Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 19 oktober

Publicerad
Jägersro Galopp har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna hittas i en separata artiklar.
qlcrtnswcvm4zsdapfv
Zimbabwe segrade tidigare i år på hemmabanan. Här med Valmir De Azeredo. Ny seger nu? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Annelie Eriksson

Intervjun hittas här

Annika Delinder

V4-3 / LD-1

10 Cutie går denna gång ut över 2200 meter, vilket jag tror är i längsta laget. Men, vi får se hur det går. Har tagit bort sidoludd denna gång. Hon gör här näst sista starten, sedan får hon vintervila eller möjligtvis gå vidare till en ny karriär.

Charlotte Sjögren 

Ställföreträdande tränare Christer Peters uttalar sig. 

1 Moneytalks tar vi bort blinkers på och han ska få ett annat upplägg nu. Som jag ser det är han rätt inne, men det hjälper inte om han inte vill. Näst senast fick han en smäll och det förklarar insatsen och senast kom han bort då han tappade start. Han jobbar bra i träning. 

4 Four Dragons står bra inne i loppet. Jag har mest respekt för Filia Kalejs. Som jag ser det måste hon ha jättechans. Senast kom hon i kläm igen, fick en vid sista sväng, men avslutade mycket starkt. Hon har en mycket bra löpskalle. 

Charlotte Goss

Intervjun hittas här

Dina Danekilde 

V4-2

1 Mouli Princessrose tycker jag att det ser bra ut för och hon borde vara med där framme. Senast var hon inte sig själv.

Fredrik Reuterskiöld 

Ställföreträdande tränare Lisa Reuterskiöld uttalar sig om hästarna. 

V4-3 / LD-1

8 Zimbabwe har satt lite vinterpäls, men hon kommer ut i ett lite enklare gäng nu. Båda våra under dagen ska väl räknas utan att vara några säkra vinnare.

V5-2

3 Fourth Commandment blev lite hetsig den första biten i debuten, nu sätter vi på en huva så han ska lugna ner sig. Han har tagit sin debut bra. Båda våra under dagen ska väl räknas utan att vara några säkra vinnare.

Jaana Alvesparr

V4-2

3 Kissnfly får äntligen starta efter ett ofrivilligt uppehåll på 2 månader där propositionerna inte passat henne. Konkurrenter med dagsfärsk form är svår att jämföra med hennes efter uppehållet. Hon gör alltid sitt bästa och säkert även denna gång.  

V5-3 / V3-1

–Vi är nöjda med 5 Quic TJ:s lopp efter ett längre uppehåll. Hon var väl med i loppet och avslutade bra. Snabb återhämtning och hon har tagit loppet bra. Inför årets tredje start ser vi fram emot en förbättring och hoppas på en peng.

Jane Olin

V4-2

4 Positano var okej sist men det krävs förbättring till nästa gång, han tränar på och känns fin. Jacob (Johansen) upp denna gång och det är ett plus, men där finns bra motstånd, så jag ligger lågt med lite optimism.

Johanna Åberg 

V4-4

4 Wakanda kommer förhoppningsvis ligga i klungan från det här spåret. Senast tappade hon start och fick väl aldrig känna på sprutet heller. Distansen är något kort, men avslutade bra, precis som hon gjorde över 1400 meter på Klampenborg.  Nu bättre distans, tror jag. Underlaget är ett frågetecken då hon är en gräshäst, men jag vill gärna ha ett handicap. På kapacitet en outsider. 

Karin Tedesund

V4-1

2 Mr Naughty Boy bar för mycket vikt för att kunna avancera när han hamnade för långt bak från början senast. Nu får Kate Alvesparr chansen och våra hästar har gått bra med henne förut. Nu möter han bättre hästar än förra gången, men med lägre vikt. Jag hoppas att han ska prestera igen och så får det bli vad det blir. 

V4-4 / V5-1 / LD-1

3 Sixten Blixten blev det lite fel för senast, men det positiva var att han gick mellan hästar och i sprutet så jag var nöjd med prestationen. Formen är bra och han mår fint. Det är ett väldigt öppet lopp. 

Lena Natt och Dag

6 Expelliarmus gjorde ett bra kval, men man vet aldrig. 

Malin Roth

V4-1

8 Filia Kalejs mår bra för dagen. Jag fattar inte hur man kan få ytterspår tre gånger på rad. Det är lite hög vikt, men tänker att hon är van vid hög vikt i träning då hon är van vid mig. Jag tycker hon bör ha bra chans här.

