Nyheter

Ylva Brandt startar en kvartett

Publicerad
I söndags startade den populära hemmatränaren två hästar och det blev hundraprocentig utdelning – både Liquid Light och Semiramis levererade väldigt fina insatser och vann bekvämt. På lördag är segerchanserna kanske inte lika starka på förhand, men stallet är verkligen på gång nu och ett av dagens bästa drag kan överraska rejält om hon får sin patenterade "smygare" samtidigt som de andra går sig trötta.
ickzh4frhq3nalcvson
Littleredcorvette och teamet njuter av att lukta på blommorna efter en seger på hemmabanan i augusti förra året. Hon är en luring på lördag. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Draget vi skriver om i ingressen heter Littleredcorvette och har inte haft sin bästa säsong även om hon segrade under Andreas Tapia Dalbark den 1 juni. Vi medger att hon ser formsvag ut, men vet att hon kan bättre och snart smäller det. Hon bär bara 53 kilo på ryggen. Som vanligt tar vi dem i tur och ordning. 

V4-1 

10 Rhodium Star måste visa något innan jag kan tro på henne och det gör hon ju inte tyvärr. Skulle hon få för sig att vilja springa så blir jag inte förvånad om hon är med där framme – jag blir inte förvånad om hon är där bak heller. Hon fortsätter att träna bra. 

V4-3 / V5-1

5 Pieinthesky var jättedålig senast, men den här distansen är bättre. Det är svårt att säga var han står för dagen. Jag tycker att han står för högt i handicaptal. 

7 Littleredcorvette trodde jag mycket på förra gången, men hon kanske behövde ett lopp till i kroppen och det blev stumma ben. Hon gillar distansen och med 53 kilo på ryggen ser det spännande ut även om det är bra hästar emot. 

V5-3 / V3-1

4 Parlour underpresterade senast, men hon var förkyld efteråt så det var en förklaring. Hon ska kunna bättre än senast, helt klart, avslutar Ylva Brandt.  

Avseende Parlour kan det vara så att vi gått bort oss i rankingen en del, vilket vi i så fall medger redan nu. Lagt kort får ligga, men se upp lite för henne. Hon kan kanske överraska oss positivt i sin tredje start?