Nyheter

Två intressanta häcklopp när Göteborg Galopp avslutar säsongen

Publicerad
Berthram häcklöpning är en av årets häckhöjdpunkter och rids för att hedra legenden, den majestätiska Berthram. Under sin karriär så vann han 35 hinderlopp på 65 starter. Han var placerad vid smått osannolika 61 tillfällen! Han segrade både över häck-och steeplechase och avslutade med att vinna sitt sista lopp i september 2004 med 18 längder. Totalt gjorde han 107 starter och lyckades knipa 6 segrar på den släta banan också. Att han blev årets hinderhäst sju gånger i rad och även segrade flera gånger i Tyskland beskriver hans storhet. På lördag får vi se en fin upplaga av loppet. Vi får också oss en härlig novislöpning till livs. Vi har pratat med flera av tränarna.
icu1mdjm0gma5aeoeli
Topas Royal och Henrik Engblom efter häcksegern på Göteborg Galopp 29 maj i år. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Novishäcklöpningen är den bästa på år och dag. Dessutom är den oviss, om nu inte Lars-Åke Enströms nyförvärv bara bombar hem det hela? Vi tar tränarna i tur och ordning. 

Anna-Maria Andersson

V5-4

1 French Warrior var dryga längden bakom Three is Company sist, så hoppas vara bland dom tre. Monsieur Vic har visserligen sex kilo mer än övriga och är oprövad på distansen, men har ju radat upp prestationer i alla sina starter. Han vinner loppet. Övriga slåss om platserna bakom. Prognosen säjer mkt regn på lördag, men dom som startar hanterar alla mjuk bana, säger Anna-Maria Andersson. 

Henrik Engblom

V5-4

6 Topas Royal är inte riktigt där ännu, men hade gjort en "supergalop" inför en tilltänkt start senast. Han ströks dock och har inte “gått på maten ännu” gällande kraftfodret. Han äter naturligtvis femton kilo hö om dagen och det är inget fel på honom. Jag skolade honom i dag (läs: tisdag) tillsammans med 1 Impact Of Bloom och om den senare får en problemfri resa så tror jag han vinner loppet. Topas Royal hoppade bättre än någonsin i jobbet. Ett väldigt öppet lopp, hälsar Henrik Engblom. 

Lars-Åke Enström

V5-4 / V3-2

3 Three Is Company mår bra efter missödet senast och gick jobb i tisdags. Tvåa är det mest troliga resultatet efter Monsieur Vic, men han har chans att utmana om han får rätt lopp. 

V5-5 / V3-3

5 Don Diablo har en kropp för häcklopp och inte steeplechase som han varit ute på de sista fyra starterna innan jag köpte honom. De starterna kan man helt glömma. Jag har bara haft honom i tre veckor. Jag har inte begärt något av honom i början, men i fredags var det första gången jag frågade honom om något och “s-tan” vad han gick. I tisdags jobbade jag honom mot Astron och vägrade släppa förbi honom. Nu vill jag bara se att det inte är något mentalt efter fallet i sista loppet på Irland. Det finns många frågetecken. Visar han nittio (90) procent av sin kapacitet så vinner han. Troligtvis blir han topp tre, avslutar Lars-Åke Enström. 

Sigyn Dysell

V5-4 / V3-2 

4 Battleoftrafalgar får vara med här, men står inte distansen. Känns pigg och fin. Allt annat än en femteplats är en framgång. 

5 Monsieur Vic var jag jättenöjd med senast. Han hade problem med den tunga banan och nu är det 4800 meter. Han står inte hur långt som helst. Alla lopp ska ridas, men jag tycker han borde vara med där framme. 

V5-5 / V3-3 

3 Xit är jättefin och hoppar kanon. Han har aldrig varit trött efter träning och jag kan inte ha honom mer förberedd än så här. Christopher Roberts är jättenöjd med honom, men han är för svårbedömd i den här disciplinen. Om banan blir väldigt mjuk så vet man inte hur han hanterar tung bana. Jag hoppas på lätt bana, avslutar Sigyn Dysell. 

Tobias Hellgren 

V5-5 / V3-3

4 Latour spelar ett kilos övervikt ingen direkt roll, duger han så duger han. Jag tycker att han har chans här i sin häckdebut. Har vi ingen vinnare den här helgen blir jag ledsen (inkluderar Övrevoll söndag. Reds. anm.), hälsar Tobias Hellgren.

Galopptipsredaktionen spikar i Berthram Häcklöpning, men helgarderar i den ovissa novishäcken (ingår i Novisserien).