Maria Hagman-Eriksson

Intervjun hittas här

Marie Twomey

Intervjun hittas här

Nathalie Johnsson

V4-2 

2 Des Pa Cito var jag nöjd med senast då han inte startat på DT på över ett år och bar mycket vikt. Han var lite trött efteråt och ovan underlaget. Nu är det ett kilos övervikt, men lägre vikt och Martin (Rodriguez) känner honom och kan hjälpa honom mot slutet då han kan bli tungriden. Det är annat motstånd nu och en del DT-specialister. Gör sin sista start för säsongen. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

7 Cataracta Cito ska starta igen efter lite uppehåll. I senaste starten på Bro Park den 24 juli menade Jacob (Johansen) att han var lite omogen och ofokuserad och att jag borde vänta med att starta till hösten. Han är ute för att få rutin i detta lopp och vi får se hur långt det räcker gällande placering. Men, känner inte att det är det viktigaste just nu. Skicklig jockey upp som kommer att lära honom ’about racing’ och han har fått ett bra spår.

Nina Lindberg Lensvik

V5-2

7 Miss Percy jobbar okej och brukar slå Eternity Love i jobb, men det tror jag mest beror på att Eternity är så lat. I grunden är den nog mer kapabel.                             

10 Eternity Love borde kunna vinna det här, men är väldigt bekväm av sig så jockeyn får jobba.

Oscar Berneklint

V5-3 / V3-1

3 Malibu Lagoon blev riden innan lunch i dag (läs: måndag). Han är fin och det ska bli spännande och roligt att se honom löpa.

Preben Sövik

V4-2

9 Apple Of My Eye har det strulat lite för på tävlingsdagarna och hon har inte startat sedan ”Oaks”. För henne gäller det att det är rätt dag, hon har slagit det här gänget tidigare och tränar helt okej.

V4-3 / LD-1

9 Bobcat har gjort det bra i Göteborg två gånger. Jag tror att han trivs bäst med att få gå med där framme och att han får gå på.

undefined

Apple Of My Eye vid sin seger under Per-Anders Gråberg den 5 juni. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Ricardo Ramallo

V4-2

5 Inga Lilla tränar bra och är ute i rätt klass nu.

V4-3 / LD-1

2 Amazing Halo testar vi gå upp i distans med, så det är ett frågetecken.

4 Zwish Zaid är bra. Han hade otur med ”trafiken” senast, får han fritt då så vinner han.

5 El Chapo har inte startat på ett tag, men brukar gå bra efter vila.

V4-4 / V5-1 / LD-2

6 Chizonwheels var inte riktigt bra senast och kan bättre.

V5-2

1 Waiting For Love var bara ute för att få lite rutin senast. Hon kommer att vara bättre den här gången.

Rikke Rohbach Bonde

V4-1

7 Record Breaker gick bra i sista starten på dirttrack, men fungerade inte senast på gräset och därför är vi tillbaka på Jägersro. Eftersom han vann senast tror jag att han borde ha en bra chans att vara med på trion. Hästen tränar fint och verkar vara i form.

V5-2

4 Let's Go Carlras har kvalat på Jägersro. Jag tror inte det är troligt att han vinner här, men han måste ut och lära sig lite. Han gjorde det bra i sitt kvallopp, men över 1600 meter behövs det lite mer. 

Roger Osberg

V4-4 / V5-1 / LD-2

5 Rhubarb Ripple får starta på. Hon tar loppen bra. Upp i distans nu, men jag vill inbilla mig att det ska vara en fördel. Rebecca (Stålhandske)känner henne väl och gör det bra varje gång. Tycker att hon ska vara med och slåss om segern.

Yasmine Nilsson

V5-4 / V3-2

3 Mrs April gjorde det bra senast och känns fortsatt fin. Några bra emot här, men jag tycker ändå det ser spännande ut. Det ska bli roligt att sitta upp på henne i lopp! 

Intervjun med 8 CR Yaqzhaan (V5-5 / V3-3) hittas här

Öllegård Gren

V5-4 / V3-2

6 Camaluna är det kanske lite kort för, men det är inte så många lopp för henne på Jägersro. Hon fick lite träningsvärk av förra loppet så vi joggar i skogen och mjukar upp och hon känns bättre och gladare nu än på länge. Jag tror att sulorna är precis vad hon behövde (se tidigare intervju med Öllegård för närmare förklaringar).