Nyheter

Catharina Vång är på gång igen

Publicerad
Det har varit en tuff tid för Bro Park-tränaren Catharina Vång som efter en lovande start på säsongen fått kämpa i motvind. Nu har man hittat en del orsaker till de mindre roliga resultaten och det känns som om det kan vända när som helst. Redaktionen slog en signal till tränaren i Bälinge. Vi tror en hel del på några av hästarna, men kanske inte lika mycket på den som hon håller som bästa chansen när Bro Park tävlar i morgon.
qmn19zdupdh3amegyj2
Catharina Vång (t.v.) är i vinnarcirkeln med Vila Nova, som startar i Adalöpning på lördag. I sadeln sitter Rebecca Stålhandske som sitter upp på samtliga starthästar i veckan. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hur är läget för dagen? 

–Vi hade dåliga värden på hälften av de som startande den 28/8. Vi har tagit prover var tionde dag sedan dess och nu är det bara en som är dålig. Nu tar vi försiktigt med att åka in till Bro Park. Vi har över lag haft lite sjuka hästar i stallet. Vi har haft parasiter också och det är taget träckprover på alla. Alla mina yngre (2-4 år) har haft angrepp. Efter att ha tagit blod- och träckprover börjar det äntligen se normalt ut för alla hästar. 

Hösten är Catharina Vångs tid – det brukar vara det. Hur kommenterar du hästarna i tur och ordning?

V4-1 

9 Spenzer prövar vi blinkers på. Jag förstår inte hur man kan vara så bra som tvååring och nu inte fungera? Det är lite som att han tappat stinget. Han var en av dem som låg ganska dåligt till i sina värden. Han har inte känt sig på topp i sommar. Han har haft blinkers en gång och det var i 7 Furlongs Challenge och då mötte han 80-hästar och tog front på gräset som inte är hans underlag alls. En väldigt trevlig häst där distans och underlag är perfekt så vi får hoppas att han förstår att det är nu eller aldrig. Egentligen skulle jag avbrutit tidigare, men det är lätt att vara efterklok. Han står bra inne, det går inte att komma från. Han har inte sett sjuk ut, ser jättefin och pigg ut för dagen. Spåret är inte jättekul, men det är samma för alla som inte har spår ett. Vill han så rundar han det här fältet från start. 

V4-2

9 Alto Volante betyder högt flygandes och han ser så ”j-kla” fin ut. Är trevlig och snäll, inget fel på psyket och ser jättefin ut i kroppen. Han började hos John Gosden. Han hade startat tre dagar före aktionen när vi köpte honom. Han jobbade i går (torsdag) inne på Bro Park. Han var jättefin. På pappret ska han vara en bra häst. Jag köpte honom för att han vunnit på All Weather i Wolverhampton. Talet 74 får vi se om han kan leva upp till? Tar ut honom på 1200 meter och han har aldrig gått så kort. Det ser ut som att han pullar en del. Det blev kanske får många hästar för min smak. Men, han verkar ganska hårdhudad och vann från spår tolv (12) på Wolverhampton och normalt sett är man rökt då, men han gick till en position utvändigt ledaren.  

 V4-3 / LD-1

12 Central Park är så snäll så han får mina stallkatter att verka elaka, skrattar hon. Han är väldigt laddad för dagen. Vi börjar lite lagom och han står högt i tal, men känns som en klasshäst och förhoppningsvis gör han ett bra lopp i comebacken. Han är i vart fall själv där ute i yttersta boxen och har ingen utvändigt så han får gå sitt eget lopp därifrån. Han är inte tränad så hårt, men väldigt mycket grundtränad. Ett led i matchningen. 

V5-1

6 High Peak var sönderriven höger bak efter senast och det måste hänt på bortre lång då han också tappade en sko. Han löpte så konstigt, han gick och bromsade och in på upploppet var han i ledningen igen. Sedan var det som att han gav upp. Han hade dåliga värden också och har inte gått något jobb sedan sist utan bara varit i hagen och återhämtat sig. Han är en ganska hård häst så jag tror inte att det loppet satt sig mentalt, hoppas jag. Gräs är inte hans melodi. Jag tyckte det såg så billigt ut senast, men det var ett misstag och jag tar på mig det. Det här ser bättre ut och han har fått ett ”brejk”. Jag tror inte att det saknas lopp. Vill han sa kan han. 

V5-2

2 All About Fun hade också dåliga värden efter senast. Men, hade också jobbats ganska lugnt. Han ger verkligen inte upp och kämpar till sita blodsdroppen. Han är entaktad och det är ”full sula från start till mål”. Är startsnabb, men har ingen speed. Är 1,75 hög. Ser jättefin ut och är bästa chansen att vara bland de tre, i den främre träffen. Han gör aldrig ett dåligt lopp. Det handlar väldigt mycket om positioner från början. Det är inte så lätt att ta sig förbi honom då han är så stor, avslutar hon. 

Sammantaget låter Catharina Vång ganska nöjd för dagen och även om hon inte tror på någon riktigt het chans så kan hon nog vinna minst ett lopp. Mest uppåt låter det på All About Fun.