Nyheter

Roy Arne Kvisla med en mycket intressant kvartett

Publicerad
Bro Park rider lördagstävlingar och den framgångsrika hemmatränaren Roy Arne Kvisla har det väl förspänt inför dagen. Samtliga hästar startar med bra segerchans och spelarkollektivet bör inte bli överraskade om det åtminstone blir två segrar. Mest kittlande är förstås att se löftet Peace N'Love från ett bra startspår och över en kortare distans samt den lovande derbyhästen American Impact som nu är tillbaka efter halsoperation. Dessutom startar stallet ett av våra drag i V4-1.
zz67hgim9g0f50dwqv7
American Impact imponerade storligen i maj när han enkelt gled undan till en seger med tolv längder. Nu är han tillbaka efter halsoperation. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar hästarna i tur och ordning och det börjar direkt med “draget” Red Coultish

V4-1 

5 Red Coultish går ner i distans igen – 2350 meter var för långt förra gången. Hon såg ut som en vinnare 300 kvar, men där tog luften slut. Hon står bra till här handicapmässigt. Jag hade önskat 2100 meter i stället, men jag tycker att hon bör ha en hyfsad chans här. 

V4-2 

6 Peace N’Love var jag nöjd med senast. Framförallt tog hon loppet väldigt bra. Nu är det bättre distans och spår. Det känns som att det bränns lite.

V4-3 / V5-1

3 Bearwinner har ett bra spår. Distans och underlag är perfekt åt honom. Det är svårt att ranka dem inbördes. Normalt sett är det mera utveckling i American Impact.

9 American Impact kommer nu åter efter halsoperation och tränar på fint. Jag har inte lagt någon större press på honom, men han kräver inte så där jättemycket jobb – han är talangfull som han är. En intressant comeback, avslutar Roy Arne Kvisla.