Nyheter

Stallsnack – Bro Park 28 september

Publicerad
Bro Park har onsdagstävlingar med fokus på V4 och V5, men givetvis kan du också spela LD, V3, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. En del av intervjuerna hittas i separata artiklar.
hgkq5dewmy2eq50sdmr
Kan Mesmerize vinna igen i V5-4 / V3-2? Han har varit ute i tuffa sällskap efter debutsegern. Gräset? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog 

Intervjun hittas här

Andreas Lydow

–Hästarna har inte visat något ännu, men vi ger inte upp. 

V4-4 

10 Xcalibur var tyvärr struken sist och har varit lite av sedan dess. Troligtvis har han fått för lite jobb inför denna start. Han får gå ut och ta detta som ett jobb och förhoppningsvis en slant. Kan vara först som sist. 

V5-3 / V3-1

3 Electroman har tyvärr varit en total besvikelse mot vad han visat hemma. Går ner i distans och hoppas han tänder till lite. 

6 Nikki St Martin visar inte i lopp vad hon visar i träning. Sista jobbet var hon bättre än Electroman. Blinkers på och går ner i distans. Tror 1600 meter kan passa bra mot detta motstånd. Per-Anders 8Gråberg) upp och de är ju sällan fel. Hon får visa mycket mer innan jag börjar tro på henne.

Anna Klasson 

V5-3 / V3-1

4 Laoch Liath gick bra på upploppet, men fick ingen lucka och hamnade då i sprutet och tappade aktionen när det blev stopp. Jag var ute och tränade honom i tisdags och det var första gången jag fick hålla i mig – han var pigg, mycket mer än vanligt. Han har gått en gång med den vikten innan och är viktbärande. Jag tror att distansen är bra. Nu när han blivit äldre så tror jag att 1600 meter är det kortaste. Snabb ut, men tappar sedan för att avsluta positivt. En sen häst som tycker att det är roligt att tävla. Formen är fin. Svårvärderat.

Annika Sjökvist

Intervjun hittas här

Catharina Vång 

Intervjun hittas här

Cecilia Durchbach

V5-3 / V3-1

1 Troublemaker får godkänt för sin senaste insats som trea, slagen med en dryg längd. Detta efter 14 månaders frånvaro. Borde normalt gått framåt med loppet i kroppen. Hon är för dagen rejält brunstig och var inte helt till sin fördel i ett lite skarpare jobb igår, fredag. Borde dock vara över till onsdag. Bemästrar hon vikten, vilket vi inte vet, ska hon i normal författning vara med och strida om det denna gång.

Elin Roberts

V5-4 / V3-2

5 Mesmerize mår bra för dagen. Misstänker att han trivs bättre på DT, men vi prövar en gång till på gräset. Det blev lite tufft motstånd i SM och Breeders. Vi hoppas på en framskjuten placering här. 

Emelie Backlund

V4-2

3 Huddle tappade båda framskorna och klarade inte av banan alls, så det är bara att glömma förra starten. Nu blir det dirttrack och jag tror tyvärr att gräs är lite bättre för henne. 

Lenitha Adolfsson

V4-2

2 Black Power (s) start i Göteborg får vi bara glömma och gå vidare från. Han hittade inte alls fäste på gräset. De var ben ”överallt”. Han tränar på fint och vi har inget att klaga på. Hoppas att han får ett bättre löpningsförlopp denna gång och inte tappar start som senast. Vi tror och hoppas på en bra placering i alla fall. Dessutom verkade han gilla DT på Bro Park. 

Henrik Engblom 

V5-2

6 Forward Dream är ute för att få ett handicaptal. 

V5-4 / V3-2

2 Jungle Vibes gjorde en klar förbättring senaste starten, men hade problem med munnen och kunde inte tas i den. Det ser bättre ut med distansen nu.

V5-5 / V3-3

2 Aviation är en häst utöver det vanliga som jag tror mycket på som treåring. Har klassen för att vinna här även om han inte är klar. 

