Nyheter

Stall Sjökvist utmanar direkt

Publicerad
Annika Sjökvist satsar hårt och har utökat sin träningslista inför säsongen 2023. På söndag inleder stallet med fyra hästar, varav tre i samma novislöpning. Kan de rentav utmana vår spik Im A Dragon?
g6vvjxlp9hjhlguv2e9
Annika Sjökvist, Alina Öhgren och Jennifer Falk i vinnarcirkeln med Arabianranta. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Hela 27 hästar finns på träningslistan, varav 12 stycken tvååringar (det dröjer ju förstås innan de kommer ut). Vi har hört oss för om stallets chanser och de redovisas i tur och ordning.  

V64-1

9 Starlight är jag jättenöjd med. Hon har fått ett lite tråkigt startspår, men det kanske inte gör så mycket om det blir vinterbana? Jag hoppas vikten fungerar – den är inte optimalt, men ändå helt okej. Hon har inte startat på jättelänge, men är jag väldigt nöjd med henne i träningen i vart fall. Jag hoppas hon är bland de tre. 

V64-2

– Det är ett ganska tufft lopp ändå med fina hästar och det är inte optimalt att att ta ut dem i samma lopp, men de mår gott av att göra en start till och lära sig lite. 

1 Pearl Lounge har gjort en start för mig. Det är en jättefin häst och har nu fått lite mer tid att acklimatisera sig. Det kan vara så att hon är bättre på gräs, men det innebär inte att hon är dålig på dirttrack. I debuten hade hon också innerspår (spår två) och hamnade fem, sex längder bakom huvudklungan och hade hästar bakom sig, men låg ensam i ingenmansland och fick sprut på sig. När hon vreds ut så avslutade hon bra. Om hon skulle vara bäst av mina så skulle jag inte vara förvånad om hon skulle vinna, men det är fortfarande så att King Felix Sacc tränar bäst av mina. Om inte Im m A Dragon eller King Felix Sacc vinner så skulle hon kunna vinna. Det är ganska öppet bland de andra. Mina andra två är så jämna. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp.  

6 King Felix Sacc tränar bäst av mina och har gått framåt sedan första starten. Han var spänd inför debuten och var lite spänd under loppet. Han lade sig inte riktigt ner och galopperade och var lite rädd för de andra hästarna under loppet. Han spände sig lite när “P-A” berättade för honom när han "skulle gå" och han uppträdde grönt. Vi tror att han har lärt sig något, vi repeterade att gå i sprut och bli lite driven och det svarade han jättebra på. Jag hade önskat att loppet var 200 meter längre. Han har ju fart också, men i träning känns han bättre för varje steg han tar när de andra börjar bli trötta. Stammen är inte så jättemycket stayer, men när man ser honom ser det ut som att hans ka ha distans. Han borde kunna utmana Im A Dragon, men lämnade mycket att önska i debuten. Det känns som att han förberedd och vet vad som gäller nu. 

7 Nintu Sacc är den som har ryckt upp sig mest i träningen sedan hon startade. Hon har tagit många steg framåt, ser jättefin ut och gör jobben lättare och lättare alltså. Om inte Im A Dragon eller King Felix Sacc vinner så skulle hon kunna vinna. Det är ganska öppet bland de andra. Mina andra två är så jämna, avslutar Annika Sjökvist.