Nyheter

Patrick Wahl inleder året

Publicerad
Hela sex hästar luftas från championstallet och det ser ganska ljust ut direkt när Bro Park arrangerar en försenad premiär. Vädret verkar stabilt och bra så det kommer sannolikt att ridas lopp på söndag. Redaktionen har pratat med banans ledande tränare.
sezzz9oojchhgwlpche
April Song i vinnarcirkeln den 18 december tillsammans med Patrick Wahl, Linda Holmén och Carlos Lopez. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Stallet har två hästar i två av loppen och det låter på tränare Wahl som att det kan bli jämnt mellan dem. Han uttalar sig om hästarna i tur och ordning. 

V64-2

4 Blue Origin hade jag föredragit 1600 meter för. 1400 meter kan vara lite i kortaste laget och det är ett litet minus nu. Han är mer än stayertyp och en häst som redan nu visar att han vill ha mer distans. I hans andra start avslutade han väldigt fint, men fick ett dåligt lopp. Det är en bra häst i grunden, men jag tror det bli för kort gentemot Im A Dragon. 

V64-3 / V4-1

4 Miss Donalita har ett intressant viktläge. Det är ungefär samma hästar som förra gången och jag är nöjd med henne. Det är inte omöjligt att hon vinner. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

2 Dust Devil bibehåller en fin form. Han är uppgraderad i handicap och har gått upp från 75 till 82 och han ska leva upp till handicaptalet. Det blir tuffare och tuffare. Distansen är rätt. Jag tycker det är väldigt mycket vikt, men han bär vikt. Det är inte omöjligt och det är önskvärt att han tar fjärde raka. 

6 Thunder Mack kan jag inte göra annat än att tycka om. Han har ändå vunnit två storlopp och är en fin häst som försöker göra allting rätt. Ibland passar det inte, men han försöker. Det har visat sig att 1400 meter är för kort för honom. Han springer av bra, men sedan kan han inte gå med när det går för fort. 1600 meter är rätt för honom. Han är inte beroende av löpningsförlopp så spåret är okej då han ofta kommer på speed nu. Jag tycker han har minst lika bra chans som Dust Devil. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

3 Uppuppandaway får äntligen lång distans, även om jag hade föredragit 2100 meter som ett mellansteg. Men, jag är väldigt nyfiken på att se henne över lång distans och hon har mött tuffa gäng. Hon ser fräsch ut på morgonen och jag är väldigt nöjd. Om hon tacklar distansen så är det en bra outsider. 

10 April Song har varit övertygande i de två senaste loppen. Hon är uppgraderad nu, men jag har känslan att det går bra ändå. Hon löper på och det verkar som att polletten har trillat ner på henne. Det är inte bara att hon vann senast – hon vann ”going away”. Jag tycker att hon mognat och det är roligt att se detta på en häst som man gett upp på. Det måste vara en hyfsad chans – jag känner att hon ska kunna leva upp till sin uppgradering, avslutar Patrick Wahl. 

Dagen startar klockan 12:20.