Nyheter

Hellgren och Jardby på besök när Bro Park lördagstävlar

Publicerad
Den ena reser från Västergötland och den andra från Skåne, men de har båda gemensamt att deras hästar ska försöka "tvåla till" hemmatränarna när det är lördagstävlingar på huvudstadsbanan. Redaktionen har varit i kontakt med bägge tränarna under veckan.
hr74kivmva8baiyvcci
Dragonfly i vinnarcirkeln på Övrevoll efter seger under året. Ombord Anna Pilroth och till höger en nöjd tränare i Tobias Hellgren. Det tuffa stoet startar på lördag igen. Foto: @hesteguiden.com

Tobias Hellgren har tre segrar och cirka 140 000 kronor upp till fjolårets siffror och det är inte omöjligt att han kan nå dit. Stallet slutade också på åttondeplats i Övrevolls championat med nästan 1 000 000 NOK insprunget och var med det framgångsrikast av de svenska tränarna. Höjdpunkten för året var förstås Quebellos seger i Oslo Cup (L). Samma var för övrigt endast en halv längd från seger i Stockholm Cup International (Gr.3) och har nyligen varit fyra i ett Grupp 3-lopp på Berlin-Hoppegarten. På lördag startar stallet bland annat en debutant som man väntat länge på i Yes Now Forever. Vi tar hästarna i tur och ordning. 

V4-2 

9 Yes Now Forever är väldigt talangfull häst som kommer ut sent. Hon har haft sina problem, men det finns en anledning till varför vi har behållit henne tills nu. Ett litet orosmoment är startboxarna för hon är så fruktansvärt stor. Det är svårt att vara snabb ut då hon måste stå i “dressyrform” i startboxarna för att få plats. Det borde stå mellan Peace N’ Love och henne och jag har respekt för Peace N’Love, men jag hade inte bytt häst med någon. 

V4-3 / V5-1

2 Dragonfly tycker jag gick bra senast. Några av hästarna hon mötte då är bättre än kalibern på hästarna hon möter nu. Men, väldigt mycket beror på hur banan blir. Jag tycker hon har varit i likvärdig form varje gång hon besökt Bro Park de senaste gångerna, ”men det har varit magplask från tian”*. Banan har dock gynnat invändiga hästar och hon har haft utvändiga spår. För första gången på länge har hon ett vettigt läge. Jag tycker inte att hon är chanslös här och om hon löper upp till det hon gjort på Övrevoll så ska hon räknas. Det är ett väldigt öppet lopp. 

*För de som inte är så familjära med hopptorn och vatten så går det bra att titta på den här videon där VM-kvalet i dödshopp vid Hornstulls Strand visas. 

V4-4 / V5-2

3 Latour får vi testa någonting med och sätter på sidoludd. Vi vet inte om det kommer att göra någon skillnad. Han har inte varit glimrande i hinderloppen, men i senaste var loppet över innan det hade flaggats i väg då han stod felvänd och hamnade för långt efter. Vikten är nog inga problem som så utan den stora grejen är att kurvan kommer ganska fort över 2100 meter och han kan bli hängande. Senast han gick på slätt var han slagen en halv längd. Han kommer ganska långt bakifrån och vi får hoppas en lite tung bana. På Övrevoll när loppet flyttade från gräset till DT så gjorde han ett jättebra lopp som tvåa slagen tre längder.  

V5-3 / V3-1

8 Dream Away är den mest begränsade av våra tvååringar och jag har svårt att se att hon ska “spöa” den dyraste hästen från auktionen från i fjol i Blue Origin. Att hon från spår nio skulle vinna löpet tror jag när jag ser det, även om det inte var lika mycket spetsbana i söndags, avslutar Tobias Hellgren. 

Peter Jardby har tagit med två outsiders

Stallet har haft fin form under hösten och även om man inte når upp tillfjolårets fina siffror (17 segrar och över nära 870 00 kronor) så är det en härlig trend att gå in i nästa år med. Mehsmerise är perfekt inmatchad på talet 62 i järnlöpningen, men här dyker det upp flera hästar utan handicaptal och de kan bli svåra att tas med. Hans namne, om man bortser från stavningen, startar för övrigt också under dagen, men som tur är går de inte ut i samma lopp. Så här säger tränaren om sina chanser (han startar för övrigt också hela sju hästar på söndagen när hemmabanan har säsongsavslutning, men dessa återkommer vi till under lördagen). 

V4-1 

3 Zingaro Boy står inte till för att vinna precis, men jag hoppas att han är med där framme. Jag tycker att han ska få en bra peng. 

undefined

Zingaro Boy i vinnarcirkeln efter seger på Bro Parks DT i juni 2021. Till vänster en glad tränare. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp 

V4-2 

4 Mehsmerise står rent matematiskt rätt så bra till här då det är stängt på 62. Senast han var på Bro Park låg han för långt bak och så långt bak sak kan han inte vara. Han kom inte in i matchen där. Han ska kunna vara bland de tre, men jag hoppas inte att det blir för tungt – det gynnar inte honom, avslutar Peter Jardby.  

Tänk på att tävlingarna börjar redan klockan 12:00.