Nyheter

Stallsnack – Bro Park 26 november

Publicerad
Bro Park arrangerar lördagstävlingarmed fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna hittas i separata artiklar.
y5drz7fyugwxvqv89ax
Thunderboy och Nathalie Mortensen vinner tillsammans i oktober. Ny seger nu i V4-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränaren Nathalie Mortensen uttalar sig om hästarna.

–Vi har fina träningsförhållanden för dagen, inleder Nathalie. 

V4-1 

1 Thunderboy är jag väldigt nöjd med startspåret för. Han känns fin i träning. Det ser helt okej ut på förhand, men det är mycket hästar i loppet. 

V4-4 / V5-2

5 Dolores jag är jättenöjd med att Martin Rodriguez ska rida. Hon tränar helt okej och känns fin. Hon har varit ute i spåren varenda sväng på slutet. Hon tränar bra på sanden så det ska bli kul att se vad Martin tycker om hennes insats.

V5-3 / V3-1

6 For A Better Day var jag jättenöjd med senast. Den där hästen vill bara göra allt rätt hela tiden och är himla trevlig, Hon var lite sen ut från boxarna nu också, precis som i kvalet, men hon lär sig väl mer och mer. Vi får se hur långt det räcker. 

Annika Sjökvist 

Intervjun hittas här

Bodil Blomqvist

V4-1

15 Grey Runner känns jättefin och tränar bra, men behöver säkert löpet efter ett långt uppehåll och spår 15 är inte vad man önskar, men någon skall ju ha det också (”ler”). Nora (Hagelund-Holm) är duktig och ger honom säkert ett så bra löp det går.

V5-5 / V3-3

3 Highland Queen är jämnheten själv och är fortsatt i fin form efter en lång säsong. Det blev väldigt stora viktskillnader i detta löp, och hon har nog max vad jag tycker är okej för henne på en förmodat tung vinterbana. Det kommer att bli ett spännande löp där jag hoppas hon är med bland de tre igen.

Camilla Nilsson

V5-5 / V3-3

7 Soulette Al Maury kastade in handduken senast. Jag var väldigt fundersam på henne senast. Om det blir löst så är det inte hennes grej. Hon kan sitt tal, men har inte gått så mycket över 1200 meter även om hon har testat det på gräset. Hon är en outsider. 

Charlotte Goss

V5-5 / V3-3

5 Oas Marco blev struken efter en incident i startboxarna senast, men han är okej. Han ska lastas sist. Han är inte dum i startboxarna, det blev bara för mycket för honom senast och han visste inte var han skulle ta vägen. Han är en snäll och okomplicerad häst. Han kan sitt handicaptal och kanske mer därtill. Det är hans distans, men det är frågan hur han tacklar en tung vinterbana? Han är den jag tror på mest av mina (obs! Anything Goes är nu struken. Reds. anm.).  

Daniella Haglund

V5-4 / V3-2

–Vi har precis kommit in efter en tur med 4 Lastcallforalcohol som känns superfin (läs: måndag). På förhand ser det väldigt tufft ut. Hon har tränat väldigt bra. Hon har oftast fått gå tuffa lopp och forcerats upp i front. Med en smygresa i rygg hoppas vi hon ska kunna visa det hon gör i träning. Nytt är att hon går med tungband. Vi ligger lågt och är mest ute efter mer rutin, men tror dock att dirttrack kan vara hennes underlag. 

Daniel Mattsson

V4-4 / V5-2

4 Divorce var jag klart besviken på efter senaste starten. Hon fick ett perfekt löpningsförlopp och allt serverat på ett silverfat, men 300 meter hemifrån så tog luften slut. Denna gång går vi ner en klass i konkurrens. För övrigt så lär det nog bli identiska förutsättningar både vad gäller distans och bana. På grund av den mindre bra prestationen senast så ligger jag lågt. Detta blir säsongens sista start för Divorce.

Elin Roberts

Ställföreträdande tränaren Christopher Roberts uttalar sig om hästarna.

V4-2

1 Lancaster har inte visat något direkt hittills så vi ligger lågt. Å andra sidan känns han pigg och fräsch och går ner i klass.

V5-4 / V3-2

2 Mesmerize är i bibehållen fin form och kan bättre än vad talet visar.

Emelie Backlund

V4-1

2 Huddle har inte riktigt fått sina lopp och hon var lite blek senast, men hon tränar på och känns fin i träningen. Hon skulle nog gynnas av tung vinterbana. 

undefined

Huddle i vinnarcirkeln tillsammans med bland annat sin tränare Emelie Backlund. I sadeln Angelika Berg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Johanna Ericsson

V5-4 / V3-2

7 LS Cherlindrea är det svårt att säga hur hon står sig mot de andra, men hon tränar bra och är väldigt ambitiös. 

Madeleine Smith 

V4-2 

3 Una Momento är distansen i kortaste laget för, men banan var så tung förra veckan så jag valde att starta på denna distans. Peace N’Love och Cousteau blir svåra. Jag hoppas på pengar då distansen är för kort. 

