Nyheter

Stall Neuroth om hästarna på Göteborg Galopp

Publicerad
När Wido Neuroth-tränade hästar dyker upp på Göteborg Galopp så vet alla att vi kommer få se fin sport. Han är ute efter sin tionde seger i Svenskt St Leger och har goda möjligheter att vinna den då han startar Sea Lodge och Roxette. I Adalöpning gör Miss Haven en intressant start och dessutom tar de med sig tvååringen Master Zone, som går ut i en maidenlöpning istället för Norsk Kriterium på söndagen. Den tvååriga valacken är efter Appel Au Maitre och La Zona, en stam som förpliktigar. Stall Perlen från hov till öron, skulle man kunna säga.
tlw3n5czizc4hk4qq4s
Miss Haven och Jan-Erik Neuroth vid seger i 7 Furlongs Challenge på Bro Park 2021. En oerhört vacker individ som startar i Adalöpning (V4-1). Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Redaktionen har fått en pratstund med ställföreträdande tränaren, sonen och jockeyn Jan-Erik Neuroth. Intervjuerna finns också inbakade i tipsen och tre av dem här. Vi tar dem, som vanligt, i tur och ordning. 

V4-1

3 Miss Haven tror jag kommer att trivas på banan. Upploppet är lite längre än efter Övrevolls innersväng så jag tror det kommer att passa henne bra Jag vet inte om hon kommer att vinna, men jag tror hon kommer att göra ett bra lopp. Jag tror att hon kan förbättra sig ännu mer som femåring.

V4-4 / V5-1

8 Roxette gick senast på ett sätt som hon inte har gjort förut – hon var med där framme och speedade inte som i Derby Consolation, men håll farten hela vägen till mål. Hon gjorde ett väldigt fint löp som inte tog ut så mycket av henne, vilket är en fördel och det var en bra förberedelse till St Leger. Hon hade krafter kvar, men hon var mellan hästar så jag var inte säker att hon skulle gå fram mellan två dem. Hon är en fortsatt oerfaren häst på många områden. Våra hästar kommer absolut fräscha till loppet.

9 Sea Lodge har lite högre kapacitet än Roxette just nu i karriären. Hon gick bättre än vad vi tänkte oss i Norsk Derby och i Dansk Oaks gick hon väldigt bra, jag tänkte då att hon har en väldigt bra chans i St Leger. Hon har bara blivit bättre och bättre så det ska bli spännande. Det är ingen fördel för henne om det kommer mycket regn och banan blir för tung – hon har aldrig testat det förut. Det är ett frågetecken.

V5-3 / V3-1

1 Master Zone är anmäld till Svensk Kriterium och behöver nog ett lopp till i kroppen innan han är på topp. Det är en häst som är ganska bra, men är fortsatt väldigt oerfaren, kommer att lära sig mycket av att resa till Göteborg och han kommer att vara bättre nästa gång. Han är bara ett barn, en baby. Vi reser samma dag. Han är inte lika som temperamentsfull som sin mor och far. Jag hoppas att han blir lika tuff, avslutar Jan-Erik Neuroth. 

Stallet har stora chanser att vinna minst ett lopp. Sea Lodge är förhandsfavorit i Svenskt St Leger och vi spikar på allt!