Nyheter

Annika Sjökvist om Moloch Sacc och de andra starthästarna

Publicerad
Många spelare kommer att luta sig mot Moloch Sacc på lördag och han är med på både V4-och V5-spelet. Han visade lite av sitt kunnande när han vann senast och Jacob Johansen sitter upp igen. Hemmatränaren Annika Sjökvist startat två hästar i två olika lopp och inleder dagen redan i det första loppet. Redaktionen slog en signal.
nvyycvgsrybir9ar47t
Moloch Sacc gladde många vid segern senast och har bra chans att sprida glädje igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Även om “alla” vill höra om Moloch Sacc så tar vi dem i tur och ordning. Annika Sjökvist berättar dock inledningsvis: 

–Man ska tänka på att det finns en smygande förkylning hos oss då vi hade Swinging Of Venice som var sjuk senast och det gick inte att se på något blodprov.

V4-1

7 Forward Focus har jobbat bra inför detta. Det är inte helt lätt för de här treåringarna att gå ut mot de äldre i ett fullt fällt. Ulrika (Holmquist) har valt att honom att rida honom. Jag hoppas att han är med på en fin placering. Han har absolut kapacitet, men det är mycket som kan vara i vägen när det är så många hästar och dirttrack. 

9 Innana Sacc var inte sig lik förra gången och ville ingenting. Vi har inte hittat något fel på henne. Vi har en teori om att hon inte vill bli instängd och få sprut på sig. Vi trodde att hon hade "världens chans". Hon hade aldrig gjort ett dåligt lopp i hela sitt liv innan. Nu är det 1600 meter igen, som vi tror är rätt distans eftersom hon inte hinner fram riktigt annars även om hon vunnit på 1200 meter gräs. Hon kommer få en friare löpning nu. Svårbedömd. 

V4-4 / V5-2

2 Cava Queen blåste inget efter loppet senast. Ulrika (Holmquist) sa att hon inte riktigt fick fäste i samband med den lite högre vikten. Det borde vara bättre fäste nu och hon bär lägre vikt. Jag tror att Moloch Sacc är den bättre av de två, men det är klart att man ska försöka slå honom. 

9 Moloch Sacc har mått jättebra efter segern. Han bär mer vikt ut, men förra gången var det en bronshandicap och nu är det en järnlöpning. Han vann ju lätt och är en stor häst så jag tror inte att vikten ska vara några problem. Bra segerchans, avslutar Annika Sjökvist. 

Vi tar ställning på både V4- och V5-spelet och hamrar in spiken på Moloch Sacc.