Nyheter

Wahl har fem hästar i två lopp

Publicerad
Det är inget ovanligt att Patrick Wahl har fem hästar till start under en tävlingsdag – det är väl snarare ofta ett minimum. Det är dock lite ovanligt att stallets alla starthästar kommer ut i två lopp och de både inleder och avrundar V64-kupongen. I den första avdelningen inom V64-omgången har han en trio och de håller alla fin form. Allra bäst chans för dagen tycker vi att Falkor har och han kan ge Per-Anders Gråberg en flygande start på dagen i sin jakt på den 2000:e segern.
kbfayirzizk4rrm6cjf
Falkor i vinnarcirkeln efter segern senast i fina SGS Stockholms hösthandicap. Blir det en ny seger i V64-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Även om vi tror mycket på Falkor så är det förstås viktigt att höra vad tränaren själv tror om honom och stallets övriga hästar i samma lopp. I den avslutande avdelningen startar Patrick Wahl två outsiders. 

V64-1

 1 Falkor fungerar över 1600 meter, men det är i kortaste laget för honom. Allt är väl med honom. Han känns finfin i träning. Ellis St Martin är en riktigt bra häst emot.

 2 Thunder Mack fick vi det bekräftat att 1400 meter är för kort. Han kom på vingel från start från ett yttre spår och tycker det är jobbigt att jaga. Då behöver han de här 200 meter extra. Ett litet fält och 200 meter extra kommer att passa honom. Han är inte borta här, men som sagt: Ellis St Martin är en riktigt bra häst

4 Dust Devil är ute över rätt distans, men han kliver upp ett steg i klass och det är betydligt tuffare emot. Får ju samtidigt mycket vikt av Ellis St Martin och Falkor. Normalt sett blir det svårt att slå Ellis St Martin och mina två. Formen är bra och han trivs på vinterbana och som sagt: det är tio kilo och det är mycket på en vinterbana. Han är inte chanslös. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

1 Uppuppandaway har ett bra spår. Distansen är ett frågetecken – känslan är att hon behöver längre. Jag hoppas på en bra insats, men hon är bara en outsider. 

8 Champagne Eyes har inte levt upp till sina förväntningar. Distansen är fortfarande ett frågetecken och det är vinterbana. Men, hon får gå ett lopp så får vi se. Hon är väldigt svårbedömd. Hon får testa sidoludd igen, avslutar Patrick Wahl. 

V64-spelet startar klockan 12:20 och tävlingsdagen börjar klockan 11:50. Vi upplyser också om att kvalloppet är inställt då den enda startande är struken.