Maria Andersson

V4-4 / LD-2

6 Jackpot går upp i klass och distans så jag ligger lågt, men tror han ska ha längre distans. Det finns inte så många alternativ, men hade hellre haft sämre motstånd och högre vikt. Senast hände något i svängen och han har haft muskelproblem som är åtgärdat. Trivs bra med Shane (Karlsson). Kan skrälla. 

Maria Sandh

Intervjun hittas här

Maria T Olsson 

V5-3

2 Lorinda andades inte i första loppet, men i andra så andades hon jättebra, men kändes inte bra då hon snubblat till och sträckt sig – vi hittade en lite sträckning i baklåret och hon kände av det var klokt nog att ta det försiktigt då. Hon är väldigt bra, ska stå tio kilo till mer i handicaptalet, men måste koppla av. Senaste två starterna hade jag sidoludd på, men det var inget som fungerade då hon måste se alla motståndare. På pappret ska hon vinna det här loppet, men hon är svårbedömd. I träning visar hon bättre. Banan på Bro Park är lite snabbare än Jägersro och det gynnar nog inte henne och hon vill ha svikt och även lite tyngre/långsammare. 1600 meter är hennes distans, men ska komma bakifrån och kunna koppla av. Känns kanonfin i träning i senaste jobbet i går (läs: torsdag). Vi åker redan på tisdag. Framme på eftermiddagen. Reser bra och övernattar bra, är väldigt cool.

Marie Twomey

Intervjun hittas här

Nadja Bellander

Intervjun hittas här

Patricia Gordin

V4-3 / LD-1

10 Green Backspin är fortsatt pigg och har fått sig en genomgång av kiropraktor. Det är ett dåligt läge, men jag tror ändå han är med bland de tre. 

V5-1 

5 Deceiving Looks är fortsatt pigg. Möter tuffare motstånd och jag är nöjd med en peng.

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här

Patrik Sandin

V4-4 / LD-2

9 Philadelfia är gammal och det har varit en lång säsong – kroppen är inte som en tonårings och motivationen börjar tryta när det blir höst, som för en själv. Vi prövar blinkers för att väcka honom lite, annars överväger vi att kanske packa ihop för säsongen. Det finns dock något passande löp till, men jag vill spara på honom och ha en hel häst. 

Peter Jardby

V4-1

6 Mehsmerise är nyttig, får vi med oss en peng är vi nöjda.

V4-2

8 Moojim är alltid med där framme och gör det jämt och fint. Om någon av mina ska vinna är det nog han som har bäst chans, vi har ett kvitto på hans form.

V4-3 / LD-1 

2 Northernpowerhouse har haft lite oflyt i sina löp. Han kan nog något mer än vad han har visat. 

Ryszard Borko

V5-1 

4 One Night In Malmo vet jag ärligt talat inte var jag har då han tränar på utan att glänsa. Det ät en ömtålig, känslig liten häst och 2350 DT kan vara lite för långt första gången, men han har i alla fall behaglig vikt i 52 kilo. Hoppas att han vill galoppera och vara med i loppet, helst hela vägen. Hittills har han underpresterat, jag väntar på vändningen. 

Sandra Brolin

V4-1

4 California Gold känns fin och 1200 meter är nog bra för dagen. 

V5-2 

3 Gazelle känns också fin och dundrar nog på bra om ledningen nås. 

V5-4

3 Im A Dragon är en fin och trevlig häst. Har ingen aning om hans chanser och han kan lika gärna vara först som sist. Han har inte jobbats hårt och är lite rund om magen.

Tobias Hellgren 

V4-2 

5 Houston Heat var väldigt blek nere på Jägersro senast. Han gick okej i Norge. Går mycket ner i klass mot vad han mött. Jag undrar om han kommer tillbaka till fornstora dagar? Fysiskt så känns han väldigt bra, men jag är tveksam.