Nyheter

Stallsnack – Jägersro Galopp 26 augusti

Publicerad
Jägersro Galopp har fredagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. Några av intervjuerna hittas i separata artiklar.
fbc4wcyipclhmtebm22
El Pepino vann direkt i debuten över 1600 meter. Nu testar han distansen igen i V5-1. Det är synnerligen intressant. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Charlotte Sjögren

Ställföreträdande tränaren Christer Peters uttalar sig om hästarna.

V4-1

1 Moneytalks gick på innerspåret senast, fick inte riktigt tag i banan med 66 kilo på ryggen och kom bort senast. Han är stark och inte så superspeedig och låg lite långt efter 600 kvar och kunde inte ta igen den förlorade marken mot vår andra häst, Four Dragons, som vann. De gick också bättre längre ut i banan. Han kämpade och var frisk efter loppet. Moneytalks gick samma tid som Nevile Chamberlain den 1/7. Han är inte kanske helsäker på underlaget och spåret är ingen höjdare. Han tränar jättebra, men jag tror inte han slår Nevile Chamberlain även om de gick samma tid fast i olika lopp den 1/7 (1.13,8 / 1200 meter DT).

5 Four Dragons är inte lika snabb som Moneytalks, men hon är en större kämpe. Hon är i mycket fin form och Carlos (Lopez) sa att hon kändes kanonfin i loppet. Hon kändes också jättefin i ett snabbare jobb häromdagen så formen är bibehållen. Spåret är jättebra och hon är ruskigt startsnabb ut. Hon har också en speed till om hon rids på rätt sätt och det gör Carlos Lopez med henne. Hon kanske kan något kilo till med tanke på formen och tycker om att tävla. Jag tror inte på segerchans mot Nevile Chamberlain, men hon gör alltid sitt bästa. 

Ellinor Rasmusson

Intervjun hittas här

Emelie Hamngren

V5-5 / V3-3

1 Cantini mår för dagen bra och har visat helt andra takter i år. Det är jämnare prestationer och han avslutar med en bra spurt. Att gå ner på kort distans ser jag inte som ett problem, får han rätt löpningsförlopp och inte ”somnar” till i startboxarna när starten går så kan han mycket väl kriga sig till att vara bland de tre främsta.

Francisco Castro 

V4-2

1 Sea Lieutenant, 3 Amon Ra och 4 Pusjkin är ute i ett väldigt fint lopp där hästen att slå är Wolfof Vancouver. Allt är väl med hästarna och det här blir en värdemätare om vi ska åka till Bro Park och Nickels Minneslöpning med var och en. Jag rankar dem i ordningen Pusjkin, Amon Ra, som nu går upp i distans igen, och Sea Lieutenant. 

V4-3

1 Stargaze var trea senast och var väldigt långt slagen. Vi förväntar oss en förbättring nu, annars åker hon ut från stallet. 

4 Civilon har gått ganska hyfsat. Han kunde ha vunnit senast om han inte hängt så mycket på upploppet på Göteborg Galopp. Jag tycker att han har väldigt bra chans. 

V5-1 

1 El Pepino går ner i distans och jag tror han har väldigt god chans. Står kvar i Mischa Kahns löpning på Bro Park och det här är ett test. Min bästa chans för kvällen, tycker jag. 

Hans-Inge Larsen

Intervjun hittas här

Jaana Alvesparr

V4-4 

1 Top Gear tränar efter egen förmåga och vi fortsätter att tro på honom. Hoppas att den kortare distansen ska passa honom. Det är ryttarbyte till Carlos Lopez. Han är inget för spelarna.

V5-2

2 Zinzia växer med uppgiften och utmanar våra andra hästar i träning. Hon fick ett superfint kval tillsammans med de övriga startande och vi är mycket nöjda. Nu i riktigt lopp med flera fina tvååringar och där det blir tufft. Vi vet inte hur pass hon räcker till och ligger lågt denna första start.

V5-4 / V3-2

3 Argos är på banan igen och vi ser fram emot att få se honom ”in action”. Han är frisk och fräsch för dagen, tränar bra och med en stark amatör upp så tror jag att han kan hävda sig i loppet trots långt löpuppehåll. Bör vara bland de tre. 

