Nyheter

Inför Wathba Stallions Sprint på Jägersro Galopp

Publicerad
Ett fint Listedlopp för de arabiska fullbloden ska avridas i morgon och det är en synnerligen oviss föreställning på förhand. Fjolårsvinnaren Djelano hade varit en given spik på V5-kupongen om allt hade varit som förra säsongen, men nu är det inte så. Eller hittar han formen i elfte timmen? Strax efter klockan 15:00 på onsdag vet vi.
eydnig3hea8kzmsqu9c
Djelano och Carlos Lopez vinner Wathba Stallions Sprint (LPA) 2021. Kan de försvara titeln? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Redaktionen har tagit pulsen på samtliga tränare inför den stora sprintuppgörelsen på Jägersro Galopp. Loppet är tillika V5-5 / V3-3. Vi tar dem i bokstavsordning. Först ut är Annelie Eriksson.

4 Pharitz Munla känns fin och pigg för dagen. Jag hoppas att hon har temperamentet på rätt sida bakom boxarna, det är väl hennes sämsta del i tävlingsmomentet. Hon har visserligen minst rutin i fältet men hon är snabb ändå och distansen ska passa henne bra. Jag hoppas att hon har en bra chans att vara med och fightas, hälsar Annelie Eriksson. 

Charlotte Goss kommer med en kvartett 

2 Top Medina gör nu sitt sista lopp i karriären. Hon är bäst på våren och hösten. Vi prövar blinkers i stället för sidoludd nu när det är sprinterdistans. Hon var tvåa här ifjol och formen är okej. Hon gör det hon ska i träning. Senast var det lite för lång distans, då hon blivit mer sprinterbetonad sista åren.

3 No Risk No Reward var jag inte riktigt nöjd med senast. Vi trodde mer på honom där. Nu är det 1200 meter och det är nog för kort för honom. 

6 Oas Marco har ju mött de här elithästarna förut, men då med 52 kilo. Men, det är hans distans och hans hemmabana och är det någon gång han ska möta dessa hästar så är det nu. Han står väldigt hårt inne. Ulrika Holmquist ville gärna rida honom. Vi prövar för att det är hemmaplan. Han tränar med mina andra och för dagen så känns han väldigt stark. Han var väldigt duktig senast och hade kunnat vara tvåa om han inte fått så mycket tryck. Han kämpar hela vägen. 

7 Lindahl’s Avatar var jag och ridande Malin (Holmberg) nöjda med senast då han sprang hela vägen. Han måste få vara i fred och springa på egen motivation. Han backar om man är på honom. Han har lite smygform. Han har tränats lite sparsamt och har fungerat över distansen. En ständig outsider. Jag vet ju att han kan. 

–Jag vill inte rangordna mina här, avslutar Charlotte Goss.  

Yasmine Nilsson har en ständig outsider till start

Nyförvärvet CR Yaqzhaan kommer nu ut i sin andra start för stallet och det är betydligt bättre distans nu. En intressant start. 

–8 CR Yaqzhaan gjorde det godkänt i skymundan senast på en alldeles för lång distans. Han känns otroligt fin för dagen och kommer nu ut på rätt distans. Det är bra motstånd, men jag tror han kommer göra ett bra lopp här, hälsar Yasmine Nilsson

Maria Hagman-Eriksson startar två hästar

Stallets Ayman har varit ute i Europa igen (Italien) och var tvåa i ett Grupp 3-lopp i söndags. Hon har precis varit hemma och vänt för att åka till Jägersro och starta titelhållaren Djelano och Sahm Al Khalediah

–Jag tycker både 1 Djelano och 5 Sahm Al Khalediah känns fina, men såklart har Djelano bättre chans. Tror det kommer vara ett tufft lopp då Pharitz Mumla, som mött Djelano en gång i Belgien, men då gjorde bägge ett dåligt lopp, CR Yaqzhaan, Top Medina som ger och tar, samt Oas Marco, som kan överraska ibland även om han inte visade “framfötterna” senast, verkar gå på kort distans, hälsar Maria Hagman-Eriksson. 

Summa summarum låter det inte direkt som att någon tränare vill sticka ut hakan för långt även om intervjuerna andas en del optimism.