V5-3 / V3-1

5 Pasadena kvalade trevligt. Vi får se hur långt det räcker. Jag tror kanske inte att hon är klar för att vinna. I Am Yankee blir svår att slå. Jag hoppas på en peng. 

Maria Andersson

V4-4 / V5-2

6 Jackpot tappade start för två starter sedan och hamnade i sprutet och nu sist gick han inget alls. Jag tog blodprov och det var riktigt dåliga värden och förmodligen var han sjuk båda gångerna. Jag tar nytt blodprov torsdag. Christopher (Roberts) rider och känner honom. Det är osäker form och distans så jag tror inte att han något för spelarna. 

Maria Heinrichs 

V4-4 / V5-2

7 Double Rock var det nästan två månader sedan han löpte sist och han kan komma att behöva detta lopp. Men, han känns mycket pigg och fin i träning så det kan också bli en skräll. Svårtippat. Vinterbana är också ett frågetecken. 

Marie Twomey

–Hästarna känns fina och har tagit sina lopp bra, inleder Marie.

V4-1 

13 Alfaares tog senaste starten med ro. Han var ruggig då och gick ju över förväntan. Han är i gott skick, men startspåret är väl inte jättekul. Vi har inte tryckt på några knappar nu heller. Han behöver rutin. Det är en bra häst. Vi får se vad han tycker om lite tyngre underlag?

undefined

Alfaares och Angelika Berg på väg mot mål och andra raka segern tillsammans. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-2

8 Cece Amazing kommer ner i klass igen och det är nog ett plus. Hon har skött sig bra på sistone och känns stabil och fin. Jag hoppas hon fortsätter så. Hon går bra i skymundan utan att riktigt nå fram och jag tror Roy Arnes (läs: Peace N’Love) blir svår att slå. 

V4-3 / V5-1

1 Shaken Not Stirred är väldigt bekväm, för att inte säga lat i lopp, men hur taggad som helst i träning. Blinkers på för att se om han eventuellt tar i lite grann. Han är missgynnad av DT och blir fin på gräset – han hoppar väldigt bra också. Han möter många bra hästar här och jag ligger lågt.

Nadja Bellander

V4-3 / V5-1

10 Man In The Moon fick äntligen fritt fram på upploppet senast och sprang då förbi hela silvergänget till seger med tre längder. Formen är fortsatt god och fyra av konkurrenterna är samma hästar som förra gången. Vi hoppas på samma flyt med positionerna nu och i så fall finns kapacitet som räcker hela vägen.

Patricia Gordin

V4-1

8 Green Backspin har ju vilat nästan två månader sedan senaste starten. Han fick ett jobb i fredags och kändes fin. Jag ligger dock lite lågt då han inte startat på ett tag. 

V4-4 / V5-2

1 Deceiving Looks har ju vilat nästan två månader sedan senaste starten. Han fick ett jobb i fredags och kändes fin. Jag ligger dock lite lågt då han inte startat på ett tag. 

Patrick Wahl 

V4-2

7 Cousteau måste få ett handicaptal. Han var förvånansvärt snabb senast och fick ett alldeles för tufft lopp. Det är fortfarande fel distans då det är för kort, men han är inte så tokig faktiskt. Han behöver inte vara helt borta. 

V5-3 / V3-1

1 Blue Origin går ut för att lufta sig en gång och skaffa sig rutin innan vintern och nästa säsong. Han är en treåring. Jag har inga höga krav på honom här. 

V5-4 / V3-2

5 Pembroke uppträder fortfarande väldigt barnsligt. Han ska kastreras och det här är sista starten innan det sker. Han är ingen tokig häst, men bjuder inte riktigt till. Han får pröva blinkers för att han är så ofokuserad. 

6 Ninasimone är fräsch efter ”Kriteriet”, men hon är en gräshäst. Hon slår inte Blueprint på dirttrack. 

Peter Jardby

Intervjun hittas här

Roy Arne Kvisla 

Intervjun hittas här

Sigyn Dysell 

V4-3 / V5-1

12 Monsieur Vic bär 66 kilo på ryggen. Han bär ju vikt, men det får inte bli för tung bana om man säger så då vikten bli mera utslagsgivande. Bantypen tung bana är inget som han prövat under min tid.  Om de andra ”överpacear” så kommer han på slutet och då har han stora möjligheter. Han har en väldigt bra speed. Han har cantrat i snön i dag och är i ordning (läs: onsdag). Han behöver inte mera. Startspåret har ingen betydelse – han går ändå inte med från början. 

Tobias Hellgren 

Intervjun hittas här

Ylva Brandt

Intervjun hittas här