Nyheter

Stallsnack – Bro Park 22 januari

Publicerad
Bro Park testar att arrangera tävlingar på söndag och det blir då årspremiär. Fokus är på V64, men du kommer också att kunna spela en V4-kupong med bra omsättning. Du kan också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
ac0eu3jdavnmrxjxf8j
Grimeford Lane i vinnarcirkeln efter seger tillsammans med Annie Nilsson Lindahl den 12 december 2018. Tränare Cleas Björling (t.v) klappar om sin kämpe. Kanske överraskar han på söndag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Alice Elmerskog 

V64-1

8 Tequila Mack har jag bara haft i tre veckor, men jag är nöjd med henne och hon känns fin i jobben. Något tunt jobbad. Jag hoppas hon gör en bra insats. 

V64-2

2 Tip Tap jobbar trevligt, men behöver mer rutin. Hon möter några bra och mer rutinerade hästar så jag har inga förväntningar i debuten. Hon är inget för spelarna denna gång, men är en lovande treåring på sikt. 

V64-3 / V4-1

6 Bearium är i bra form och jag tror på bra chans. Topp tre.

Annika Sjökvist 

Intervjun hittas här.

Caroline Malmborg

Intervjun hittas här.

Catharina Vång 

V64-1 

1 Day Trader känns jättejättefin efter kastration. Jag kan nästan svära på att han haft ”tjockt blod” i England. När han vann på Bro Park med fem längder så tog han in så att han höll på att spricka. Efter det har formen dalat och jag tror han fick tillbaka tjockt blod. En typisk hingståkomma som ofta drabbar hingstar som är väldigt ambitiösa. När han vann så gick han i front, men han behöver inte gå i front utan kan ligga i rygg på ledaren. Så länge han inte ligger där bak då han inte vill ha så mycket sprut på sig. Han är världens finaste och trevligaste häst i träning och jag tror inte är sämre som valack så jag får vara försiktig optimist. 

V64-3 / V4-1

1 Alto Volante pullade bort sig över 1600 meter senast. De vann på en”1:45-tid” och han fick väldigt tunga ben. Han får pinna med där på innerspår. Jag tror inte att han kommer att få ledningen. Han är en gammal farbror i träning och världens lugnaste. Han har bara gjort tio starter så han är väldigt oexponerad för att vara fem år gammal. Han har kapacitet, det ska bara lossna för honom så han får självförtroende. Han vann ju på All Weather-bana över 1600 meter i England, men eftersom var alldeles för het över 1600 meter senast så testar vi 1200 meter nu. Han är väldigt lättriden och en outsider i ett litet fält, men jag är jättenöjd om han är bland de tre. 

V64-4 / V4-2 / V3-1

5 Spenzer är i full form och strålande för dagen. De värsta fronthästarna och konkurrenterna finns innanför honom och det är bättre att det är så – då måste man inte försvara sitt innerspår. För honom är det bättre att han får glida och jobba sig fram till ledning eller utvändigt. Det är min bästa chans för dagen. 

undefined

Spenzer och Kate Alvesparr vid seger den 11 december ifjol. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Claes Björling

– Samtliga är sparsamt jobbade, men det är lika för alla. 

V64-1

6 Cara Dune är ingen snabbstartare, men har en bra speed. Om luften räcker så har han chans, men det har flera av de andra också. Distansen är nog rätt. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

7 Grimeford Lane har jag försökt med längre distans för, men det var inget fall framåt. Han vill ha sitt upplägg och ”droppa ut sig i början och komma med en bra spurt”. Han har kunnat 86 och har inga krämpor så det finna ursäkter. I bästa fall är han en outsider, 

8 Sir Gnet jobbade bra i går (läs: tisdag) – ”Leo” (Leonard Rios) var nöjd med honom. Jag tror att han är en bättre chans än Grimeford Lane. Ett halvt kilos övervikt ”tar vi”. 

Göran Schillström 

V64-1

2 Spirit River är 1600 meter lite kort för, men 2350 meter är lite långt och då föredrar jag 1600 då han behöver loppet. Jag hoppas att han med sig en peng hem. 

V64-4 / V4-2 / V3-1

4 Teerex är distansen perfekt för, men jag tycker att han har en bit kvar till bronsklassen. Det är en lite annorlunda proposition med lägsta ridvikt 54 kilo vilket ju bara gynnar de bättre hästarna. Det är lite märkligt när det inte erbjuds järnhandicap. Jag hoppas på att han får ett bra lopp i kroppen – det kommer han att behöva efter ett så långt startuppehåll. Jag hoppas att han med sig en peng hem.

Maria Andersson 

V64-1

5 Dimeadance är halsopererad. Hon har varit svårt att träna så det är lite svårt att bedöma var hon står, men det är positivt med operationen. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

4 Suspicious Boy tror jag vi kommer ha mycket roligt med. Nu är det första loppet för mig på en för kort distans. Jag vill mest se vart han står och om det kommer eventuella bakslag att hantera inför säsongen.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

6 Nikki är pigg och lättränad. Jag tror inte distansen ska vara ett problem och det är inte omöjligt att hon är med där framme. 

Marie Twomey 

Ställföreträdande tränare Jessica Ryderling uttalar sig genom Marie Twomey. 

V64-1

4 Liveyourowndream står ju inte så bra till med fyra kilos övervikt, men 1600 meter är ett plus. Han har ju inte lyckats få det att klaffa för sig ännu, men vi hoppas att det händer snart. En peng? 

V64-4 / V4-2 / V3-1

2 Cece Amazing tycker jag har bäst chans av våra. Ett bra startspår och låg vikt jämfört med de högre handikappade i loppet. Hon måste inte ha fronten utan kan ligga lite bakom Alvena Sadi och Spencer som förmodligen kommer slåss om täten. Jag hoppas på en pallplats. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

4 Loki mår bra och jag hoppas på en slant i alla fall. Det är några formstarka yngre hästar emot i High Max, Uppuppandaway och April Song. 

Nadja Bellander

V64-2

3 Sweet Lullaby är orutinerad och mest ute för att lära. Hon är ambitiös och har en del fartresurser, men behöver få startmomentet att klaffa utan betänketid innan man kan rekommendera spel på henne. Jag hoppas på en slant.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

9 Sir Duke kommer ut med övervikt, men har ju tidigare visat att han kan betydligt mer än sitt nuvarande handicaptal så det oroar inte så mycket. Han behöver fäste i banan för sin spurt och får han det så kan han runda många på slutet. Vi ligger ändå lite lågt denna gång då det är flera riktigt bra hästar med som är billigt inne.

Patrick Wahl 

Intervjun hittas här.

Sandra Brolin

V64-2

– 2 Im A Dragon är allt toppen med för dagen. Distansen passar och det borde vara en bra vinstchans.

V64-3 / V4-1

– 1 Fast And Free är allt toppen med. Hon vill till front eller åtminstone slippa ”kick-back” (sprut) och det ser ut som det kan gå. Hon står bra till med viktlättnad. 

Ylva Brandt 

V64-1

7 Bloomers Drink verkar må och tränar bra. Jag tycker det ser ganska bra ut på pappret. Jag tror att hon ska kunna vara med däruppe och jag tycker hon ska med på kupongen.