Nyheter

Stallsnack – Bro Park 1 januari

Publicerad
Bro Park anordnar årets första tävlingsdag på nyårsdagen. Fokus är på V64, men du kommer även att kunna spela en V4-kupong med fin omsättning. Givetvis kan du också spela V3, LD, Vinnare, Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Tränarna redovisas i bokstavsordning och då utgår vi från förnamnet. Om inget annat anges är det tränaren själv som uttalar sig. En del av intervjuerna återfinns också i våra tips och i andra artiklar.
hdz5drir27ufyguzusk
Snowstorm i vinnarcirkeln. Till vänster ser ni tränare Maria Sandh som kan få en fin start på det nya året. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Annette Stjernstrand

Ställföreträdande tränare Nathalie Mortensen uttalar sig.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

1 Heshmah står kvar på Bro Park, men har inte gjort jättemycket. Hon reds i tisdags och i går och Henrik Engblom sa att det var bra. Om det blir lite mer fäste i banan. Nu lite kortare distans och det är väl en nackdel i och för sig. Jag tror att hon är bättre på distanser över 2000 meter. Hon är en ganska bra häst så jag hoppas jag kan få pengar. Jag tycker absolut att hon kan vara en outsider då hon vann över 1700 och hon har varit piggare i löpen nu så det kan vara kul att testa 1600 meter igen. 

Annika Sjökvist

Intervjun hittas här.

Bodil Blomqvist

V64-2 

1 Grey Runner har inte varit kvar på Bro Park mellan starterna – det har gått att trava på vägarna och hacka lite på gärdena hemma, så vi har hållit i gång men inte mera. Jag valde att gå ut över 1200 meter, även om han står sämre till där. Jag tror att 1600 meter blir för långt på tung bana och lite kort om jobb. Han har ett bra spår och en stark ryttare (Kevin Parkin), vilket är ett plus.

Caroline Malmborg 

V64-4 / V4-2 / V3-1

– 5 Sharp Eye var det inget lyckokast med att han fick gå utan blinkers förra gången. Han blev allmänt okoncentrerad både före och under loppet. Nu är de tillbaka. Distansen är ett frågetecken, men han har ju vunnit över 1600 meter och gjort det bra på distansen förut även om det var ett tag sedan. Jag tror det kan vara en fördel om han får sitta still lite längre. Har är en av flera. 

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

4 Stureplan var sjuk när han startade senast. Jag är nöjd med honom i träning. Distansen är perfekt. Han borde vara med där framme. 

5 Snowfoot är en mycket kapabel häst som jag tror kan klart mer än sitt handicaptal. Frågan är om han kan det direkt i sin första start efter långt uppehåll? Han skulle behövt ett eller två jobb till. Han får ta det här loppet att komma i gång. Vi får se hur långt det räcker? Han kan inte avskrivas helt. 

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

6 High Max ser jättefin ut i träning. Han har varit borta länge och kommer gå fram med det här loppet i kroppen. 

Catharina Vång

Intervjun hittas här.

Claes Björling 

Intervjun hittas här.

Göran Schillström

V64-1

5 Teerex får gå upp på medeldistans, men är annars en annars renodlad sprinter. I måndags så svarade han upp bra gentemot Spirit River, men gick med femton kilo mera på ryggen och fick jobba lite hårdare. Han kändes fin. Vill ge ett lopp i kroppen.

– Jockeyn slutade rida på 6 Spirit River senast då det inte kändes bra. Greppet bak hade lossnat och det blev bara en slät sko på den ena. Han hade bra grepp innan. Han hade sparkat av en baksko i transporten och fick på sig en ny sko så på den ena hade han bra grepp och inte på den andra. Vi har inte hittat några andra fel på honom.  Han var inne och gick ett jättefint jobb här i måndags under Tina Långström kändes jättefin. Då gick han 1000 meter fort och cantrade vidare ett varv till. Han har gått framåt med sista loppet, känns det som. Så dålig är han inte som senast. Han går över en lite kort distans. Vill ge ett lopp till i kroppen. Vi siktar på pengar. Jag tror mer på honom än Teerex.  

