Nyheter

Fyra Bro Park-tränare med intressanta hästar på onsdagslunchen

Publicerad
Redaktionen har varit i kontakt med fyra hemmatränare som startar många och intressanta hästar på lunchen i dag. EN lunchomgång som kännsmycket spelvärd och rolig på förhand. Vi får hoppas att omsättningen blir bra och spelpoolerna stora.
r1mbg97xyxlqe4akkgp
Atlanta och Martin Rodriguez vid seger på Bro Park. Vi tror på repris! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Först ut är Bro Parks champion, Patrick Wahl, som uttalar sig om chanserna i tur och ordning. 

V4-2

11 Uppuppandaway har gjort väldigt bra och jämna prestationer i tuffa sällskap på längre distans. Nu är vi tillbaka på den distans hon har vunnit på. Startspåret är inte bra. Jag tror det blir svårt att vinna från ytterspåret. 

 V4-3 / LD-1 

3 Dust Devil var jättebra senast. Han har vunnit över 1600 DT och jag ser det som en bra chans. Han verkar vara tillbaka i gammalt gott slag. 

9 Tequila Mack var riktigt bra senast. Nu är det DT och hon har gått bra på underlaget, men är snäppet bättre på gräs Verkar vara i god form. Till min stora förvåning kom hon bakifrån senast vilket var en ny upplevelse. Det är reservation för underlaget.

 V4-4 / LD-2

3 Cimmaron var det för kort distans för senast. Klarar DT, men det var för kort. Kommer att göra sig bättre nu över 2100 meter. Hon har klivit upp i klasser, men varit bra emellanåt. Jag tror att hon kommer vara med där uppe.

undefined

Cimmaron har visat en fin utveckling den senaste tiden. Kan hon rubba vår spik i V4-4? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

 V5-2 

1 Champagne Eyes har varit snabb ut nu och jag vill bara att hon vinner sin maiden. Jag tror hon klarar 1200 meter. Är nöjd med spåret.

 V5-4 / V3-2

1 Ninasimone kvalade trevligt. Hon får göra en start och hoppas hon kan skaffa sig poäng till auktionslöpet. En trevlig typ som jag gillar och hon uppträder väldigt proffsigt. I första hand är det en genomkörare, avslutar Patrick Wahl. 

Annika Sjökvist starar tre med klar vinstchans

V4-2 

4 Madison County ser jättefin ut för dagen. Hon har droppat några kilo och står nu i 74, och är snart tillbaka på det hon vann ifrån. Många hästar emot. Jag tror inte hon tar ledningen, hon har inte varit så snabb ut de senaste starterna. Martin (Rodriguez) har dock fått bra fart på henne från start. Senast var hon blek, men fick gå på ett för dagen djupare innerspår. Gången innan det var blev hon påriden och spurtade fint i guldklassen så hon behöver inte fronten. Tror banan är mer jämn och jättebra i morgon och tror den är jättebra i morgon. Den var fin idag (läs: tisdag). Distansen fungerar. Det är bra förutsättningar och bra startspår Jag tror på chans. 

V5-1 

7 Cava Queen kan vi bara glömma den senaste starten. Hon ser jättefin ut och det är samma förutsättningar som näst senast då hon var tvåa, slagen kort, Spåret har ingen betydelse. Tror hon är med där framme. Näst senast när hon var tvåa var det bästa hon sett ut på DT. Gillade inte riktigt den gamla dirttracken och hon kändes ärligare nu. Hon är oberoende av position.

undefined

Cava Queen och ett glatt gäng efter seger. Annika Sjökvists adept har stora möjligheter att ta en ny i V5-1. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V5-2 

9 Forward Focus kommer att vi ta ett nytt blodprov på innan start. Han brukar vara väldigt bråkig och när han är lite för snäll, som han varit de senaste dagarna, så har han inte varit på topp enligt tidigare erfarenhet. Men, det är klart, det kanske är denna vecka han mognat och det är orsaken till beteendet (skratt). Om han kommer ut så är blodprovet okej förstås. Han blev förvisso påriden av vinnaren senast, men det var en bra bit före mål och han fick bromsas in. Men, jag tyckte redan innan att han inte galopperade lika lätt redan från start och såg lite tung ut. Jag trodde på seger då, för han kan mycket, så mycket. Springer han upp till det han kan så räknas han här. Jag tror han kan talet 74-75. Det är inte helt kul med yttersta startspåret, avslutar Annika Sjökvist.

