Nyheter

Stallsnack – Bro Park 11 december

Publicerad
Bro Park arrangerar söndagens tävlingar. Fokus är förstås på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med en bra omsättning. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
yv59hsnnocg0yvvtvxi
Nikki vann sitt debutlopp under Fredrik Janetzky. Till höger ser vi succetränaren Maria Andersson som har haft ett otroligt bra år. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

6 Bearium är allt bra med! Hon står bra till och är med i striden.

Annelie Eriksson

Lopp 1

 2 Pharitz Munla känner jag mig lite osäker på och blir inte riktigt klok. Hon fick en fin resa i senaste loppet, men där räckte inte formen. Vissa träningspass har hon känts toppen och andra förstår jag inte riktigt. Under lägre intensitet känns hon som en miljon, men vi testar och ser var hon står nu under maxprestation. Om inte annat för att veta mer inför nästa säsong. Allt management kring denna häst är inte helt enkelt. Hon känns fin för dagen och har fått träna på snö nu vilket hon trivs med. Jag tror på hennes kapacitet, men formen är inte på topp. Vi testar blinkers igen på henne. 

Annette Stjernstrand

Intervjun hittas här

Annika Sjökvist

Intervjun hittas här

Bodil Blomqvist

Lopp 1

5 Highland Queen är oförskämt pigg och fräsch efter en lång säsong – jag har aldrig haft en arabgaloppör som gjort så många starter på ett år! Det blev lite fel upplägg sist, hon skulle gått med i rygg på den som vann, nu blev det lite långt fram. 1600 meter denna gång och det har ju passat henne bra och lös bana fungerar också så vi är optimistiska.

Camilla Nilsson

Lopp 1

 3 Hadid är kastrerad och kanske behöver lite tid till nästa år? Vi prövar en gång här nu i sista loppet för säsongen för att se om han har ändrat inställning.  Jag har ju trott jättemycket på den här hästen från början, men han har gått med "handbromsen i" i alla lopp. Det kan ha haft att göra med en testikel. Han tränar väldigt bra. Han gick sällskap med en sista dagen på Jägersro som följehäst och det såg betydligt bättre ut. De andra bär väldigt mycket vikt och han går med väldigt låg vikt. Hadid går med så lite vikt så att övervikten spelar ingen roll. Han skulle haft 57 i handicaptal om han skulle gå utan övervikt och kan han inte det så är han inte bättre. Han är inte "fullbaggad” (vässad) för detta men vi vill testa och se

6 Mahany De Piboul är distansen bra för och att det är tyngre, men med fäste, tycker han om. Det är för bra hästar för honom, men vi prövar.

undefined

Veteranen Mahany De Piboul gillar Bro Park och kommer på nytt besök. Här med Elione Chaves och Camilla- och Roger Nilsson. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Henrik Engblom

V64-2

 4 Jungle Vibes matchas för en eventuell start i UAE 2000 Guineas Trial den 11 januari på Meydan och behöver det här loppet i kroppen. Han har inte gjort så där jättemycket sedan senast, men känns fin och på sin kapacitet borde det räcka långt om inte banan är extrem åt något håll. Han står bra till.

Läs mer om honom här

V64-3 / V4-1

 2 Constanzia gick lite hårt senast. Hon känns väldigt fräsch i kroppen och ett bra startspår. Jag hoppas på pengar.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

 1 Apple Valley har ett jättebra spår den här gången och hon gick till mål senast, men det var lite för bra hästar i guldklassen så det gick lite för snabbt. Hon hör mer hemma i silver än guld och gör förhoppningsvis ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker.

10 Yalla Yalla var jag jättenöjd med senast. Det är ett lite tråkigare startspår den här gången, men han kommer bra bakifrån så det borde fungera. Han har hittills fungerat på vinterbana. Jag vill inte rangordna mina två, det är “huggets som stucket”.

Maria Andersson

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

–  7 Nikki kan nog en del men är väldigt grön och har lite nerver. Har nog kapacitet att vara med där framme med rätt förutsättningar men jag ligger lågt och ut för att få en bra erfarenhet.

Maria Hagman-Eriksson

Lopp 1

1 Sahm Al Khalediah tror jag inte kan vinna även om han inte bär lika mycket vikt som Djelano. Jag siktar på pengar.

 – 4 Djelano har jag ingen “supertro” på här då han går tungt och det är 400 meter längre. Han kan gå med mycket vikt över 1200 meter, men nu är det 1600 som han kan gå på ibland, men inte med så här mycket vikt.

Nadja Bellander

V64-4 / V4-2 / V3-1

 – 1 Sweet Lullaby kom sent in i träning och har fått ta lite tid på sig. En väldigt trevlig häst som tränar på fint inför debuten. Hon är nära släkt med Sweet Sid och bör liksom han vara bäst på kort distans. Hennes mamma Sweet Chant var oerhört snabb över 1000 meter. Debut är debut och hon möter några lovande tvååringar, men vi hoppas att hon får en fin resa och kan gå med i tempot.

Patrick Wahl

Intervjun hittas här

Tobias Hellgren 

V64-2

2 Dream Away var senast grymt långt efter, men hamnade i ingenmansland. Hon är bara väldigt omogen, sen och extremt ofärdig. Allting annat än en femteplats är en bonus.

 5 Fort Dodge gick ett jobb ihop med Willing and Able på Bro Park i söndags som jag var nöjd med. Han är precis klar för att starta. Han hade en liten “set back” i samband med Skandinavisk Mästerskap för 2-åringar där han var tvåa, men det var inte hans sanna kapacitet. I och med att han bara gjort två starter och de kom med nio dagar emellan så behöver han det här loppet för att få rutin och ett handicaptal så vi kan vara med i de loppen vi vill nästa år. Han är inte maxad eller “preppad”, men är väldigt fin häst. Det är absolut inte omöjligt att vinner. Han är snabb ut och snabb på alla sätt. Jag tror att han är en riktigt, riktigt bra häst.

undefined

Fort Dodge och Anna Pilroth segrade i debuten på Övrevoll. Ekipaget är en allvarlig utmanare i V64-2. Foto: @hesteguiden.com

V64-3 / V4-1

8 Cat’s Gambit hamnade i ingenmansland hela tiden senast och löpet blev helt spolierat. Det är tveksamt om hon ska ha 1200 meter, men det blev ett ungefär likadant startspår den här gången och det finns en viss risk att löpningsförloppet blir det samma, men det fanns inget bra alternativ. Vi testar sidoludd, men i och med att vi hamnade så långt ut behöver vi komma till bättre än förra gången. Det är inte det som kommer göra skillnaden på om hon kommer sist eller vinner, men kanske på löpningsförloppet?

V64-4 / V4-2 / V3-1

 7 Willing And Able är en klassig häst som på sikt ska ha längre distans. Det är första starten på dirttrack. Jag hade inte startat henne om jag inte trodde hon kunde vinna. Det är alltid svårt att bedöma debutanterna, men jag gillar vår häst. Hon gick ett jobb i söndags på Bro Park med Fort Dodge som jag var nöjd med. Löper hon upp till det jag tror att hon kan så ska det till en bra häst för att slå oss.