Maria Andersson

3 Nikki är allt bra med, men hon är orutinerad. Det är bra med litet fält. Anna (Pilroth) är duktig och kommer passa henne utmärkt. Hon är inte utan chans här.

Maria Sandh

V64-2

2 Alvena Sadi gjorde det bättre senast – det var ett steg framåt. Hon står ganska bra till med lärlingslättnad och Angelika (Berg) är duktig som fick av några kilo. Hon har ett bra spår och är nu nere på ett handicaptal där hon ska vara. Det är en hyfsad chans, tycker jag.

7 Snowstorm blev det jättekonstigt för förra gången. Jag tror inte att 1200 meter gynnar henne efter vad jag såg senast och jag tror inte att den här banan gynnar henne. Ryttaren känner henne och får utvärdera om vi ska starta vidare i vinter. Ett utvärderingslopp.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

– 7 Muraki tog ett stort steg framåt senast, gick bra och har tagit loppet väldigt bra. Det blev lite kort med 1600 meter förra gången, men han rörde sig åtminstone ”framåt” på upploppet. Jag tror på lite liknande den här gången. Han står bra till med vikten. Helst hade jag sett honom med lite lägre vikt mot sämre motstånd. Det är lite kort distans, men på en eventuellt tung bana är det bättre med 1600 meter. Tar han pengar är jag nöjd, är han i den främre träffen och slåss lite så är jag supernöjd. Jag tror inte han vinner.

Marie Twomey

V64-1

4 Liveyourowndream gick bra i skymundan på långt, han blev skrämd i starten av hästen som kröp under boxarna och kom inte med ut ordentligt – sedan låg han på stenhårt och höll ändå hyfsat. Jag tror Angelika (Berg på Bloomers Drink) vinner det här och om ”P-A:s” häst (Starlight) bär vikt blir den tuff också. Vi kanske kan slåss om platserna bakom de två?

V64-2

3 Cece Amazing var "inte på löpen" sist och den starten glömmer vi. Ett litet fält är ett plus. Alvena Sadi och Spenzer kivas om fronten. 1200 meter är nog bättre för henne och vi hoppas på en slant. Om hon vill kan hon vara ett bud bland flera. Hon har dock ännu mer åsikter nu för tiden så hon måste vakna på rätt sida.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

1 Loki fick bricka ett mot flera bra hästar. Här är det tufft, Man in the Moon och High Max med ”P-A”, vet hur man gör. Någonstans bakom dem om allt vill sig väl kan vi kanske vara med “gammelman”!?

Nadja Bellander

V64-3 / V4-1

2 Sweet Lullaby har nu debuten avklarad och skötte sig fint där. Hon stod kvar lite för länge i starten då hon tycker att startboxgrindarna skramlar lite otäckt. Vi hoppas att hon kommer ut snabbare nu men hon möter flera vinnare och får nog nöja sig med en slant medan hon lär sig ”gamet”.

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

– 2 Man In The Moon har tänt till på sistone då hösten och vintern är hans bästa tid. Nu bär han mycket vikt och om banan dessutom blir tung kan det hända att några av konkurrenterna håller undan. Formen är fortsatt god och vi hoppas att han ska kunna vara med där framme på sin höga grundkapacitet.

Patrick Wahl

Intervjun hittas här.

Sandra Brolin

V64-3 / V4-1

– 4 Im A Dragon känns som en rund miljon och allt är bra med honom. Jag har stor respekt för Brookhaven som slog honom i sin debut på en för dagen mycket bra tid. Det lär stå mellan dessa två.

Susanne Sivrup- Rosenqvist 

V64-2

– 5 Point Boy är jättefräsch för dagen. Vi har ju haft problem med träningsförhållande de här veckorna sedan han startade senast. Det var fyra veckor sedan. Vi har dock kunnat hålla i gång honom, men han har inte kunnat gå något snabbjobb. Han cantrade senast i går på banan i lite bättre tempo (läs tisdag). Han är straffad med fyra kilo, men jag tycker nog ändå att han är en outsider. Jag har championryttaren på så jag är väldigt nöjd.

Ylva Brandt

Intervjun hittas här.