men innan dess är det fyra hästar som ska sadlas ut på Göteborg Galopp. De två intressantaste är förstås Silent Night i Adalöpning och Disraeli i Svenskt St Leger, men både April Song och Delux har styrkan som vapen och kan överraska. Intervjun om Silent Night finns också i våra tips. Vi tar chanserna i tur och ordning. 

V4-1

1 Silent Night fick inte det upplägget som vi önskade senast, men var tapper tvåa bakom en riktigt bra Ascot Brass. Det är en handicap, men hon känns i väldigt fin form.

V4-4 / V5-1

6 Disraeli är en maiden som är tufft matchad. Vi valde "St Leger" då de bästa går till Norsk Breeders'. Jag var lite besviken på honom senast, men han är en kapabel häst som inte behöver vara helt borta. Han är stark och var bra över 2100 meter i Jockeyklubbens Grand Prix så distansen bör fungera. 

V5-2

12 April Song gick hyfsat senast. Jag känner mig väldigt nöjd med henne och hon ser bra ut i träningen. Spåret har mindre betydelse för henne än för Delux. 

14 Delux är jag tveksam till spåret. Han är väldigt beroende av att springa av bra och vara med där framme. Han kom bort helt och var totalt ointresserad senast. Svårvärderat, avslutar Patrick Wahl. 

Vi tror mest på Silent Night, men när formen sitter där så sitter den där så det kan hända mycket för Stall Wahl på lördag.