Maria Sandh om sina chanser 

Tre hästar till start och vi tror hårt på Atlanta. Nedan kommenterar hon sina hästar. 

V4-1 

2 Alvena Sadi får blinkers på, men vågar säga så mycket. Hon behöver troligtvis loppet i kroppen. Känns bra i träning, ser jättefin ut och är ”krallig”. Ett fint litet sto som kan ha behövt lite tid. 

V4-3 / LD-1

8 Atlanta hade vi ganska stora förhoppningar på senast. Det var något ”mysko” med banan då som inte passade henne. Det kändes som att den var lös och det gick inte alls. Martin (Rodriguez) var lika förvånad som jag. Hon var inte gåendes överhuvudtaget och skulle stanna och gå hem 800 meter före mål. Sedan hittade hon railen på upploppet och gick som en ”galenpanna” och blev trea. Om det blir fäste i banan så har hon tränat bra och det ser rätt bra ut. 

V5-2 

7 Fru Petrel har ett stort minus i dirttrack ett stort minus. Man kan läsa domstolsrapporten* från förra gången – hon kom inte fram någonstans vilket anmäldes av Carlos Lopez, det blev bara tokigt. Hon hade inte tagit ut sig överhuvudtaget och kom hem superfräsch. Hon tränar inte så ofta nere på banan, men tränar bra på rakbanan. Kan bli annorlunda i lopp. Vi får se. Svårbedömt. Kapacitet över distansen. Ett okej lopp för henne, avslutar Maria Sandh. 

*Den lokala galoppdomstolens rapport hittas här

Stall Alice Elmerskog kommer med en hel flock 

Alice Elmerskog startar flest hästar av alla tränare denna dag och kommenterar sina hästar nedan. 

V4-2 

6 Visiteur Du Pom har haft oflyt i loppen och går nu ner i klass. Tror att han ska klara hög vikt. Kapabel, men svårbedömd i stort fält. 

V4-3 / LD-1

1 Wildfire mår bra för dagen och står bra till, gillar inte alltför snabb bana. Är med där framme. 

–Även 4 War Hawk mår bra och står bra till, kan bättre än dagens formtal. 

undefined

Wildfire tillsammans med sin tränare Alice Elmerskog efter seger på Bro Park den 5 maj förra året. I sadeln Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V5-1 

1 Skyraider testar vi på lång distans för första gången och hon möter enklare motstånd än tidigare. Det är frågetecken om 62 kilo blir lite mastigt på 2350 meter? Hon är stor och rejäl i alla fall. Det ska bli spännande att se henne, men är svårbedömd. Hon kan bättre än sitt formtal. 

V5-3 / V3-1

5 Salita gör sin första start i min regi, det är en trevlig och försiktig häst som fortfarande är något grön. Jag hoppas att distansen ska passa, möjligtvis att vi testar henne på längre nästa gång. Svårbedömd. 

V5-5 / V3-3

1 Aruba och 7 Promised Land bromsade när de fick sprut i ansiktet senast, blåste inte alls efter och de är båda gynnade av gräset denna gång. De kan betydligt bättre! Normalt sett är de med där framme. Mina tre är ganska jämna för dagen.

4 Hummingbird debuterade bra med en fjärdeplats senast och kommer att vara ytterligare förbättrad. 200 meter längre nu är till hennes fördel och gräs ska inte vara några problem. Mina tre är ganska jämna för dagen, avslutar Alice Elmerskog.