Nyheter

Stall Sjökvist står inför en spännande söndag på hemmaplan

Publicerad
Annika Sjökvist ligger på en 14:e plats i tränarligan inför årets sista två tävlingsdagar och kan klättra några placeringar om det blir en fin avslutning på säsongen. På söndag kommer tre hästar ut från stallet och det är tre lovande unghästar. Särskilt nyfikna är nog alla, inklusive tränaren, på de två löftena i maidenlöpningen.
at34pzydqulc3oiixje
Miss Mehmas i vinnarcirkeln i oktober tillsammans med glada ägare, Ulrika Holmquist som vann sin 200:e seger (!) och förstås en mycket nöjd tränare. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det räcker med en seger till för att slå antalet segrar 2021 som var 19 till antalet. Den siffran är alltså tangerad. Det är lite roligt att två av stallets starthästar är efter succéavelshingsten Mehmas (60 000 euro 2023): Pearl Lounge som gör debut för stallet och Miss Mehmas, som gav Ulrika Holmquist hennes 200:e seger, och gör sin åttonde start för året. Miss Mehmas stöter åter igen på Jungle Vibes och det blir förstås inte så lätt. Om deras tidigare möten kan man läsa här. Kommentarer om hästarna redovisas i tur och ordning.

V64-2

 3 Miss Mehmas var med i samma jobb som Brookhaven och Pearl Lounge (tisdag), men kunde inte riktigt gå med dem. Det kan tänkas att en tung vinterbana inte passar henne, men hon gick ändå godkänt i jobbet. Formen känns okej, tror jag. Jag tror inte att hon slår Jungle Vibes, men kan vara med där bakom. 

V64-4 / V4-2 / V3-1

2 Pearl Lounge valde Ulrika (Holmquist) att rida, men hon hade svårt att välja. Hon är en ny import som Walter Buick hjälpte till med (gäller också Brookhaven, se nedan. Reds. anm.). Hon är toppstammad efter Mehmas och blev väl till salu för att hon inte var någon storloppshäst. Jag har sett debutloppet och det var resultatmässigt inget att skryta över, men hon hade yttersta startstpåret, reds väldigt offensivt i vida spår och kroknade på slutet. Det är en jättefin häst som ska räknas med stor chans. Jag blir inte förvånad om mina är etta eller tvåa och kan inte ranka dem inbördes. Debut är debut (även om hon startat i Storbritannien).

9 Brookhaven köptes på July Sale av Walter Buick. Han är en underbar häst som verkar ha rätt inställning och mycket fart i sig. I dag fick han träna på att gå bakifrån (tisdag) och han fullkomligt exploderade när han fick luckan. Han gick då med Pearl Lounge och Miss Mehmas. Han imponerade i träningsjobbet. Jag tycker på man ska ta med bägge på streckspelen. Jag har en förkylning i stallet som jag tycker håller på och vänder. Räknas också med stor hans även om debut är debut, avslutar Annika Sjökvist. 

Även om ett kvalificeringslopp inte är någon tävling så kan det i det här sammanhanget ändå berättas att Brookhaven lämnade auktionsdyringen Blue Origin, som dock är en treåring, enligt tränare Patrick Wahl, och debutvinnande Forty Love (som i och för sig fick sidoludd på sig till debuten). Det ska dock påpekas att det var ledningen från start till mål från ett invändigt spår så alltför stora växlar ska inte dras på detta. Han såg dock toppfin ut. Kvalloppet kan ses här

Vår största fråga inför tävlingarna är om någon av Pearl Lounge och Brookhaven kan slå Willing And Able? Vi spikar den sistnämnda på det lilla systemet, men blir inte överraskade om utfallet blir en dubbel till Annika Sjökvist. 

Tävlingarna startar klockan 11:50.