Nyheter

Caroline Malmborg om sina chanser på söndag

Publicerad
Hemmatränaren Caroline Malmborg hade en hög seger- och platsprocent förra året och inleder 2023 med fyra hästar till start. Det kan bli en spännande säsong då det ser ljust ut på hästfronten. Redan på söndag kan den första segern komma, ja, det kan till och med bli i plural på det ordet.
fusf7ph3i3v7gvhbjjq
Får vi se en lika glad Caroline Malmborg på söndag? Här efter att stallet tog två segrar i maj 2019. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Stall Malmborg hade 21 i segerprocent och hela 43,5 procent bland de tre bästa 2022. Hon uttalar sig om hästarna nedan och de redovisas i loppordning. Fyra hästar är startanmälda. 

V64-2

8 Sharp Eye bär mycket vikt, men det är 1200 meter och det är ju bättre desto kortare distans det är då. Ytterspåret är ju ingen höjdare och det är en nackdel. Vi testade med sidoludd förra gången, men det kändes som att han var ganska ofokuserad så nu går vi tillbaka till blinkers. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

1 Snowfoot är tillbaka efter längre uppehåll. Det är en häst som jag har stor tro på under säsongen. Han har varit borta länge och vi får ta det här loppet som ett sätt att komma i gång och så får vi se hur långt det räcker. 

5 Stureplan var sjuk i senaste starten och det där hängde kvar ett tag sedan. Nu känns han frisk och pigg. Det hade varit en fördel om det varit en snabbare sommarbana, men som det ser ut nu är det minusgrader och då blir det mer vinterbana. Då blir 66 kilo mer utslagsgivande. Samtidigt är han en stor, stark häst så jag tycker att han borde klara det, men det är klart att det påverkar. Han är en flera. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

1 High Max känner ”P-A” väl och jag tror inte att spåret spelar någon roll. Det är första starten på länge, men han ser fin ut i träning. En av flera, avslutar Caroline Malmborg.