Nyheter

Twomey och Bellander om sina chanser på onsdagslunchen

Publicerad
Marie Twomey är en framgångsrik amatör som förra året hade ett mycket bra år med fem årssegrar. I år har det blivit en, men det kan bli fler på onsdag även om hon själv ligger lite lågt. Cece Amazing är dock en tiger i spets och får inte underskattas av någon. Nadja Bellanders hästar går absolut bäst på dirttrack och det börjar att bli skördetid för henne. Hon har några hyfsade chanser på förhand. Hur ser det då ut inför onsdagslunchen på Bro Park – hemmabanan?
e1hj46v60mtuixgabuv
Marie Twomey tog en dubbel med Cece Amazing och Liveyourowndream på Bro Park i april. Kan det bli en ny i V4-1? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Marie Twomey är först ut och hon kommenterar sina hästar så här i tur och ordning. 

V4-1

1 Cece Amazing får gå i första loppet och då kanske hon har lite krafter kvar till loppet. Hon ”grejade” inte alls gräset och var dessutom halt efter sista starten – nu har hon fått hjälp med sina knän och är på gång igen. Startspår ett och DT är bra för henne. 

8 Gift Of Youth rår inte på Cece Amazing för att ta fronten och det ska han inte heller. Han vill ju ha gräs, men det finns inga lopp för honom. Båda är lite tunt tränade efter en ”halvtaskig” sommar. Jag ligger lågt med alla och blir glad för en slant. 

V5-1

3 Loki har hängt väldigt hårt i loppen på sistone och han är stor, tung och ignorant för ”tjejerna”. Leo (Leonard Rios) rider nu och vi hoppas att han orkar hålla in till mål. Även Loki har varit lite nedsatt och är inte på topp denna gång utan det här är ett lopp i matchningen. Han verkar gilla det nya underlaget på Bro Park så det är ju trevligt. Ett litet fält är också bra. Vi ligger lågt denna gång. 

V5-2 

5 Alfaares finns det inga lopp åt alls. 1200 meter är alldeles för kort, men han måste få någon slags rutin så han får glida med runt här. Det är en bra häst, men han behöver minst 1600 meter. Jag skulle tippa på att han blir bäst över 2400 meter när han är klar. Vi ligger lågt denna gång, avslutar Marie Twomey. 

Nadja Bellander låter optimistisk

Till skillnad från Marie Twomey har Nadja Bellander proffslicens och står inne på själva banan. Hon kommenterar sina hästar så här i tur och ordning. 

V4-1 

3 Midnight Oil var lite stel inför den förra tilltänkta starten, så vi strök honom då, men nu verkar han okej igen efter mer massage och stretching så vi hoppas att han ska kunna prestera efter sin grundkapacitet, vilket bör räcka en bit i aktuellt sällskap.

undefined

Nadja Bellander och jockeyn Tina Långström strävar på i ur och skur. På onsdag kan det absolut komma nya framgångar. Här med Sir Duke efter seger. Han startar igen och är en luring. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V4-4 / LD-2

1 Man In The Moon gjorde mig besviken senast då han inte löpte upp till sin förmåga. Tuffare sällskap nu men också lägre vikt, och kanske passar det honom bättre. Vi hoppas att han ska vara med där framme.

V5-2

2 Sir Duke gick bra senast men råkade ut för flera stopp på upploppet där andra ekipage gjorde tvära och oväntade spårbyten som orsakade att han fick tas upp och börja om med sin spurt flera gånger. Vi hoppas på bättre tur den här gången och i så fall bör han sluta långt upp i resultatlistan, avslutar Nadja Bellander.