Nyheter

Marie Twomey med tre hästar till Jägersro Galopp

Publicerad
Marie Twomey har en diger vecka med fem starthästar på två banor. Först ut är trion som åker till Jägersro Galopp och i den trion döljer sig ett riktigt kapabelt nyförvärv som ännu har att bevisa sig på dirttrack, en lovande fyraåring som nu gör sin andra start och första resa och en sprinter som mycket väl kan överraska. Redaktionen har varit i kontakt med henne för att höra oss för.
mblfcs4ek2ci5jppdur
Marie Twomeys stall har en diger vecka framför sig. Här i vinnarcirkeln med Cece Amazing och Liveyourowndream. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Marie Twomey är en flitig gäst på Jägersro och amatörtränaren har ett bra år där hon högst troligt passerar fjolårssiffrorna snart – kanske till och med redan i dag när Jägersro Galopp arrangerar lunchgalopp. Vi tar hästarna i tur och ordning. 

V4-3 / LD-1

6 Shaken Not Stirred har varit borta länge då han haft en del problem med ryggen och rätt dåliga hovar så han behöver loppet. Han tränar trevligt även om han är lite bekväm av sig. Det är mycket vikt, men lägre klass än han är van vid så får vi en mätare på var vi är med honom. Är en jättefin häst som nog i första hand är en gräshäst, men har även gått hyfsat på Jägersro i skymundan. Vi hade tänkt gått i Sunday Special på gräset på Bro Park den 16 oktober, men han har inga poäng och kom inte med där. Då vi ändå måste starta Alfarees så får han följa med. Vi tar av lite vikt för honom med Angelika Berg upp och hon har ridit honom förr. 

V4-4 / V5-1 / LD-2

10 Alfaares gick över förväntan på en alldeles för kort distans i debuten. Han är stor, vinglig och grön samt behöver längre distans. Nu får han lite längre och kan kanske få användning av sin långa aktion bättre. Han behöver rutin och det är synd att vi måste resa för att få löp åt honom, men nu är det så, så då kör vi väl då. Jag tror han blir bättre på ännu lite längre distans med tiden. Vi är jättenöjda med honom, han lär sig fort och tränar fint. Grundkondition finns, men han är inte vässad alls. Det får bli något litet lopp till och sedan stoppar vi undan honom till i vår.

V5-4 / V3-2 

1 Liveyourowndream får Lucas Olsen i sadeln och hästen känns fin igen efter genomgång av veterinären som han fick besöka då han hängde rätt illa i sista starten för Tina Henriksson. Vi får se hur det går att resa med honom då han inte är världens bästa på att äta och lägga på hullet.

–De tränar alla fint och Leonard Rios var nöjd med dem alla i veckan som var. Kort sagt är vi nöjda med dem, men i slutändan gör de uppenbarligen som de själva vill, avslutar Marie Twomey. 

Vi har mycket stor tro på Alfarees som visade mycket lovande takter i debuten över en opassande distans. Liveyourowndream är inte heller avsågad och så klart är vi spända på att se Shaken Not Stirred som gjort många fina lopp på gräset och segrat i guldklassen.