Nyheter

Brandt och Wahl mot nya segrar

Publicerad
Ylva Brandt och Patrick Wahl har under senhösten och vintern visat form i respektive stall och de kan bägge starta året på ett fint sätt. Den senasre har en häst som kan ta sin fjärde raka seger och det är i sig en bedrift inom galoppsporten.
hpa9crc70bqqstu0qkm
Bloomers Drink och glada människor i vinnarcirkeln. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Ylva Brandt har fått in ett intressant nyförvärv som var riktigt bra i sin debut på svensk mark (då i regi Catharina Vång) och även om Grant Me Serenity är på  topp ännu så kan det bli en intressant säsong för henne. Vi tar dem i tur och ordning. 

V64-1 

 3 Bloomers Drink tycker jag var ganska bra senast efter att ha haft en lite paus efter sjukdom innan dess. Det var också lite i kortaste laget avseende distansen. Jag tror på en bra insats här. 1600 meter tror jag absolut ska fungera.

V64-3 / V4-1

3 Brooke tyckte jag gjorde en bra insats senast och var gått gåendes in i mål. Hon har tagit det loppet bra. Jag tror att det är en fördel att det är 1200 meter, och hon har också ett lopp i kroppen. Hon hade varit borta i nästan fyra månader innan förra loppet. Jag tycker att hon ska vara med där framme, men det är lite mycket begärt att hon ska vinna.

V64-4 / V4-2

6 Grant Me Serenity fick vi in för en månad sedan i träning. Hon är en jättetrevlig häst, men hon har inte visat “wow” i träning eller något som tyder på att hon ska gå ut och vinna här så hon får visa var hon står här, avslutar Ylva Brandt. 

Tar Dust Devil fjärde raka segern? 

Championtränare Patrick Wahl har åtminstone tre riktigt bra segerchanser på förhand och det kan bli en smakstart på året.  

V64-1

2 Cousteau hamnade lite tråkigt till senast och var aldrig med i loppet. Med ett bättre lopp så kan han vara långt framme.

V64-5 / V4-3 / V3-2 / LD-1

3 Dust Devil har gjort det bra, men nu är det mycket vikt. Han är fin i träning och distansen är hans bästa. Man kan alltid hoppas på fjärde raka. Det måste vara en bra chans.

undefined

Dust Devil vid sin senaste seger den 11 december. Det var den tredje raka och kanske kommer fjärde också på söndag? Chansen är god. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

V64-6 / V4-4 / V3-3 / LD-2

3 Champagne Eyes måste visa mer i lopp. Det är lite samma scenario som det var med April Song. Jag håller på ett tag till med henne tills det lossnar. Jag har sett så mycket mer i träning. Jag ligger lite lågt.

– 5 April Song vann med råge senast. Det är roligt att hon svarar upp mot träningsrundorna i lopp. Det blir allt tuffare, men hon känns väldigt fin i träning och tar sina lopp bra. Jag tror att hon fått en dos självförtroende också. Man kan hoppas på tredje raka, avslutar Patrick Wahl.