Jane Olin

V5-4 / V3-2

6 Positano är en knepig herre som inte visat någon större löpvilja i år och han håller igen. Efter förra loppet var han helt oberörd och blåste inte alls. Vi prövar längre distans igen och hoppas på att ha hittar löplusten, men jag ligger lågt med tanke på tidigare prestationer. 

V5-5 / V3-3 

7 Brienne hon klarade 66 kilo bra den gången hon vann, men visst jag har väl lite oro att det kan bli för mycket med 68 kilo. men hoppas att två kilo inte ska sänka henne helt och det är också en fördel att jockeyn känner henne väl. Däremot var det ett tag sedan hon startade och jag vet därför inte om hon har kvar sin form?  Brienne är en ärlig fighter och gör alltid sitt bästa jag måste tro att hon är med där framme.

undefined

Brienne har gjort det väldigt fint under säsongen och kommer nu efter en liten paus. Kanske blir det ett nytt besök i vinnarcirkeln tillsammans med Jane Olin och Cormelia Hartsmar? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Jessica Ohlsson

V5-4 / V3-2

2 Guidetti vann ett amatörlopp med liknande förutsättningar i fjol. I år han har härdats mot betydligt tuffare hästar än så här och han måste givetvis räknas med stor segerchans.

Niels Petersen

V5-3 / V3-1

4 Gulfstream Tiger gör debut för oss. Han kommer från ”Junior” som är en otroligt duktig tränare och vi får se om han fungerar då han haft sina ”issues”. Det kommer att gå fort här och jag har sett att han gärna vill gärna sitta där framme, men vi får se. Det är ett tufft lopp, men vi prövar en gång och det är en öppen affär. 

Nina Lindberg Lensvik 

V4-2

7 Palm Springs är i jättefin form, men det är väldigt tufft emot. Vi hoppas han hittar ner i banan från sitt yttersta spår. Hoppas han kan vara med där framme från början, det är då han går bäst. Blinkers på som vanligt numera.

Peter Jardby 

Intervjun hittas här

Ricardo Ramallo 

Intervjun hittas här

Rikke Rohbach Bonde

V5-2

6 Snedronningen är en fin häst och jag tycker att hon gjorde det riktigt bra i kvalloppet och det bara är en fördel med att det är lite längre än 800-meter. Jag tycker att det är svårt att jämföra henne med de andra hästarna, men hon tränar riktigt bra. Det finns fortfarande mycket utveckling att hämta hos henne ännu och hon behöver gå ut och lära sig lite. Enda minuset med Jägersro är att hon inte är så förtjust i kickbacken, men det får vi ta hänsyn till. Hon är anmäld till mycket på Jägersro nästa år också. En fin häst som jag är nöjd med.

Roger Osberg

V5-2

5 Haajima har fina fartresurser, men är väldigt ivrig. Om hon kan slappna av i loppet tror jag på en bra prestation.

V5-5 / V3-3 

3 Rhubarb Ripple kan bättre än raden. Nu blinkers på och lärlingslättnad. Borde vara med i segerstriden, men lovar inget då hon sällan bjuder till.

Ylva Brandt 

V4-2

6 Ellis St Martin reser torsdag lunch. Det är första starten utanför Bro Park och femtio / femtio (50/50) om han kommer att gilla bankroppen, trodde Andreas (Tapia Dalbark). Underlaget vet vi inte heller om han uppskattar, det är en annan dirttrack än på BP. Det är också ett frågetecken om han klarar av sitt tal, han står väldigt högt. Det här är ett förlopp till Nickes Minneslöpning. Jag hade hellre gjort starten på Bro Park, men det finns inga lopp för honom där så då får vi gå ut här. Svårvärderat. 

Öllegård Gren

V5-5 / V3-3 

4 Camaluna BORDE fixa distansen, men resultaten visar annat. Nu är ju ”propparna” till hennes fördel och Martin (Rodriguez), som verkar gilla henne, sitter på. Jag har varit hos veterinär och kollat upp henne och hon kan ha haft ont i sina hovar så hon har tofflor på sig, en gummisko som sitter om hela hoven. Jag har inte tagit av hennes skor utan hon har dem på och hoven får inte kontakt med stenar och jorden så sulorna/hovarna får halvvila. Jag testar detta och det är en obeprövad metod. I loppet kommer hon så klart inte att ha dem på Hon känns fin att rida och resultatet ser vi på fredag. Vi hoppas att hon gör ett fint lopp.