Nyheter

Wido Neuroth och Stall Perlen - Vinterfavoriter

Publicerad
Wido Neuroth sadlar ut två grymma tvååringar i Vinterfavoriternas Pris och som det låter har han svårt att sära på Indy Humor och Pas De Faux.
– Jag räknar med att någon av dom vinner, kommenterar Neuroth.
q9fgskrjbqbcxtygwdr
Indy Humor - årets Vinterfavorit? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Men vi tar det från början för redan i V64-1 (Mischa Kahns Minneslöpning) har du häst till start och det är Thunderey som inte startat på ett tag. Varför?

Thunderey har stoppats upp av hovproblem, men är nu fin i träningen och redo för start. Att tävla på dirttrack är ovant för henne, men hon tränar ju på underlaget varenda dag. Det är ett tufft lopp, men Thunderey kan nog vara ganska långt framme, kommenterar Wido Neuroth.

Och så har väl Nordic en vettig uppgift i V64-2?

Nordic har bara startat på dirttrack en gång och då hamnade han i sprutet - nu är planen att undvika det… Han är i gott slag och fungerade bra med fasta blinkers senast så det blir samma utrustning igen. Startspåret är utmärkt och visst måste Nordic ha vinstchans om han nu fungerar på underlaget, berättar Wido Neuroth.

Vinterfavoriternas Pris har du vunnit “några gånger”… Säg något om Indy Humor och Pas De Faux?

Indy Humor är en riktigt god häst som vi har stora förväntningar på. Han var fin vid sin debutseger på Bro Park och tog loppet bra - tränar som han ska efteråt. Sonen min (Jan-Erik, reds. anm.) valde att rida honom, men han funderade fram och tillbaka rätt länge. En mjuk bana ska nog gå bra, men det gäller att den inte släpper. Det måste vara bra vinstchans, säger Wido Neuroth.

Pas De Faux var jag mycket nöjd med i debuten och han är ordentligt framsatt till den här starten - har en riktigt fin motor. Fungerade väl på Bro Parks gräs senast och lär göra det den här gången också. Jag hoppas på bra fäste i bana - att den inte släpper. Han kan vinna det här loppet, säger Wido Neuroth.