Nyheter

Annika Sjökvist om sin trio

Publicerad
Först ut av alla tränarintervjuer det nya året är Annika Sjökvist. Hon startar tre högaktuella hästar, varav två rankas överst av oss i våra tips. Vi slog en signal så här i mellandagarna för att orientera oss om läget.
egleeajutkanslpaja7
Lovande Brookhaven besegrade Im A Dragon (ses närmast på bilden) i sin debut och de möts nu igen. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Stall Sjökvist har en hel del intressanta unghästar i stallet och det kan bli ett roligt år 2023. Två av treåringarna startar på årets första dag. Vi tar dem i tur och ordning. 

V64-1

1 Starlight hoppas jag att det är dags för henne att blomma ut. Jag tror hon kan mer. Hon har inte tyckt om när banan varit för hård och i den senaste starten hon gjorde på en hård bana så var hon inte fräsch och behövde ett uppehåll. Jag hoppas att banan ska passa henne nu. Det ser bra ut i träning och hon jobbade bra i går (läs: onsdag) och såg fin ut. Hon hade inte fått något jobb sedan i början på förra veckan så det ska nog gå bra. Det är svårbedömt med den höga vikten och att hon inte startat på länge. Jag hoppas att hon är etta eller tvåa – det ska hon kunna på ren grundkapacitet. Om hon sviker så kan man kanske ursäkta det på grund av vikten och då får vi se det som ett lopp i kroppen. Hon är en stor häst, men en nybliven fyraåring med 66 kilo är tufft om det blir en tung bana. 

V64-3 / V4-1

1 Brookhaven har tagit sitt debutlopp på bästa sätt. Han ser jättefin ut och det finns inget att anmärka på. Jag tycker att talet 69 är lite lågt och om han kunde så mycket i debuten då han slog Im A dragon och Shane (Karlsson) hade till och med lite i handen så ska han kunna vara i segerstriden. Nu är Im A Dragon förbättrad, men jag tror att min också är det. Han var bra senast på en tyngre och lösare bana så han hanterar det också, men jag tror han är bättre på en snabbare och normal bana. 

5 Miss Mehmas var ju jättebra senast. Hade det varit några meter till hade hon gått om dem och vunnit. Hon har rutin och ett hjärta av guld så hon kan inte avskrivas här heller. Hon går på vad som helst i ”banväg”, tror jag, avslutar Annika Sjökvist 

Tänk på dagens första lopp startar klockan 12:20.