Nyheter

Flera hemmatränare har goda chanser när säsongen avslutas på Västkusten

Publicerad
Det är alltid lite vemodigt när en säsong tar slut på en bana, men det är oundvikligt och då gäller det att passa att njuta så mycket man bara kan innan det är slut. Tävlingsprogrammet är inte klart för nästa säsong, men vi vågar nog gissa på att portarna slår upp i maj månad 2023. Redaktionen har varit i kontakt med flera hemmatränare för att få en bild om vad de tror.
egbjvmhie9vqo8vlxvz
Legosoldat och Anna Pilroth vinner tränare Caroline Myrmans första tränarseger. Ny nu? Foto: @hesteguiden.com

Vi låter tränarna uttala sig i tur och ordning (bokstavsordning). En del av intervjuerna har redovisats i tipsavsnittet. Tyvärr har vi inte fått tag på Stall Stjernstrand denna gång, men räkna med att det är väl förberett på den fronten. 

Caroline Myrman 

V4-3

2 Legosoldat känns fortsatt fin i träning och jag är nöjd med honom. Han har tagit löpen bra och vi får se hur han svarar på fasta blinkers och på en mjuk bana, men jag reser ner till Göteborg som optimist, hälsar Caroline Myrman. 

Daniella Haglund

V4-3

4 Black Pepper går med två kilo mer än förra gången och det är liknande motstånd. Hon tränar bra, men vi ligger lågt. Detta är hennes sista start och hon kan lika väl vara först som sist. .Hon är brunstig och det kan vara ett plus igen (Har varit brunstig vid seger på Gärdet och Göteborg Galopp i år. Reds.anm.).

V5-3 / V3-1

–2 Explosive Dash har gått framåt sedan senast, sidoludd på denna gång och Kevin (Parkin) känner honom. Han tränar betydligt bättre nu. Kan överraska, men ligger lite lågt tills han visat motsatsen. 

5 Lastcallforalcohol har inte visat i närheten av det hon visat i träning. Hon behöver lära sig och slappna av. Hon kan om hon hushåller med krafterna. Jag tror distansen kan passa bättre och tror detta är min bästa chans för dagen, avslutar Daniella Haglund. 

Sophia Andersson

V4-2

15 Karen From Finance känns jättefin och verkar mer än lovligt löpsugen. Hon gick fint i Norge trots att hon backade av lite väl mycket av sprutet så hon hann inte riktigt fram på det korta upploppet. Detta loppet har hon mycket vikt på ryggen och ärligt talat vet jag inte alls hur hon bär vikt, men hon är en rejäl och stark dam. Spåret är tråkigt, men spelar nog inte jättestor roll för hennes då hon ska backas ner i en rygg, "ligga och puttra” och gå bakifrån. Trafikproblem kan bli ett större problem än spåret. Hoppas att banan fortsatt är god och att det inte regnar för mycket på den för hennes del med tanke på vikten, berättar Sophia Andersson. 

undefined

Karen From Finance hade en kanonsäsong förra året med bland annat tre segrar. I år väntar hon på den första. Kommer den på lördag? Här vid seger på hemmabanan i september 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Tobias Hellgren 

V4-2

11 Cat’s Gambit tycket jag borde stå med en ganska rimlig chans. Hon har utvecklats sedan förra starten. Formen därifrån är rimlig. Kommer bli en okej häst på sikt och borde som sagt ha en ganska bra chans i ett stort startfält.

V5-2

1 Malandro var sämre än förväntat senast och har varit lite snuvig efter det, men verkar vara i väldigt gott slag nu. Borde ha väldigt bra chans här. Har vi ingen vinnare den här helgen blir jag ledsen (inkluderar Övrevoll söndag. Reds. anm.), avslutar Tobias Hellgren. 

V5-5 / V3-3 

Läs här vad Tobias Hellgren säger om 4 Latour. 

Åsa Edvardsson 

V4-3 

10 Tootick har vi funderat och gnuggat geniknölarna angående varför han snubblat i svängen på både Bro- och Göteborgsbanan. Troligtvis har bakhoven varit för lång och han har trampat på sin egen sko fram. Med kortare tår på bakhovarna och tvärtåade fram hoppas vi problemet är löst. Han tränar på och lever busliv hemma både på banan och i hagen. Ett tufft lopp med många kilo på ryggen. Startspåret kan vara en fördel då distansen är kort och han inte behöver bli instängd på innerspåret som han blev sist i Göteborg. Angelika (Berg) upp igen som känner honom och blinkers på. Hoppas att det blir en hemmaseger på Göteborgs säsongsavslutning, säger Åsa Edvardsson.